Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 182

Wątek: Canon 50D kontra Nikon D90

Domyślnie

To teraz mam już większe przekonanie do Canona 50D, więc jakby co, to chyba go wybiorę. Jak już mówiłam, jak porównałam zdjęcia z tego i tego, to jest różnica. Trochę będzie tego zbierania kasy... ale cóż, poczekam . Dzięki za wszystkie odpowiedzi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nestiee Zobacz posta
    To teraz mam już większe przekonanie do Canona 50D, więc jakby co, to chyba go wybiorę. Jak już mówiłam, jak porównałam zdjęcia z tego i tego, to jest różnica. Trochę będzie tego zbierania kasy... ale cóż, poczekam . Dzięki za wszystkie odpowiedzi
    Z którym obiektywem, jeśli można wiedzieć?
    Fotograf platoniczny

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam

Dokonałaś dobrego wyboru. 50D to bardzo fajny aparat. Testowalem 50D w studio z modelką i muszę Ci powiedzieć, że jestem zadowolony z obrazu jaki generuje ten aparat. ISO 3200 było dla mnie jak najbardziej uzyteczne - mówię serio.

Ja również jestem amatorem i robie zdjęcia 400D i puki co jestem zadowolony ale tylko dlatego, że powolutku kupuje dobre obiektywy i widzę co dake matryca w tym małym aparacie. Dziś jestem bardziej świadomy wyboru aparatu i wiem na czym mi zależy.

Jesli nie będę miał wystarczających funduszy by kupić full frame 5D2Mark to pewnie wybiorę 50D + gripa + szkło

Fakt, Ty zaczynasz przygodę z fotografią i faktycznie jest tak, że Canon nie popisał się specjalnie w tym roku swoimi nowościami w sumie to od razu powinien wyjść 50D a nie wypuścili 40D, którego trzeba było trochę poprawiać naszczęście kosmetycznie bo jako caóość40D jest bardzo dobrym aparatem w tej cenie 2300zł i szczerze polecam Ci 40D + dobre szkiełko.

Ale jak kupisz 450D _ szkiełko również nie będziesz żałować, bo przynajmniej zobaczysz czy zdjęcia to twoje hobby czy tylko chwilowy impuls. Ja tak zrobiłem i teraz wiem, że lubię robić zdjęciai pewnie bede nadal się rozwijał włąsnie w tym systemie.

Tak, to prawda Nikon przygotował lepsza ofertę od Canona w tym roku i mam wrażenie, że sporo osób z nas pewnie by wskoczyło w tamten system ale niestety ilość wydanych pieniążków na nasze puszki, szkła i lampy nie pokryły by nowych zakupów u konkurencji na poziomie, którego oczekujemy.
    Wypuścili puszki D90, D300, D700, D3

to bardzo duży wybór i jak wiesz D700, który jest Full frame jest tańszy od Canon5D2mark i do tego ma chyba lepszy AF, pewnie nie jeden chciałby go mieć ja także. Jednak czekam co się stanie z 5D2mark jego ceną itd. Raczej w Nikona nie pójde ale nie ze względu na uraz do tej marki a raczej z braku kasy na zmianę systemu- jest to nieopłacalne raczej.

Ja powiem tak kiedyś rok temu chcialem mieć NIkona D80 i kupił bym go gdyby nie wysoka wtedy jego cena, mój wybór padł na Canona 400d, który również do tanich nie należał.

Dziś jestem zadowolony z bycia wtym systemie i mam nadzieje, że Canon dołoży wszelkich starań byśmy wszyscy byli zadowoleni.

Podsumowując

40D jest na tyle tanie, że pozwolisz sobie na niego + 17-50 F/ 2.8 Tamron

Albo bierz 450D + dobre szkiełko ze stajnie Canona L 17-40 f/4 + Gripa bo przydaje się

Rób zdjęcia i zobacz co Ci wychodzi jak nauczysz się amatorską puszka robić foty to tylko nowe body pomoże Ci zrobić szybciej zdjęcie i pewniejszy AF dostaniesz, ale kadrowania i kompozycji, i wszystkiego czego trzeba się nauczyć (nie wyłączając mnie ) tego puszka Ci nie dostarczy.

Powodzenia.

Pamiętaj jak byś nie postąpiła czy będziesz z nami czy z Nikonowcami -to i tak nie ma znaczenia ważna jest wspólna pasja i przyjaźń a nie bijatyki systemowe

Pozdrawiam

Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Z którym obiektywem, jeśli można wiedzieć?
    Tego jeszcze nie wiem . A jakie obiektywy polecacie? Jak mówiłam, chcę aparat do dużo różnych zdjęć (wybienię według ważności); zdjęcia nocne, pejzaże, zwierzęta, portrety, macro.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Najchętniej wzięłabym Nikona D700 lub Canona 5D Mark II, ale trocha za drogo. No... może mi się powiedzie... i wygram w tego Totka noo
    Ostatnio edytowane przez Nestiee ; 18-12-2008 o 18:16 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar samson_miodek
    Miasto
    Ciechanów/Wejherowo/Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nestiee Zobacz posta
    Tego jeszcze nie wiem . A jakie obiektywy polecacie? Jak mówiłam, chcę aparat do dużo różnych zdjęć (wybienię według ważności); zdjęcia nocne, pejzaże, zwierzęta, portrety, macro.
    Najchętniej wzięłabym Nikona D700 lub Canona 5D Mark II, ale trocha za drogo. No... może mi się powiedzie... i wygram w tego Totka noo
    A ja hasselblada o_O

Dziewczyno - każdym aparatem możesz robić zdjęcia. Jak czytam ten temat to wydaje mi się jedna wielka podpucha :/ Na Twoim poziomie "zaawansowania" Weź "C"okolwiek i ucz się. Raaaany..
    duszy nie umyjesz mydłem

Domyślnie

Taa... i może na daremno wydawać pieniądze... ;/. Mi to nie jest obojętnie. Chcę jedną, a porządną. Nie widzę potrzeby kupować pierw "byle co", a potem znowu zbierać na nowo kasę., a nie jestem jakaś taka ciemna, czy coś, żeby nie korzystać z dobrego aparatu w jak największym stopniu. Oczywiście nie wszystko od razu.
    Wątpię, że ktoś kupuje po prostu cokolwiek.
    Ostatnio edytowane przez Nestiee ; 18-12-2008 o 19:14 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Dodam do tego brak odpowiednika: 70-200/4LIS oraz 70-200/2,8.

Jest tylko jeden koszmarnie drogi 70-200 z VR o swietle 2,8 "

to mniemam że to TC http://www.allegro.pl/item508085029_..._2_8_d_ed.html

Dopiero zaczyna Awatar Rjan
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Kup 400D + grip + Tamron 17-50 + Canon 70-200 F4 = ok. 4300 zł
    Możesz jeszcze "zaszaleć" i dokupić 50 1.8 za 300 zł

Taki zestaw da Ci bardzo dużo radości z dobrej jakości zdjęć.
    Zupełnie nie widzę sensu inwestować w 50D i męczyć się z jakimś kitem.

Jak większość pytań również Twoje zostało trochę źle zadane.
    Przede wszystkim OKREŚL BUDŻET, czy kwotę, którą masz do wydania na aparat i obiektywy. Bez tego wszystkie odpowiedzi są gdybaniem.

Moje typy:
    Budżet poniżej 5000 zł:
    - trzycyfrowe body (400D, 450D) + obiektywy jak wyżej

Budżet 5000-7000 zł:
    - stare 5D + Tamron 28-75, albo
    - dwucyfrowe body + obiektywy jak wyżej, albo
    - trzycyfrowe body (400D, 450D) + obiektywy z górnej półki

Budżet powyżej 7000 zł:
    - 5D (stare lub II w zależności od budżetu) + obiektywy w zależności od budżetu, albo
    - dwucyfrowe body + obiektywy z górnej półki (jeśli fotografujesz sport)

Jedyne body, na które warto "się szarpnąć" kosztem obiektywów jest moim zdaniem 5D. W każdym innym przypadku wariant tańsze body + droższy obiektyw da lepsze zdjęcia.
    Zarabianie na fotografii to niestety najczęściej przyjemność wynikająca z zarabiania, a nie z fotografii.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta

To na śrubokręt - nie ten klimat.

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samson_miodek Zobacz posta
    Jak czytam ten temat to wydaje mi się jedna wielka podpucha :/
    Też mam takie odczucia. Może nie co do tematu ale co do wieku na pewno.
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów