Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 86

Wątek: Odzyskiwanie zdjec

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrekp Zobacz posta
    Nie, karta jest czysta i nie ruszana od tamtej pory. Wiekszosc zdjec mi odtworzyl. Kilka jest do polowy ok, a druga czesc siwy ekran albo poziome paski kolorowe.
    Hm.. dziwne z tymi paskami - co do programu polecam RESCUEPRO - jak masz może przypadkiem kartę SanDiska to jest na płycie dołączanej do karty.. działa bez zarzutu
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

A może łatwiej będzie odzyskać z kompa od dziewczyny?
    Jesli nie robiła defragmentacji po tym wykasowaniu, nie powinno być większych problemów. Czasem i po usunięciu partycji i wgraniu na nowo systemu da się odzyskać pliki, choć ..tylko czasami.... Znam to z własnych doświadczeń.
    Jeśli potrzebujesz programy to pisz na PW, Wieczorem bedę mógł coś podesłać.
    Pozdro
    P.s. No ale wtedy umknie ta niespodzianka..chociaż jesli odzyskasz ulubione zdjęcie to..hmm...nagroda Cie nie ominie na pewno
    jedynka / EF 50-1,8mkI/ 24-105f4 L/Lowepro SlingShot 200AW
    ..inne później

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Z kilku przetestowanych przeze mnie programów najlepszy okazał się PhotoRec, odzyskał mi wszystkie pliki. PhotoRec ignoruje system plików, więc może być pomocny także wówczas, gdy struktura
    logiczna dysku została poważnie uszkodzona. Po odzyskaniu pliki mają inne nazwy i to może być pewna niedogodność, ale jest dosyć skuteczny no i za free.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Korzystalem z programu Easy Recovery Kroll Ontracka. Jest w stanie odzyskac pliki ze sformatowanej karty gdzie zostalo juz cos nagrane.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Ze swojej strony polecam Digital Image Recovery- jest free. Korzystałem z niego parę razy i daje rade. Nie zawsze w 100%, ale można coś odzyskać
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Piotrekp
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekb17 Zobacz posta
    A może łatwiej będzie odzyskać z kompa od dziewczyny?
    Jesli nie robiła defragmentacji po tym wykasowaniu, nie powinno być większych problemów. Czasem i po usunięciu partycji i wgraniu na nowo systemu da się odzyskać pliki, choć ..tylko czasami.... Znam to z własnych doświadczeń.
    Jeśli potrzebujesz programy to pisz na PW, Wieczorem bedę mógł coś podesłać.
    Pozdro
    P.s. No ale wtedy umknie ta niespodzianka..chociaż jesli odzyskasz ulubione zdjęcie to..hmm...nagroda Cie nie ominie na pewno
    Tzn. na poczatku nie wyrazilem sie dosc jasno, ona stracila to zdjecie ale przez obrobke w jakims badziewnym programie. Zmniejszyla go do bardzo malych rozmiarow i zapisala pod inna nazwa. A ten program zmienil plik zrodlowy i utworzyl nowy, wiec z tym juz sie chyba nie da nic zrobic.

Na razie sie nie poddaje sprobuje jeszcze poszukac program rescuerpo.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Korzystalem z programu Easy Recovery Kroll Ontracka. Jest w stanie odzyskac pliki ze sformatowanej karty gdzie zostalo juz cos nagrane.
    Merauder, mozesz mi napisac skad moge sciagnac ten program? W google nie moge znalezc, tylko jakies artykuly o nim.

pozdrawiam
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Arkady111 Zobacz posta
    Z kilku przetestowanych przeze mnie programów najlepszy okazał się PhotoRec, odzyskał mi wszystkie pliki. PhotoRec ignoruje system plików, więc może być pomocny także wówczas, gdy struktura
    logiczna dysku została poważnie uszkodzona. Po odzyskaniu pliki mają inne nazwy i to może być pewna niedogodność, ale jest dosyć skuteczny no i za free.
    Przetestowalem ten program, niestety tak jak pozostale nic nie dalo. Ehh tyle niepotrzebnych zdjec odzyskuje ale nie to jedno. Jak ktos jeszcze bedzie mial jakies pomysly bedzie super !!!

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Piotrekp ; 15-12-2008 o 22:35 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar PatriX
    Miasto
    Poland, Rawicz

Domyślnie

A ja polecam takie programiki do odzyskiwania danych:

* Power Data Recovery,
    * PC Inspector smart recovery
    ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków
    www.SIERAQ.digart.pl
    ..::SieraQ::..

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Właśnie skończyłem odzyskiwać nie tylko zdjęcia, ale i dane z dysku, który był sfromatowany i były zdjęte partycje, założone na nowo (nieudanie w dodatku) i zainstalowany WindowsXP program EasyRecovery Professional pomógł. Z jednej partycji wiele danych zostało nadpisane, ale pracuje nad tym. Dzięki temu programowi 80GB zdjęć (patrz: cały dysk) odzyskałem w ciągu kilku godzin.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uzależniony

Domyślnie

dla tych którzy mieli problemy z utraconymi danymi na HDD polecam robić kopie zapasowe danych,a tym od kart oprogramowanie sandiska
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Dopiero zaczyna Awatar mariokenzo
    Miasto
    Stockport (UK)

Domyślnie Nie wiem co sie stalo ze zdjeciami

Witam!
    Moj problem jest nieco nietypowy, otoz zgralem zdjecia (Rawy + Jpgi) z karty CF na twardy. Nie bylo zadnego problemu, wszystkie zdjecia zostaly poprawnie skopiowane na twardy. Nastepnego dnia wlaczylem komputer i czesci zdjec nie dalo odtworzyc, tak jak pozostalych, z ktorymi wszystko w porzadku. Przy probie otwarcia znacznej czesci zdjec w formacie jpeg w Windows picture viever pojawia sie "no preview available". Przy probie otwarcia Rawa w Photoshopie pojawia sie: "nie mozna wykonac polecenia poniewaz to nie jest prawidlowy typ dokumentu". Zdjecia te nie zostaly w zaden sposob skasowane, ciagle zajmuja nawet ta sama ilosc bajtow i nie bylo problemu ze zgraniem ich na plyty wraz z innymi zdjeciami. Jesli ktos ma pomysly jak mozna to naprawic, to z gory dziekuje za rady.

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów