Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 182

Wątek: Canon 50D kontra Nikon D90

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nestiee Zobacz posta
    Jak mówiłam, chcę aparat do dużo różnych zdjęć
    Koledzy slusznie mówią, że najważniejsze jest szkło, a nie puszka. Bo praktycznie każdym korpusem zrobisz świetne zdjęcia macro, portretowe, czy krajobrazy, cała zabawa polega na odpowiednim doborze obiektywu, jego ogniskowej, jasnosci itp..

Taa... i może na daremno wydawać pieniądze... ;/
    absolutnie nie.. samson_miodek słusznie ostudził Cię w dążeniu do kupna jak najdroższej puszki, bo trzeba mieć świadomośc tego co się wybiera i prędzej kupno 5DMk II byłoby daremnym wydawaniem pieniędzy (na wypadek, gdyby coś nie wyszło).
    Jest tutaj wielu userów korzystających z korpusów klasy C 350D, są z nich zadowoleni i potrafią nimi cuda zdziałać! W robieniu zdjęć najważniejsza nie jest technika, ilośc Mpix, detekcja twarzy i ilośc punktów AF.. sa co prawda pomocne, ale najważniejsze jest, żeby mialo się odpowiednie spojrzenie na świat, by pokazać to na zdjęciu; a tutaj technika na nic Ci sie nie zda..
    Tak więc zamiast zaczynać od profesjonalnych Ds'ów najlepiej na początek kupić.. książkę:wink:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez My Nick Zobacz posta
    Też mam takie odczucia. Może nie co do tematu ale co do wieku na pewno.
    watek od poczatku byl przezabawny a ludziska tak sie rozpedzili w pomaganiu, ze az sie dziwie, ze jeszcze nikt nie zaproponowal 1ds mk3

ciekawe kto klika z drugiej strony i czy tez sie tak dobrze bawi ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    ludziska tak sie rozpedzili w pomaganiu, ze az sie dziwie, ze jeszcze nikt nie zaproponowal 1ds mk3
    No wiesz.. ja zaproponowałem, ale to takie czytanie między wierszami..
    co do wieku, to nie wiem o co Wam, chodzi, bo mi na oko wszystko się zgadza:wink: Ile obstawiacie?
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Domyślnie

Też mam takie odczucia. Może nie co do tematu ale co do wieku na pewno.
    Aha.. to znaczy, że młodsi ludzie są gorsi, czy jak? Bo z tego "tekstu" tak wywnioskowałam.

Slider - dziękuję za wypowiedź . Chyba się już ostudziłam :P . Wiem, że nie liczy się tylko sama puszka... liczy się również wyobraźnia (raczej na jej brak nie cierpię), no i umiejętności (o obiektywie już nie wspomnę :P ). Zostaję przy tych dwóch, co w temacie.

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A ja bym radzil jakis aparat z seri xx0D zeby byl mniejszi i lzejszy, zeby Ci lepiej lezal w dloni i jakis uniwersalny obiektyw C. 17-85 IS lub nowy C. 18-200 IS. Bedzie to bardzo dobry zestaw do nauki i umacniania pasji fotograficznej. Powodzenia.

osttel
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trzeszcz6 Zobacz posta
    A nie myślałaś może nad canonem 40d? jakość zdjęć jak w 50d tylko 1000 zł taniej... Poza tym af w 40d/50d ma 9 punktów krzyżowych (co bardzo przydaje sie do zdjęć portretowych kiedy trzeba użyć innego punktu niż centralny ...) a nikon d90 ma tylko jeden(centralny). poza tym to porównywalne aparaty (może oprócz szybkości zdjęć w canonie i filmów w nikonie) Pozdrawiam i życzę radości z robienia zdjęć (niezależnie, który wybierzesz )
    chyba cos sie koledze pomylilo.Nikon ma 11

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Nie twierdzę że są gorsi nic takiego nie napisałem. Ja pierwszą przygodę z aparatem miałem w szkole podstawowej w 6 klasie na kółku fotograficznym które prowadził pan od ZPT a było to za komuny nieboszczki. Ale jesteś pierwszą osoba mającą 14 lat, która rzeczowo i sensownie wypowiada się na forum internetowym.
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osttel Zobacz posta
    Krzyżowych? Na pewno nie.

Domyślnie

Nie twierdzę że są gorsi nic takiego nie napisałem. Ja pierwszą przygodę z aparatem miałem w szkole podstawowej w 6 klasie na kółku fotograficznym które prowadził pan od ZPT a było to za komuny nieboszczki. Ale jesteś pierwszą osoba mającą 14 lat, która rzeczowo i sensownie wypowiada się na forum internetowym.
    Aha, to przepraszam, że źle zrozumiałam . W takim razie dziękuję
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ale wróćmy do tematu. Już mówiłam dwa razy... ale chyba nie poskutkowało , więc pozwólcie, że się powtórzę. Posiada ktoś jakieś dobre zdjęcia z jednej lub drugiej puszki (też już tak zaczynam mówić... kiedyś było lustrzanka ) ? Chętnie bym na nie zerknęła.
    Ostatnio edytowane przez Nestiee ; 18-12-2008 o 23:29 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez osttel Zobacz posta
    tak ma 11 punktów af ale krzyżowy jest tylko jeden...
    pzdr Bartek
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Strona 5 z 19 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów