Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Dysk zewnętrzny

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Stoję przed podobnym wyborem i zdecydowałem się na tego Verbatima http://www.allegro.pl/item611539010_...lanie_usb.html. Będzie mi służył do zgrywania RAW-ów podczas sesji wyjazdowych. Dla mnie, zasadnicze znaczenie ma w tym przypadku wielkość i waga dysku. Prędkość jest drugoplanowa, więc nie będę kupował dysku 3.5'' z RPM 7200

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Ja bylem wiernym Seagatowcem ale ostatnimi laty Kupilem 2 zewnwtrzne dyski WD. WD passport 2,5" - 160GB i WD 500GB - fire wire 800/ usb.

Ten maly dziala na jedno usb i upadl mi juz 2 razy w tym 1 na asfalt i zyje.

Teraz zdaje sie sa dyski 2,5" o pojemnosci nawet 500GB.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Stoję przed podobnym wyborem i zdecydowałem się na tego Verbatima http://www.allegro.pl/item611539010_...lanie_usb.html. Będzie mi służył do zgrywania RAW-ów podczas sesji wyjazdowych. Dla mnie, zasadnicze znaczenie ma w tym przypadku wielkość i waga dysku. Prędkość jest drugoplanowa, więc nie będę kupował dysku 3.5'' z RPM 7200
    Jednak kupowalbym dysk od formy produkujacej dyski twarde. Przynajmniej wiem jaki bedzie w srodku. A tak nie wiadomo cos tam siedzi
    Ostatnio edytowane przez toshimitsu ; 29-04-2009 o 17:52 Powód: Automerged Doublepost
    Positively dirty minded

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta
    Jednak kupowalbym dysk od formy produkujacej dyski twarde. Przynajmniej wiem jaki bedzie w srodku. A tak nie wiadomo cos tam siedzi
    Może masz rację, ale dla mnie Verbatim nie jest nieznaną marką na rynku i skoro sygnuje coś swoją nazwą to chyba to sprawdził. Mam nadzieję

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Jak coś to jeszcze mogę polecić dyski zewnętrzne firmy Platinum - w środku mają nie najgorszy dysk toshiby

Wynalazków bym nie kupował, w których może siedzieć np. Hitachi (bleee już sama nazwa nie wzbudza zaufania)
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Uzależniony

Domyślnie

Czy ktos zna lub posiada dysk:

LaCie d2 HD Quadra v2.1 500GB (eSata & FW400 &FW800 & USB2, 7200rpm) ?

Chcę kupić zewnetrzny dysk i ten wpadł mi w oko.
    Cena 620zł.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    To skoro wiesz lepiej to po co pytasz? Nie kumam.
    To skumaj, że oprócz zapytania na forum czytam też inne wątki, googlam, czytam opisy aukcji, itp... i zanim pojawią sie jakies odpowiedzi, to w miedzyczasie zdążę się też coś dowiedzieć z innych źródeł :-)

Zresztą sam zasugerowałeś, że jeśli chodzi o firmę, to każdy ma jakieś własne preferencje; w Twoim przypadku było to WD, a w moim Samsung i jak się przyjrzysz, to od początku w większości podlinkowałem Samsungi + do tego jakieś noname'y, które odpadły w przedbiegach :-)

Nic na to nie poradzę, że bardziej trafiło mi do przekonania eSATA niż 7200rpm ;-) i ostatecznie zdecydowałem na Samsung SpinPoint M6 HM320JI 320 GB a do tego obudowę Tracer Exclusive HDD 2.5" ESATA 206E

PS. jak widać w testach w Chipie, rzeczywiście są lepsze dyski od tego Samsunga, ale
    Cytat Zamieszczone przez Chip
    Podsumowując jeśli wymagamy od dysku wydajności i jesteśmy skłonni za nią dopłacić – szukajmy innego urządzenia. Jeśli natomiast szukamy niedrogiego dysku do pracy lub backupu to jest to bardzo i nie droga dobra propozycja.
    a ja właśnie szukałem rozwiązania ekonomicznego :-) bo dotknął nas kryzys i w tej chwili pracuję w "spółce w upadłości" i służbowego WD syndyk mi nie kupi

W kazdym razie warto było zapytać, dziekuję wszystkim za udział w dyskusji; dowiedziałem się kilku istotnych rzeczy, a ostatecznie wybrać i tak trzeba samodzielnie :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał

Domyślnie

Rozwiązaniem ekonomicznym jest kupno stacji dokującej na dysk np Welland ME601 j lub q gdzie poprostu wkłada się dysk od desktopa lub mały od notebooka. Zaletą jest rozszerzalność - zapełni się dysk to kupuje się nowego do desktop'a i cena okej i jakość i z czasem na półce jest taka ładna seria dysków wadą jest niemobilność - nie za bardzo da się zabrać gdzieś. Są wersje USB (j) i E-SATA + USB (q). Mam i mogę z czystym sercem polecić. Działa to jak pamięc przenośna typu plug - in wtykasz i koniec. Jeśli ktoś chce więcej informacji mogę z chęcią udzielić. Jest też jakiśtam backup, ale są całe tony info w necie więc nie mam co pisać.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja ostatnio testowałem sobie Welland ME-600U2, jedyny minus tej kieszeni że jest na dyski ATA - ale że akurat taki miałem to był to dla mnie plus działa bajecznie i w terenie
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Coś już napisał

Domyślnie

Używam 2ch dysków, oba WD. My Book 320 GB 7200 podpięty przez firewire 800. A ostatnio kupiłem sobie taki mały 2,5 cala 160 GB jako dużego pendrajwa na wyjazdy do rodziny czy znajomych
    Kiedyś nawet rozpakowałem sobie HalfLajfa i śmigałem z dysku po kablu. Nie zauważyłem, żeby gra jakoś ścinała czy dłużej się cokolwiek dogrywało. A i zaoszczędziłem sobie miejsce na makówce
    Duży szumi jak kopiuje (normalka) czasem tez pyknie, kliknie, wyłączy i oszczędza energie elektryczną Małego jeszcze nie słyszałem.
    Oba działają pod Makiem plug&play. Oba miały jakieś sterowniki do kopii zapasowycz czy coś takiego. Poszło do kosza.
    Generalnie z dysków jestem zadowolony. 320 GB po maluchu zaczyna sie kurczyć i na gwiazdke pewnie bedzie zmiana na 1 albo juz 2TB

Uzależniony

Domyślnie

Od tygodnia mam LaCie d2 HD Quadra v2.1 500GB połączony przez eSata
    (jest jeszcze FW400 &FW800 & USB2, 7200rpm)

Niesamowity, cichy i szybki.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów