Cytat Zamieszczone przez Alfons K. Zobacz posta
Co do 40D, to wiadomo wszystkim, że canony xxD przed 50D (gdzie metodą prób i błedów da się to zmodyfikować i zapamiętać w aparacie, co nie każdy dobrze potrafi) miały duże problemy z ostrzeniem AF na obiektywach innych producentów, ustawiały ostrość albo przed albo za obiektem, więc w realnym życiu, posiadacze 40D ze szklarnią innych producentów nie mają tak różowo jak to kolega przedstawia
Nic nie "wiadomo wszystkim", bo są tacy którzy tych problemów nie mają więc przynajmniej im nie wiadomo .

Cytat Zamieszczone przez Alfons K. Zobacz posta
Ale ja od początku odnosiłem się do wypowiedzi poprzedników:
@Napisał Kolekcjoner: Porównywaliśmy ze znajomym z ciekawości AF w D90<->40D i nie ma porównania - na korzyść czterdziestki. Właściwie pod każdym względem.
Nie do mojej wypowiedzi się nie odnosiłeś, bo ja nie pisałem o problemach z FF i BF.
Ja myślę że jak przytoczysz rzetelne dane np. serwisowe to nikt nie będzie tego negował. Wyniki z googli są o tyle nie miarodajne, że powielają plotki i tzw. "urban legends". Nie mówiąc już o wielu innych czynnikach jak choćby wspomniana tu wielkość badanej próby.
Co do ideologii i sekciarstwa - zobacz ile jest wątków na tym forum ludzi którzy opisują swoje problemy ze sprzętem Canona - jeśli robią to z sensem to nikt tego nie neguje.