Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Aha.. to znaczy, że młodsi ludzie są gorsi, czy jak? Bo z tego "tekstu" tak wywnioskowałam.
Slider - dziękuję za wypowiedź. Chyba się już ostudziłam :P . Wiem, że nie liczy się tylko sama puszka... liczy się również wyobraźnia (raczej na jej brak nie cierpię), no i umiejętności (o obiektywie już nie wspomnę :P ). Zostaję przy tych dwóch, co w temacie.
Nestiee - ja już Ci napisałem ale widać, że pytasz ale już z czytaniem to niekoniencznie.
Piszesz, że trochę poczekasz, trochę dozbierasz czyli wynika, że nie ograniczone zasoby kasy nie posiadasz.
Powtarzam sama puszka to tylko pierwszy element układanki.
Nie masz jutro zlecenia na focenie w Pałacu Prezydenckim, czy zrobienie reportażu z misji pokojowej WP.
I masz dopiero 14 lat.
IMO nie celowe jest kupowanie aparatu, ktorego nie wykorzystasz.
lub tez jak już zaczniesz wykorzystywać w pełni jego możliwości to będzie już 60D
450D daje Ci już wiecej niż Ci potrzeba za o wiele mniejszą kasę do tego kup Kita plus 50 1.8 i zacznij się uczyć, czytaj książki - nie tylko nasze wypociny na forum ;-)
Poprosiłaś o radę i ją dostajesz, a jeśli się z nią nie zgadzasz to nie pytaj.
50D wyśmnienity korpus dzisiaj co będzie za 2 lata? zobaczymy może stać cię będzie na 5DMKII ale do tego sama dojrzejesz.
Popieram gorsza pucha lepsze szkla.
Swoją drogą to zastanawia mnie skąd 14 letnia dziewczyna może mieć tyle kasy na sprzęt.
Ufam jednak, że nie ma jakiegoś ukrytego "zonka" i jednak osoba szczerze do nas pisze o porade. Czasem jest tak, że ktoś ma pieniądze i chce je wydac dobrze!
Sylwek
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
Jeżeli porównujemy C50vN90 - wybrałbym N90, pomimo że mam canona 40D
Bawiłem się N i C - przypadł mi do gustu N. Pieniążki jakie wydałem na sprzęt N to 3.499 zł z obiektywem 18-105 VR (zakup dla brata). Myślę że na początek możesz zainwestować w sprzęt za 3.500 zł - będziesz zadowolony/a, a przy okazji zawsze nagrasz film.
Pozdrawiam
40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
jak napisałem wcześniej - są to moje osobiste spostrzeżenia, czynników jest mnóstwo (chociażby zajefajne możliwości balansu bieli), spodobał mi się motyw z wybieraniem punktu, punktów AF, i to co mi brakuje najbardziej praca z lampą błyskową. W nikonie o jedną klasę wyższa niż w canonie, doświadczyłem na własnej skórze, mam dwie lampy Canona 550, 580 i co z tego, jak muszę dokupić transmiter za 700 zł.
Film to oczywiście bajer, ale dla rodzinnych zastosowań jest miłym dodatkiem.
Pozdrawiam
P.S. Kupiłbym 5DmII - ale nie lubię dywagacji gdybyś miał więcej pieniążków, to kupiłbyś to i to. Rozmowa jest o C50 i N90.
40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl
Może mieć tyle kasy i to mnie akurat nie dziwi. Znam dobrze kilkoro wiekowych rówieśników niepełnioletniej koleżanki i przyznam, że na tym tle jestem pod wrażeniem dotychczasowych postów. Nie zamierzam się rozwodzić, które zapytania i wypowiedzi to spowodowały, ponieważ staram się unikać radykalnych wypowiedzi pod czyimś adresem, jeżeli nie mam okazji bliżej poznać drugiej strony (może to być niesłusznie krzywdzące). Jeżeli ktoś próbuje sobie robić w ten sposób "hecę", to życzę wszystkiego najlepszego. A jeżeli faktycznie po drugiej stronie jest ok, to jestem pod wrażeniem i chylę czoła. Na koniec posta chciałem jeszcze dodać, że widząc pierwszy wpis zakładałem (widać mylnie) inny kierunek rozwoju polemiki a tu Panowie bardzo sympatyczne, pozytywne zaskoczenie![]()
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx