Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: 40D - gdzie tanio i pewnie ?

Mieszany widok

Coś już napisał

Smile 40D - gdzie tanio i pewnie ?

Witam Wszystkich,
    od dwóch dni zarejestrowałem się na Waszym forum, podgladam różne tematy dotyczące Canona, obiektywów, akcesoriów ....
    Postanowiłem dołączyć do grona użytkowników tej marki, pierwsze kroki za mną
    Postanowiłem zebrać następujący zestaw :
    1. obiektyw podstawowy 17-55 / 2,8 IS USM - już zamówiony - czekam
    2. teraz body - chcę zacząć od Canona 40D - gdzie warto pewnie i tanio szukać
    odpowiedniej oferty ? Macie jakieś sugestie ? A może warto kupić uzywaną
    w super stanie? Jak z awaryjnością tego korpusu?
    3. następnie będzie / jak złapię trochę oddechu finansowego i sprzedam trochę
    sprzętu z posiadanego wcześniej zestawu/, a będzie to 70-200 L IS USM
    4. jakaś lampka - może na początek 430 / sorry, jeszcze nie znam wszystkich
    symboli na pamięć
    5. powalczę takim zestawem - jestem typowym, ale trochę z fotografią zaznajomionym amatorem , może dojdzie jakiś stały obiektyw z funkcja macro zobaczymy

Każda Wasza podpowiedź uwaga mile widziana

p.s jakie filtry polaryzacyjne warto brać pod uwagę ? Mam do tej pory Marumi ale rozmiar gwintu nie ten i pójdzie na sprzedaż, mam też B+W / UV, ocieplający, ale także nie ten gwint, niestety .../

pozdrawiam Wszystkich
    wig

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

to jeszcze się naucz używać google: temat :site:http://canon-board.info bo temat gdzie, u kogo, za ile, jaki TIP był 100 razy i skończy się twoje pytanie upomnieniem
    użyj opcji forum "szukaj użytkownika" znajdz nowart i towersivy może cichy i zadaj im na PW pytanie o cenę

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    to jeszcze się naucz używać google: temat :site:http://canon-board.info bo temat gdzie, u kogo, za ile, jaki TIP był 100 razy i skończy się twoje pytanie upomnieniem
    użyj opcji forum "szukaj użytkownika" znajdz nowart i towersivy może cichy i zadaj im na PW pytanie o cenę

dziękuję za informacje, a swoją drogą - jestem pod wrażeniem Twojego fahrenheit powitania na tym forum ! pytałem nie tylko o kupno 40D , także były inne zagadnienia , a tutaj od razu mowa o upomnieniu ! Super!

wig

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wig Zobacz posta
    dziękuję za informacje, a swoją drogą - jestem pod wrażeniem Twojego fahrenheit powitania na tym forum ! pytałem nie tylko o kupno 40D , także były inne zagadnienia , a tutaj od razu mowa o upomnieniu ! Super!

wig
    Takie same pytania były już wałkowane na forum, więc Farenheit ma rację odsyłając Cię do wyszukiwarki, bo odpowiedzi znajdziesz bez problemu.
    Zasada jest prosta: masz problem, szukasz odpowiedzi. Jak jej nie ma to zadajesz pytanie a nie od razu z partyzanta walisz.
    Canon 50D + dodatki

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Wybacz fahrenhaitowi, ale sam widzisz skąd jest.
    Sam pisze - warszafka My już mamy taką zaszczepioną opryskliwość

A na poważniej - musisz nam wybaczyć ten "nerw" związany z samodzielnym szukaniem. Przy 80tym wątku w stylu "czy kupię 1D MkIII za 1000 PLN" (ironia niezłośliwa) niektórych ponosi. Moja propozycja - przekop dokładnie dział "sprzedam". I często do niego zaglądaj.. Nowa de40ka to ~ 2200 PLN. Tymczasem pojawiło się ostatnio kilka ofert za znacznie mniejsze pieniądze, za to z minimalnym przebiegiem i aktualną gwarancją.

Pozdrawiam

edit:
    PS - a widzisz!? Krakusy też jakieś takie drażliwe..
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Wybacz fahrenhaitowi, ale sam widzisz skąd jest.
    Sam pisze - warszafka My już mamy taką zaszczepioną opryskliwość

Moja propozycja - przekop dokładnie dział "sprzedam". I często do niego zaglądaj.. Nowa de40ka to ~ 2200 PLN. Tymczasem pojawiło się ostatnio kilka ofert za znacznie mniejsze pieniądze, za to z minimalnym przebiegiem i aktualną gwarancją.

Pozdrawiam

edit:
    PS - a widzisz!? Krakusy też jakieś takie drażliwe..
    dzięki za odpowiedzi, za informacje, piszesz, aby sprawdzać dział sprzedam, robię to od pewnego czasu, problem w tym, że ogłaszający albo nie odpowiadają na PW, a jak się do kogoś dostanę, to okazuje się, że dawno sprzedane, a nie ma śladu w wątku. Ktoś tu mnie łajał za zaśmiecanie wątku,
    a czy przypadkiem nie warto usuwać ogłoszeń zakończonych sprzedażą?
    Wracająć do Warszawiaków, Krakowiaków - ma to dla Was znaczenie skąd kto pochodzi ? Dla mnie nie, ważniejsze jest jakim człowiekiem ktoś jest, nie gdzie mieszka ....

wig

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wig Zobacz posta
    problem w tym, że ogłaszający albo nie odpowiadają na PW, a jak się do kogoś dostanę, to okazuje się, że dawno sprzedane
    Więc masz wyjątkowego pecha. Kilkukrotnie dokonywałem zakupów via forum, nadal też szukam kilku elementów zestawu, i nie mam najmniejszych problemów z kontaktem. Zresztą w innej sytuacji nie proponowałbym ci tego źródła.. Może po prostu kopiesz za głęboko? Tak naprawdę istotne są oferty z ostatnich 2-3 dni.
    A jeśli chodzi o weryfikację ofert i zaśmiecanie działu.. Nie sądzisz że nie o to w tym chodzi? Nie jesteśmy platformą aukcyjną. Inaczej Hazan z moderatorami musieliby 24h na dobę nadzorować ruch na naszej "Giełdzie", a przecież CB (w odróżnieniu od innych foto_forum) nie pobiera żadnych opłat za publikację ogłoszeń..

Wracająć do Warszawiaków, Krakowiaków - ma to dla Was znaczenie skąd kto pochodzi ? Dla mnie nie, ważniejsze jest jakim człowiekiem ktoś jest, nie gdzie mieszka ...
    Czy ty wszystko traktujesz śmiertelnie poważnie? Ten komentarz miał nieco rozluźnić atmosferę "nadpsutą" na wstępie. Najwyraźniej jednak niepotrzebnie.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Wig, nie unoś się. Rejestrując się na forum zaakceptowałeś regulamin, a tam jest jasno napisane, żeby najpierw sprawdzić, czy takie pytanie się nie pojawiło. To forum to ogromna baza wiedzy, a koledzy upomnieli Cię dlatego, że nie chcą, żeby zrobił się tu bałagan.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź
    Regulamin pkt 8.

Początki nałogu Awatar mastercheat
    Miasto
    Blachownia k/Częstchowy

Domyślnie

ja zamówiłem wczoraj w fotoremix. dzisiaj dostałem maila że przesyłka wyszła. Z tym że wcześniej dzwoniłem czy jest dostępny, bo niestety 95% sklepów ma aparat w ofercie tylka na stronie, a jak się okazuje nie ma na stanie i nie wie kiedy będzie...
    to powinno być jakiś zabronione...
    cena 2299

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów