Większość z tych zdjęć była robiona Canonem 50mm + odwrócony Helios wiec dość trudno jest dobrze wszystko dograć pszczoła i tak moim zdaniem dość długo była cierpliwa, pojadła miodu i poleciała.
Większość z tych zdjęć była robiona Canonem 50mm + odwrócony Helios wiec dość trudno jest dobrze wszystko dograć pszczoła i tak moim zdaniem dość długo była cierpliwa, pojadła miodu i poleciała.
Dobre obydwa z dwóch ostatnich! Pierwsze mógłbyć jeszcze troszkę podostrzyć na tej największej kropelce. No i numeruj zdjęcia, łatwiej będzie komentować![]()
zaczynam numeracje
1
troche inne ujecie
Beniaminie - napiszę słów kilka co do pszczoły.
Podoba mi się kadr (może przydałaby się mała korekta) ale jak na początki to dobrze jest.
Mam zastrzeżenia co do ostrości. Trudno jest złapać ostrość, ale ostrzenie na gębę i to co "przed" oczyma jest trochę nieciekawe. Właściwie powinno ostrzyć się na oczy. Tak kiedyś wyczytałem i tego się trzymam. Przyznam że coś w tym jest. No chyba, że pszczoła coś by zjadała właśnie to wtedy warto kombinować tak z ustawieniem się względem niej, by złapać "akcję" jak i kawałek oka.
Powodzenia i praktyki życzę.
uwazam, ze powinienes zrobic cos z tym heliosem. poczytaj moze sie uda wyciagnac jakas soczewke by zmniejszyc odwzorowanie, a tym samym zwiekszyc glebie ostrosci. pozdrawiam
to coś przed pszczołą to miodek ona przyleciała na posiłek
nastepnym razem sie postaram