Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Proszę o pomoc "karta niesformatowana" co robić!?

blacha
    Guest

Domyślnie Proszę o pomoc "karta niesformatowana" co robić!?

Witam!
    wczoraj przy próbie zczytania zdjęć z karty, wystąpił jakiś problem z kopiowaniem.... teraz komputer zawiesza sie gdy tylko chce wejść przez czytnik na kartę, a aparat mówi ze "karta jest nie sformatowana" co robić znalazłem taki wątek http://canon-board.info/showthread.p...iesformatowana
    ale nie znam angielskiego za bardzo...
    a nie chce zepsuć zdjęć...
    karta to sandisc 4gb extreme III aparat 40d (jeśli bedzie to pomocne)

proszę o pomoc...

Domyślnie

Spróbuj najpierw po kabelku, przez aparat. A jeśli nie pomorze to potraktuj kartę programem do odzyskiwania zdjęć, nawet tym który masz dołączony do SanDiska :-D
    Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a) czy czytnik jest sprawny, czy dobrze działa z innymi kartami
    b) jeśli czytnik sprawny to: z sandiskami jest dostarczane oprogramowanie (RescuePro) do odzysku zdjęć - zainstaluj i skorzystaj.

Coś już napisał

Domyślnie

mialem podobny problem ale nie mialem rzadnych waznych zdjec na karcie wiec ja sformatowalem w aparacie i juz a na twoim miejscu jak liczysz na foty to uzyj jakiegos programu do odzyskiwania jak wyzej koledzy radza
    Pozdrowienia
    -------------------
    CANON i szkielka

Coś już napisał Awatar optick
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja mam podobny problem, tyle, że po upadku czytnik kart nie chce działać.
    Widzi wszystkie karty, ale jako niesformatowane, a gdy chce formatować to wyskakuje informacja, ze niewłaściwa karta.
    Aparat upadł na stronę prawą czyli tą gdzie mieści się czytnik karty.
    Gdy włączam aparat z każdą karta jaką mam wyświetlacz nie chce się zaświecić i dopiero pstryknięcie wywołuje zaświecenie wyświetlacza, co innego jest gdy włączam aparat bez karty, wtedy procedury wszystkie są poprawne.
    Mogę jedynie domyślać się, że uszkodziłem jakiś wewnętrzny mechanizm i pocieszać się tym, że da się to naprawić.

Dodam, że jestem z warszawy, a moją 450tkę jakieś 2 mc temu sprowadziłem ze stanów.

Co powinienem teraz zrobić ?
    EOS 500D szkła: Auto Revuenon 50/1.4; 135/2.8; 28/2.8 lampka 580 EX II statyw FOMEI Magnesium PRO 400 glowica FOMEI MHO10 + UV i polaryzacyjne
    KIEV19 50;/f2

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez optick Zobacz posta
    Co powinienem teraz zrobić ?
    1. Udać się na Żytnią: www.e-csi.pl
    2. Zapłacić ok 350zł za naprawę czytnika w aparacie: http://canon-board.info/showpost.php...4&postcount=71
    3. Mieć nauczkę że w USA kupuje się tylko obiektywy (bo rzxadziej sie psują) o ile kurs jest korzystny, a aparaty kupuje się tylko z Unii Europejskiej by zachować gwarancję.

Ewentualnie 4. Sprawdzić w alternatywnych serwisach czy nie taniej, np ten:
    http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=68

Coś już napisał Awatar optick
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pozostaje mi podziękować Tobie Vitez.
    O efektach poinformuję. Cieszę się, że to tylko czytnik , szkoda strasznie zdjęć bo było 4 gb naprawdę fajnych portretów podchmielonych "Sylwestowa nocą" dziewczyn .. no nic.. za rok też się nawalą Heheh

Szczęśliwego Nowego roku i dobrego focenia
    Ostatnio edytowane przez optick ; 01-01-2009 o 05:12
    EOS 500D szkła: Auto Revuenon 50/1.4; 135/2.8; 28/2.8 lampka 580 EX II statyw FOMEI Magnesium PRO 400 glowica FOMEI MHO10 + UV i polaryzacyjne
    KIEV19 50;/f2

Coś już napisał
    Miasto
    Knurów / Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    3. Mieć nauczkę że w USA kupuje się tylko obiektywy (bo rzxadziej sie psują) o ile kurs jest korzystny, a aparaty kupuje się tylko z Unii Europejskiej by zachować gwarancję.
    Tylko, że żadna gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych pochodzących z zewnątrz. A tu kolega pisze wyraźnie, że aparat mu upadł.

Dopiero zaczyna Awatar Plaut

Domyślnie

Spróbuj odzyskać dane za pomocą PC Inspector File Recovery.
    http://www.download.net.pl/1613/PC-I...File-Recovery/

Mi udało się odzyskać 100% utraconych zdięć z karty
    400D + Sigma 17-70 + 1001 innych gratów
    Sa takie fotografie – te nikomu nie pokazane, te nigdy nie zrobione – tak bardzo twoje, a jednak dla swiata nie istniejace. najcenniejsze? M.Mrozek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez optick Zobacz posta
    szkoda strasznie zdjęć bo było 4 gb naprawdę fajnych portretów podchmielonych "Sylwestowa nocą" dziewczyn
    Ale... ty uszkodziłeś czytnik kart w aparacie a nie samą kartę pamięci. Co za problem po naprawie odczytać spokojnie te fotki? Albo kupić zewnętrzny czytnik kart do komputera na USB?
    Raczej wątpię że straciłeś te zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez rallus Zobacz posta
    Tylko, że żadna gwarancja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych pochodzących z zewnątrz. A tu kolega pisze wyraźnie, że aparat mu upadł.
    To już strefa gdybań ale jeśli na aparacie nie widać wyraźnie śladów upadku to jak serwis może się dowiedzieć że czytnik nie padł sam z siebie? To się zdarza i wtedy są naprawiane w ramach gwarancji.
    Aparaty nie mają czarnych skrzynek, więc nie odczytają co się z nim działo.
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 02-01-2009 o 20:11 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów