Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 182

Wątek: Canon 50D kontra Nikon D90

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nestiee Zobacz posta
    Widzę, że z mojego wątku zrobiły się śmieci... tzw. "wojna" między Nikonem, a Canonem. Ludzie, przestańcie! Rozumiem, żeby doradzić (za co dziękuję wszystkim), ale nie od razu takim sposobem...
    Zawsze się trafi "gwiazdor" pragnący zabłysnąć błyskotliwymi wypowiedziami w celu wywołania wojenki.
    I dlatego skoro -
    Cytat Zamieszczone przez Nestiee Zobacz posta
    Już zdecydowałam, a teraz zostaje zbieranie pieniędzy.
    - to i tak czas zamknąć 8).

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    Widać, że część (znaczna!) forumowiczów prowadzi dyskusję na podstawie opisów technicznych i "pomacania" sprzętu, a o konkurencji dużo się naczytała!
    To jest niestety standard :rolleyes:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

dlatego wlasnie powinien byc jakis zlot niech nikonowcy dadza pobawic sie d90 a my im damy 40d/50d/450d naprawde jestem zdania ze nawet jesli ktos 15minut pobawi sie d90tka wezmie pliki do domu to zobaczy jakie sa efekty i zacznie sie grubo zastanawiac o co chodzi canonowi z jego AFem

.... po przemysleniu jeszcze ... i po co im tak silny filtr przed matryca

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    niech nikonowcy dadza pobawic sie d90

dla użytkownika canona mogłoby to być dosć traumatyczne przezycie. co prawda nie miałem okazji mieć jeszcze d90 ale 20-to sekundowa przygoda z d200 wystarczyła abym go odłozył szybciej niz po niego siegnąłem

ninus po prawej stronie i brak mozliwości wyświetlenia 100% foty na monitorze wystarczył. reszty już po prostu nie było co sprawdzac. pozamiatane

Początki nałogu

Domyślnie

nie mialem stycznosci z d200, to chyba stary i drogi szumiacy ccd - tez nie chcialbym tego dotykac bez przymusu, nie rozumiem tego wyswietlania 100% ale lepiej zebys nie wiedzial jakie jest pokrycie w wizjerze u canona albo jak wyglada obraz na lcd w canona do czasow 40d

Emi
    Guest

Domyślnie

niech nikonowcy dadza pobawic sie d90 a my im damy 40d/50d/450d naprawde jestem zdania ze nawet jesli ktos 15minut pobawi sie d90tka wezmie pliki do domu to zobaczy jakie sa efekty i zacznie sie grubo zastanawiac o co chodzi canonowi z jego AFem
    Rozumiem że jesteś w posiadaniu tak zachwalanego przez ciebie modelu aparatu,czy tylko naczytałeś się testów i naoglądałeś zdjęć? z corela i innych programów.:cool: Po drugie do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi na pytanie co nikon w rozsądnej cenie ,oferuje amatorowi i nie pisz mi tu po raz setny o sigmach i innych ja pytam o nikkory,:-D

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    jak wyglada obraz na lcd w canona do czasow 40d

miałem w swoim życiu

300 D / 350 D / 20 D / 40 D / 50 D / 5 D

i nie narzekałem

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Emi Zobacz posta
    Rozumiem że jesteś w posiadaniu tak zachwalanego przez ciebie modelu aparatu,czy tylko naczytałeś się testów i naoglądałeś zdjęć? z corela i innych programów.:cool: Po drugie do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi na pytanie co nikon w rozsądnej cenie ,oferuje amatorowi i nie pisz mi tu po raz setny o sigmach i innych ja pytam o nikkory,:-D
    zapalczywys wiec nie chce mi sie dzis znizac zabardzo do T poziomu

mam canona ale tez sposobnosc zabawy nikonem
    co nikon ofertuje w rozsadnej cenie amatorowi ano wielu amatorow zaczyna od kita oraz 50tki i w tym temacie canon nie jest w stanie konkurowac z nikonem ba do niedawna amatorski super zoom 18-200 z vr byl tylko u nikona, ja sie w sumie zastanawiam co canon oferuje amatorom ... 55-250 i nic innego mi nie przychodzi do glowy, popularnosc tamrona 17-50 chyba jest dowoden na slabosc canona w przedziale dla tanszego odbiorcy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    miałem w swoim życiu
    300 D / 350 D / 20 D / 40 D / 50 D / 5 D
    i nie narzekałem
    ciesze sie ja tez nie narzekam* wyrazilem opinie ze majac kase na 50d rozsadniej jest dla mnie kupic tanszego d90 i jakies szkielko nawet srednie

*w sumie to moze narzekam, jestem zawiedziony AFem canona w polaczeniu ze srednimi szklami, brakiem normalnej wspolpracy canona z sigma czy tamronem, niskim mtf ... poprostu kiedys bylo tak ze canona sie wybieralo dla cmos-a a dzis juz nie trzeba
    Ostatnio edytowane przez kubaj ; 28-12-2008 o 16:47 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Napiszcie o tych super tanich nikorach z super światłem to może się przekonam.

Bywalec

Domyślnie

W rozsądnej cenie Nikon NIE MA NIC do zaoferowania amatorom! A 18-200 Canona ma i napęd micro USM, i stabilizację i jest - lepszy od Nikkora 18-200 VC! Nie masz rozeznania w ofercie Canona... Odpowiednika wymienionego przez przez ciebie Canona 1,8/50 II nie ma w ofercie Nikona, jak i wielu innych obiektywów.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    (Moja wypowiedź dotyczy kubaja - nie zdążyłem przed galekegiem...).
    Ostatnio edytowane przez rychu ; 28-12-2008 o 16:55 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Odpowiedniki C10-22 i C17-55/2,8 są u Nikona zwyczajnie dużo droższe. A w/w obiektywy nadają sens posiadania solidnego (20D-50D) korpusu na cropa. Tak na prawdę to poważnym błędem Canona jest mizerna jakość C17-85 IS. Obiektyw ukazał się chyba za wcześnie, rozczarował swoją jakością i tak się ciągnie do dziś.
    Ostatnio edytowane przez marfot ; 28-12-2008 o 17:18
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów