Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: [Szaga] Różne różności. Początki...

Szaga
    Guest

Domyślnie [Szaga] Różne różności. Początki...

Zaczynam od niedawna - 1. zdjęcie umieściłam na jednym z portali foto ale wrzucam i tu gdyż oczekuję konstruktywnej krytyki na temat moich pierwszych amatorskich prac.

1.

2.

C 450D + kit

Szaga
    Guest

Domyślnie

Aż takie fatalne? :/

Wszelkie wskazówki będą cenne..

Uzależniony

Domyślnie

na avatarku wyszłaś najlepiej
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Szaga
    Guest

Domyślnie

Na zdjęciach 1 i 2 to nie ja :]

..cd

3.

4.
    Ostatnio edytowane przez Szaga ; 15-12-2008 o 18:58

michal_b
    Guest

Domyślnie

jak dla mnie superowe tylko 4 nudne, to ze jest na nim jakiś gad, czy plaz to nie czyni go odrazu niezwyklym. a drugi portret ekstra.

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

tak na avatarze bardzo ładnie wyszłaś
    Co do zdjęcia drugiego to nie jestem pewny czy miało być tak prześwietlone użyłaś w nim chyba wbudowanej lampy a sprubuj na przykład wykorzystać zwykła lampke biurową, ustawić z boku modelki (nie zapomnij wtedy o blokadzie AE na jasnej stronie twarzy modelki)
    Jeśli chodzi zaś o pierwszą fotografię to widać w niej sporo emocji i mi sie podoba.
    pozdrawiam
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Szaga
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patric89 Zobacz posta
    Co do zdjęcia drugiego to nie jestem pewny czy miało być tak prześwietlone użyłaś w nim chyba wbudowanej lampy a sprubuj na przykład wykorzystać zwykła lampke biurową, ustawić z boku modelki (nie zapomnij wtedy o blokadzie AE na jasnej stronie twarzy modelki)
    Używałam dwóch lampek przy oświetleniu twarzy (w aparacie nie).. może faktycznie grzały za mocno albo za blisko je postawiłam.
    Może też zdjęcie o mniejszym kontraście wyglądałoby lepiej.
    Nie zachwycam się nim jakoś strasznie ale to moja najfajniejsza modelka i lubię to zdjęcie

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

bo choć prześwietlone to to zdjęcia ma coś w sobie - choćby te piękne oczy :P
    pozdawiam
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

michal_b
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patric89 Zobacz posta
    tak na avatarze bardzo ładnie wyszłaś
    Jeśli chodzi zaś o pierwszą fotografię to widać w niej sporo emocji i mi sie podoba.
    pozdrawiam
    patric89 weź przestań wygadywać burdele i sypać głupimi radami, do tego jeszcze z błędami ortograficznymi. naczytałeś się trochę w internecie i już snujesz wywody, że prześwietlone i spróbuj tego czy tamtego. zdjęcie jest bardzo dobre, super obrobione. szare tło bardzo fajnie się komponuje z mocno kontrastową twarzą modelki (b. ładnej ) prześwietlenie jest tu bardzo mile widziane, podkreśla "czystość" jej urody.

Szaga- widać, że znasz się na rzeczy i nie przejmuj się głupimi komentarzami, prÓbujących udowodnić, że się znają na rzeczy.

PS: ja absolutnie nie robię z siebie kogoś, kto zna się na rzeczy, ale ludzie... są pewne granice zdrowego rozsądku.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ale bałagan na tych kadrach.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów