Data Image Recovery pomógł także mi!!![]()
Data Image Recovery pomógł także mi!!![]()
Skasowali mi ;(
Witam
Mam taki problem odzyskałem zdjęcia które przez przypadek usunąłem ale jak chce je otworzyć to pojawia się komunikat :Nie mogę rozpoznać nagłówka pliku ! Nieznany format pliku !
Odzyskane pliki maja po 3.5 MB i więcej zależy od pliku czy istnieje jakiś program który naprawiłby nagłówek pliku żeby można było otworzyć te zdjęcia.
www.lc-tech.com/rescuepro
może pomoże.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Mnie również pomógł ten programik, ale miałem kłopoty ze zmianą TIFF-ów na CR2. Po zmianie pliki miały postać xxxx.CR2.TIFF. Wystarczyło pogooglować i rozwiązanie się znalazło: Panel sterowania => Opcje folderów => odznaczyć Ukrywaj rozszerzenia znanych typów i problem rozwiązany - nareszcie dało się zmienić z pozytywnym skutkiem rozszerzenie.
Dodam, że dołączane do kart SanDiska RescuePRO nie poradziło sobie![]()
Miałem kiedyś gorzej przy zgrywaniu karty 8GB CF mój laptop zrobił takie coś że stworzył 1 plik o wielkości 4GB w wielu zdjęć z ponad połowy imprezy około 200 szt. i nic nie można było zrobić. Pamięć flash miała uszkodzenie elektroniczne nie dała się już póżnije nawet sformatować, firma HDLab we Wrocławiu kolejny raz mnie uratowała, i chce nie chwaląc ich powiedzieć że nie biorą sporo za odzyskiwanie danych, a naprawdę z padaczek wyciągną dane, ratowałem tam dokumentacje rachunkową z firmy, dane z padniętego dysku z laptopa i mogę stwierdzić że kiedy dysk jest uszkodzony mechanicznie, lub elektronicznie to nie warto we własnym zakresie kombinować bo tylko uszkadza się więcej danych.
Canon FF i słoików kilka
Niestety nic z tego ma ktoś inne propozycje?
Jakim programem odzyskiwałeś? Jakie rozszerzenia mają pliki?
Całkiem możliwe, że zostały wcześniej nadpisane i odzyskałeś uszkodzone pliki.
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
http://www.stellarinfo.com/?ClickID=...awry50anvksrao
choć czarno to widzę. Zwykle RescuePro do zdjęć jest skuteczne.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
rozszerzenie maja jpg rożnymi programami odzyskiwałem.Dalej nic