Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Proszę o pomoc "karta niesformatowana" co robić!?

Coś już napisał Awatar optick
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ale... ty uszkodziłeś czytnik kart w aparacie a nie samą kartę pamięci. Co za problem po naprawie odczytać spokojnie te fotki? Albo kupić zewnętrzny czytnik kart do komputera na USB?
    Raczej wątpię że straciłeś te zdjęcia.
    Już odczytalem kartę z aparatu na komputerze i była ona sformatowana. Może zrobilem to w momencie reanimowania go zaraz po upadku.
    Mam czytnik wbudowany w komputer jak i zewnętrzny który otrzymałem przy zakupie dodatkowych kart. ScanDisc czytnik plus karta 4GB Ultra II, Kingston 4 GB (ze złotym trójkątem) oraz TOSHIBA 4 GB ...
    "Sformatowała się" karta Kingston, ktora akurat była w aparacie ..

Ale dziękuje za poprzedniego posta w którym mi dostarczyłeś info o naprawie.
    EOS 500D szkła: Auto Revuenon 50/1.4; 135/2.8; 28/2.8 lampka 580 EX II statyw FOMEI Magnesium PRO 400 glowica FOMEI MHO10 + UV i polaryzacyjne
    KIEV19 50;/f2

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez optick Zobacz posta
    Już odczytalem kartę z aparatu na komputerze i była ona sformatowana. Może zrobilem to w momencie reanimowania go zaraz po upadku.
    Mam czytnik wbudowany w komputer jak i zewnętrzny który otrzymałem przy zakupie dodatkowych kart. ScanDisc czytnik plus karta 4GB Ultra II, Kingston 4 GB (ze złotym trójkątem) oraz TOSHIBA 4 GB ...
    "Sformatowała się" karta Kingston, ktora akurat była w aparacie ..

Ale dziękuje za poprzedniego posta w którym mi dostarczyłeś info o naprawie.
    Mi ze sformatowanej karty dwa softy ładnie odzyskują zdjęcia - Sandisk Image Recovery czy jakoś tak i Ontrack Easy Recovery.
    Jak widzę masz kartę SanDisc (nie wiem skąd Ci sie wzięło ScanDisc ) więc powinieneś mieć odpowiedni soft do odzysku danych - z Kingstonem tez zadziała.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów