Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 133

Wątek: [Gdańsk] Plener świąteczny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Obstawiam 5.00 tak jak na poprzednim plenerze
    Też uważam że to lepsza opcja, 6.00 to zdecydowanie za późno. Może by ustawić się nawet ok 4.30...

Cześć Wam, wiecie napewno (a przynajmniej niektórzy z Was) że nie jest dla mnie problemem wstawać o 3.00. Ale po co się pytam? Żeby zrobić Gdańsk czy Sopot po ciemku? Przecież lepiej będzie ok godz 16.00. Dłużej utrzymuje się półmrok, a i pora nie jest zabójcza. Przeczytałem wszystkie posty w tym wątku i wydaje mi się że sporo osób ma słomiany zapał na poranne wstawanie. A zwalanie na budzik to najłatwiejsza wymówka.
    Ze zgryźliwym pozdrowieniem
    ale o 16tej będą tłumy na ulicach, a w dodatku pewnie część z forumowiczów może jeszcze o tej godzinie pracować :/
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar Fotofil
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta

ale o 16tej będą tłumy na ulicach, a w dodatku pewnie część z forumowiczów może jeszcze o tej godzinie pracować :/
    Tłumy przy długich czasach? Chcesz chodzić po Marszałkowskiej?
    Plener może być w sobotę czy niedzielę, nie musi być w dzień powszedni.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Jacek masz rację w tym co piszesz i tutaj spotkanie o 15.00-15.30 daj możliwość złapania słynnego "snowborderowego światełka" a potem robi nam się ciemniej i ciemniej czyli nic nas nie goni. Jedyną wadą tej pory dnia jest większa ilość ludzi i samochodów ale coś za coś. Dodatkową zaletą jest fakt, że pewnie wszyscy wstaną i będą mogli przybyć czego nie powiem o godzinie typu 5.00 czy 6.00.

Po tych dywagacjach proszę aby zainteresowani odpowiedzieli czy wolą poranny czy popołudniowy plener?
    Po drugie, dla porannego Sopot jest o.k. dla popołudniowego proponowałbym coś z zatoką w tle a do tego dorzucić iluminacje Sopotu. Może jeszcze jakieś inne pomysły?
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Coś już napisał Awatar samson_miodek
    Miasto
    Ciechanów/Wejherowo/Gdynia

Domyślnie

W tą sobotę/niedzielę (3-4.01.2009) pracuję i raczej ciężko by było bym mógł się pojawić. Wolne mam w następny weekend.. A wychodzi na to że będzie więcej osób. I pewnie mnie zabraknie :/

A plener zapowiada się ciekawie..
    duszy nie umyjesz mydłem

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Jacek masz rację w tym co piszesz i tutaj spotkanie o 15.00-15.30 daj możliwość złapania słynnego "snowborderowego światełka" a potem robi nam się ciemniej i ciemniej czyli nic nas nie goni. Jedyną wadą tej pory dnia jest większa ilość ludzi i samochodów ale coś za coś. Dodatkową zaletą jest fakt, że pewnie wszyscy wstaną i będą mogli przybyć czego nie powiem o godzinie typu 5.00 czy 6.00.
    Rano - tylko i wyłącznie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Tłumy przy długich czasach?
    Na ostatnim plenerze robiłem często ekspozycje ok 30s, wiem że można dłużej... na moich zdjęciach mimo to pojawiają się 'duszki', czasem znajdzie się jakiś dziadek idący powoli tak, że zacznie zostawiać smugę. Czasem ktoś będzie czekał na kogoś w jakimś miejscu prawie w bezruchu. Rankiem/nocą takich ludzi powinno być trochę mniej.

Zdecydowanie wolę przyjechać na plener o tak nieludzkiej godzinie jak 5:00.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

kemek12001
    Guest

Domyślnie

mi pasuje niedziela , godz. 5.00

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Po tych dywagacjach proszę aby zainteresowani odpowiedzieli czy wolą poranny czy popołudniowy plener?
    Sobota rano, może być 5.00

Bywalec Awatar brylas
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Fotofil ma rację na nocne focenie lepiej udać się przed zachodem słońca zwłaszcza jak jedziemy do Sopotu

Bywalec Awatar Elgi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Z chęcią piszę się na plenerek w Sopocie. Mam najbliższy weekend wolny, więc się dostosuje do godziny. Jednak wolałbym spotkanie popołudniowe, ciężko mi znaleźć transport samochodowy.

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów