Strona 6 z 19 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 182

Wątek: Canon 50D kontra Nikon D90

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Popieram gorsza pucha lepsze szkla.

Swoją drogą to zastanawia mnie skąd 14 letnia dziewczyna może mieć tyle kasy na sprzęt.
    Ufam jednak, że nie ma jakiegoś ukrytego "zonka" i jednak osoba szczerze do nas pisze o porade. Czasem jest tak, że ktoś ma pieniądze i chce je wydac dobrze!

Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Jeżeli porównujemy C50vN90 - wybrałbym N90, pomimo że mam canona 40D

Bawiłem się N i C - przypadł mi do gustu N. Pieniążki jakie wydałem na sprzęt N to 3.499 zł z obiektywem 18-105 VR (zakup dla brata). Myślę że na początek możesz zainwestować w sprzęt za 3.500 zł - będziesz zadowolony/a, a przy okazji zawsze nagrasz film.

Pozdrawiam
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Hmm sleep, możesz to bardziej rozwinąć? więcej konkretów?:wink: Nie doczytałem się wele więcej niż ten jeden powód:

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    a przy okazji zawsze nagrasz film.
    I ten oto argument:

Bawiłem się N i C - przypadł mi do gustu N.
    który i tak jest baardzo subiektywny:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Popieram gorsza pucha lepsze szkla.

Swoją drogą to zastanawia mnie skąd 14 letnia dziewczyna może mieć tyle kasy na sprzęt.
    Ufam jednak, że nie ma jakiegoś ukrytego "zonka" i jednak osoba szczerze do nas pisze o porade. Czasem jest tak, że ktoś ma pieniądze i chce je wydac dobrze!

Sylwek
    Może mieć tyle kasy i to mnie akurat nie dziwi. Znam dobrze kilkoro wiekowych rówieśników niepełnioletniej koleżanki i przyznam, że na tym tle jestem pod wrażeniem dotychczasowych postów. Nie zamierzam się rozwodzić, które zapytania i wypowiedzi to spowodowały, ponieważ staram się unikać radykalnych wypowiedzi pod czyimś adresem, jeżeli nie mam okazji bliżej poznać drugiej strony (może to być niesłusznie krzywdzące). Jeżeli ktoś próbuje sobie robić w ten sposób "hecę", to życzę wszystkiego najlepszego. A jeżeli faktycznie po drugiej stronie jest ok, to jestem pod wrażeniem i chylę czoła. Na koniec posta chciałem jeszcze dodać, że widząc pierwszy wpis zakładałem (widać mylnie) inny kierunek rozwoju polemiki a tu Panowie bardzo sympatyczne, pozytywne zaskoczenie
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Skoro jest o 50d, a 50d czesto jest poruszany obok 40d.. moze mnie ktos z was utwierdzi w tym co zrobic.
    sprzedalem wlasnie 400d. zostal mi T 28-75mm f/2.8 i C 85mm 1.8.. interesuja mnie glownie portrety + wesel kilka się na pewno trafi wkrotce..

w zestawie tym brakuje szerokiego kąta.. i teraz co dalej?
    sprzedac tamrona, kupic 40d + canon 17-55 2.8 IS
    sprzedac tamrona, kupic 50d + tamron 17-50 2.8 ?
    a moze jakas inna opcja?

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Do Panuny

Fakt ja też chylę czoła przed koleżanką 14 letnią i życzę jej abywybrała dobrze bo faktycznie wybór systemu to trudna sprawa.

Nam łatwiej pisać my wybraliśmy ja także kiedyś miałem takie posty co wybrać nie żałuje, że Was posłuchałem.

Oczywiście Canon troszkę potknął się w tym roku ale ja wierze, że to się zmieni

Droga młoda koleżanko jeśli masz tylko pieniądze to bierz 50D + jasny obiektyw np 17-50 Tamron f/2.8 będzie w miarę uniwersalny i ostry, potem zobaczysz czego Ci brakuje. Tamrona kupuj u Cichego na tym forum! poszukaj a znajdziesz.

Życzę Ci raz wszystkiego dobrego kup Canona i rób zdjęcia bądź tu znami kto wie może wiele od Ciebie się nauczymy - ja się nauczę, każdy może mieć ukryty talent, dlatego rozwijaj swoją przygodę.

Do Loome

Ja także mam ten sam problem co TY, z tym że ja zmieniam za rok, jeśli nie dam rady kupic 5D2Mark to biore 50D z Tamronem i gripem.

W najgorszym wypadku np. brak funduszy biorę 40D + grip+tamron i mam w dupie że wyświetlacz ma 230tys pikseli mam to gdzieś
    Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Bywalec Awatar zyyys
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nestiee - ja już Ci napisałem ale widać, że pytasz ale już z czytaniem to niekoniencznie.

Piszesz, że trochę poczekasz, trochę dozbierasz czyli wynika, że nie ograniczone zasoby kasy nie posiadasz.

Powtarzam sama puszka to tylko pierwszy element układanki.
    Nie masz jutro zlecenia na focenie w Pałacu Prezydenckim, czy zrobienie reportażu z misji pokojowej WP.
    I masz dopiero 14 lat.

IMO nie celowe jest kupowanie aparatu, ktorego nie wykorzystasz.
    lub tez jak już zaczniesz wykorzystywać w pełni jego możliwości to będzie już 60D

450D daje Ci już wiecej niż Ci potrzeba za o wiele mniejszą kasę do tego kup Kita plus 50 1.8 i zacznij się uczyć, czytaj książki - nie tylko nasze wypociny na forum ;-)

Poprosiłaś o radę i ją dostajesz, a jeśli się z nią nie zgadzasz to nie pytaj.
    50D wyśmnienity korpus dzisiaj co będzie za 2 lata? zobaczymy może stać cię będzie na 5DMKII ale do tego sama dojrzejesz.

Miasto
    Poznan

Domyślnie

Sylwester
    widzialem bokeh z tego tamrona 17-50 f2.8.. widze ze obaj mamy 85-tke.. po przyzwyczajeniu sie do niej, tamten wydaje sie po prostu nijaki.. zwlaszcza przy portretach. poza tym znajomy narzeka na AF.. co przy ciemnych kosciolach, lub dynamicznej akcji moze nie byc fajne. z 2 strony, ponoc 50d ma bardzo dobry AF, nawet 50mm 1.8 przy nim ożywa nieco
    jednak kusi ten canon 17-55 z tansza puszka.. uwielbiam male przyslony, wiec wyswietlacz z 50d moglby byc przydatny.. wybor ciezki a niedlugo pewnie cashback się szykuje moze by tak poczekac i narazie tylko na kliszy jechac?

Coś już napisał Awatar spino
    Miasto
    Ostrów Mazowiecka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    Skoro jest o 50d, a 50d czesto jest poruszany obok 40d.. moze mnie ktos z was utwierdzi w tym co zrobic.
    sprzedalem wlasnie 400d. zostal mi T 28-75mm f/2.8 i C 85mm 1.8.. interesuja mnie glownie portrety + wesel kilka się na pewno trafi wkrotce..

w zestawie tym brakuje szerokiego kąta.. i teraz co dalej?
    sprzedac tamrona, kupic 40d + canon 17-55 2.8 IS
    sprzedac tamrona, kupic 50d + tamron 17-50 2.8 ?
    a moze jakas inna opcja?
    IMHO może dokup poczciwe 5D. Używam piątki z tym tamronem (z braku funduszów na coś lepszego) ale naprawdę nie narzekam (oczywiscie to nie USM ale nie jest źle), a już w połączeniu z 85/1.8 wymiata

NESTIEE:
    Tak jak koledzy piszą, nie szalej na początku z kasą, zawsze możesz potem zainwestować. Z tańszej puszki można zrobić naprawdę piękne zdjęcia i odwrotnie. Wszystko zależy od osoby fotografującej. Wybierz sama, ale nie sądź że kupując "najlepszy" aparat zawsze zrobisz nim lepsze zdjęcia. Z czasem nabyte doświadczenie pozwoli Ci określić co naprawdę potrzebujesz, bo na początku przeważnie chce się najlepiej kupić i łatwo wydaje się kasę. Dopiero potem człowiek sobie zdaje sprawę że się "napalił" i kupił na wyrost. Tak że spokojnie....

A co do próbek zdjęć z N i C:
    Nawet jak ktoś podeśle Ci "próbki" to nie muszą one być w żaden sposób miarodajne. Bo można zrobić lepszą fotkę "byle czym" i zupełnie nie udane zdjęcie zestawem za grubą kasę.
    Ostatnio edytowane przez spino ; 19-12-2008 o 03:45 Powód: Automerged Doublepost
    UWAGA 26.10.2012 SKRADZIONO: Canon 5D -nr ser. 3431303646; Canon Speedlite 580EX II -nr ser. 352198; Canon 50 f/1,4 -nr ser. 77370854, Canon 85 f/1,8 -nr ser. 49800336, CANON 70-200 f/2,8L IS USM -nr ser. 471918, Tamron SP AF 28-75 f/2.8 -nr ser. 536031; TORBA Canon Deluxe Camera Bag 10EG; KAMERA SONY XDR-NX5E -nr ser. 211529

Miasto
    Poznan

Domyślnie

rozwazalem 5d, ale z samym 85mm to ja slubu nie obskocze
    a nie wiem jak tamron na 5d..

Strona 6 z 19 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów