Zobacz wyniki ankiety: Dlaczego używasz sprzętu Canona?

Głosujących
169. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Dylematy z sąsiedniego forum czyli dlaczego używasz sprzętu Canona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    ale to przeciez nie aparat robi zdjecia
    Dokładnie

Swego czasu się naoglądałam obrazków z D70 i D80 i koniecznie taki aparat chciałam. Ale jak doszło do kupowania lustrzanki, to 400D był w promocji. Jeszcze czas jakiś pozazdrościłam nikonowcom kolorów, bo czym się przyzwyczaiłam, szkła kupiłam i na nic zmieniać nie zamierzam. Choć kłócić się który system lepszy też nie będę, bo jak ktoś nie umie robić ciekawych zdjęć, to mu nic i tak nie pomoże
    "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Uzywam bo wydaje mi sie, ze lubie (bardzo)jasne stalki bardziej niz jasne zoomy.
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Robiłem dawno temu B&W 6x6.
    Potem mały obrazek (ruskie oraz jakaś minolta) - zwany teraz (prześmiewczo) pełną klatką (hehehe). Teraz bawię się cropem tej pełnej klatki będącej cropem średniego formatu
    A Canon czemu? Za jakość obrazu, wygodę obsługi oraz całą masę dostępnych obiektywów.

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Canon, gdyż po minolcie nie było nic sensowniejszego w czasie gdy się przesiadałem. To był rok 2006 i tak już zostało. System cenię za dostępność i wielorakość szkieł oraz dobry obraz jaki daje 5D.
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Coś już napisał

Domyślnie

Dlaczego używasz sprzętu Canona?
    -Ponieważ posiadam sprzęt Canona. :-D

Dlaczego Canon?
    Przesiadałem się z Fuji S5600. Padło na D80 ale był zwrot za zakup Canona i wyższe modele wychodziły taniej.

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Może nieco inaczej: a dlaczego nie?
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie moze kusza puszki Nikona bajerkami (tak jestem gadgeciarzem) i czasem slabosc nachodzi... a moze, moze bedzie fajnie i romantycznie, a i tez szalenie i z pieprzykiem i potem widze nagie sample z Nikonow, odarte ze wszystkiego, takie nijakie i bezplciowe i mnie przechodzi i wszystko opada. Kwestie szkiel pomine, bo nawet nie wiedzialbym co wybrac z N.
    Aparat mam i ja

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Ja kupiłam Canona bo jak byłam młoda siksa to jakoś brzmienie "Canon" bardziej do mnie trafiało No i padło na analoga eos 33. Obecnie używam sobie Nikona d70....i jakie wnioski? Trudno porównywać cyfrę z analogiem podkątem samych zdjęć ale jeśli chodzi o samą puszkę to:
    - Canon jest drobniejszy (bawiłam się też canonem 350D)
    - przyciski lepiej leżą pod moimi palcami, które nie męczą się tak jak w Nikonie
    - pokrętło pod kciukiem w dosyć naturalnym ułożeniu dla palca.
    - lżejszy
    - ładniejszy, schludniejszy
    - mniejszy
    - mniej przycisków a ta sama funkcjonalność
    - lepiej mi się kręci w tę stronę obiektywami co u Canona
    - mam wrażenie, że lepsze zdjęcia robię Canonem...lepiej go czuję...może dlatego że mój i już się przyzwyczaiłam.

Oczywiście mam zapatrywania na cyfrę i w dalszym ciągu będę patrzyła w stronę Canona, chociażby dlatego, że mam już 3 obiektywy z tego systemu więc jedyne co bym musiała zakupić na sam początek to tylko puszka.
    Nie wiem dlaczego ale generalnie coś nie przekonałam się do Nikona i tyle...z resztą różnice w zdjęciach, które robię analogiem canonowski a cyfrą nikonowska można zobaczyć w moim wątku.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    U mnie sytuacja byla prosta - 400D jest lepsze niz d40x
    j.w.:-D
    pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Ze sprzętu cyfrowego na początku miałem Olympusa c120.
    Potem przez tydzień jakiegoś Yakumo 47 . Ale fotki były przetragiczne . Nawet robione w słoneczny dzień.
    Wpadło parę złociszy i postanowiłem kupić coś lepszego .
    Wybór był Canon vs Nikon .
    Jak patrzyłem na wygląd to w tym przedziale cenowym jaki mnie interesował były tylko ładne Canony. (a Nikony jakieś takie kwadratowe)
    Zakupiłem więc Canona PS a70 , potem a610 i na koniec 30D.
    Czemu? z przyzwyczajenia . Poznane słabe i mocne strony , rozkład menu , znane forum , smyczka itd.
    Choć przyznam że Nikonów nie miałem w rękach . Po prostu różnica jakości zdjęć przy przesiadce z Yakumo an A70 była tak masakryczna że w od tej pory gości u mnie canon .
    Gdyby wtedy canony były brzydsze a nikony ładniejsze to pewnie byłbym nikoniarzem.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów