Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Zdjęcia czarno -białe

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Ja uzywam do tego celu porad Kelbyego lub filtrow Nik Color Efex Pro (chyba tak to sie pisze). Jesli chodzi o filtry to wiadomo ze zajmuje to gora 3 klikniecia myszka. Jesli kogo interesuja efekty to zapraszam do obejrzenia ostatnich 3 zdjec zrobionych za pomoca tych filtrow i 300 D + kit.

http://onephoto.net/info.php3?id=209880

http://onephoto.net/info.php3?id=178987

http://onephoto.net/info.php3?id=209902

Opinie bardzo mile beda przezemnie widziane :-D
    Ostatnio edytowane przez dfilip ; 25-11-2005 o 10:54
    Canon EOS 300 D + KIT + Sigma 70-300 4 - 5.6 APO DG MACRO + 2 x 512 Mb + Velbon DX 888 Digital
    Hp Photosmart 720

Bywalec Awatar Smaczny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dfilip
    Opinie bardzo mile bede przezemnie widziane :-D
    Mi się bardzo podoba, i to zarówno wynik konwersji do B&W (świetny kontrast) jak i to co przedstawiają. Brawo!

SuMa NaŁoGów MuSi bYć sTaŁa

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja uzywam do tego celu porad Kelbyego lub filtrow Nik Color Efex Pro (chyba tak to sie pisze). Jesli chodzi o filtry to wiadomo ze zajmuje to gora 3 klikniecia myszka. Jesli kogo interesuja efekty to zapraszam do obejrzenia ostatnich 3 zdjec zrobionych za pomoca tych filtrow i 300 D + kit.
    Chyba trochę za mało tych kliknięć.
    Pierwsze i trzecie - sam kontrast i nic więcej, brak przejść tonalnych (nawet przy dużym kontraście powinny być!), na pierwszym okropne plamy przepaleń na twarzy. Zauważ, że na zdjęciach Rodrigo (tych z pbase, India) są wszystkie tony, natomiast maksymalnie białego (czyli komputerowo - monitorowo: #ffffff) i czarnego (#000000) jest bardzo mało, mimo wyraźnego, dużego kontrastu.

Drugie - jakaś mizerna próba podrobienia wysłaniania na modelce z pierwszego planu. Do tego bardzo sztuczne ziarno - jak by szum z lichego skanera. I jeszcze światło na twarzy liche, ale to już na zdjęciu w oryginale pewnie było.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek
    Drugie - jakaś mizerna próba podrobienia wysłaniania na modelce z pierwszego planu.

czytam juz 3 raz i nie wiem o co chodzi

Sztuczne ziarno - jak zrobic zeby bylo nie sztuczne 300 D ?

A moze wlasnie tu o taki efekt chodzilo a nie inny...
    Ostatnio edytowane przez dfilip ; 25-11-2005 o 15:13
    Canon EOS 300 D + KIT + Sigma 70-300 4 - 5.6 APO DG MACRO + 2 x 512 Mb + Velbon DX 888 Digital
    Hp Photosmart 720

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

czytam juz 3 raz i nie wiem o co chodzi
    To przyjrzyj się uważnie - najwyraźniej widać to na brzegu ramienia z lewej strony zdjęcia i na paskach i dekolcie sukienki.
    Sztuczne ziarno - jak zrobic zeby bylo nie sztuczne 300 D ?
    Nie robić.
    Ziarna nie widać na takich miniaturkach. Ziarno można oglądać na zdjęciach co najmniej 30x20 (jeśli film był naświetlany na więcej niż ISO800). W komputerze takie zdjęcie będzie miało około 3500x2300, a nie 800x533. Na takiej miniaturce ziarna po prostu nie widać.
    A moze wlasnie tu o taki efekt chodzilo a nie inny...
    Może i chodziło, ale efekt mi się nie podoba. Takie jest moje zdanie, próbuję je po prostu uzasadnić.

Uprawnienia umieszczania postów