A wiec tak.
Jest to ten sam dysk
1) tylko USB
2) USB i na dodatek eSATA
3) to dysk siecioy - NAS - nie podlaczysz "normalnie" przez USB - mozesz podlaczyc pod niego 2 urzadzenia - sa 2 USB na przednim panelu - nie widac na zdjeciu (np dysk dodatkowy i udostepniac - nie spodziewaj sie "extra transferow").
Jesli chodzi o szybkie kopiowanie danych to 1) lub 2)
Jelis chodzi o wygode to 3 (ja mam podlaczony pod routerka i mam bezprzewodowy dostep).
Mam 3 NAS'y mam tego Lacie (dokladnie ten model), mam jeszcze Lacie Ether Disk Mini (750GB) mam tez WD Net Center (500GB).
Wszystkie maja podobne transfery (ok 8M/s) jak sie oddale z laptopem to 3-5M/s srednio (bajtow - nie bitow).
Jesli nie uzywasz laptopa i masz w kompie eSATA to 2). Jesli laptop tylko i USB satysfakcjonuje to zdecydowanie 1.
Jak juz koledzy powiedzieli wczesniej Lacie spelnia swoja role i przy okazji "ladniej" wyglada. Jakos podoba mi sie jak zostal zaprojektowany.
Jeszcze raz (moj wybor):
- jesli szybko i laptop tylko to 1)
- jesli szybko i komputer z eSATA (i laptop - czy cokolwiek) to 2)
- jesli predkosc nie ma znaczenia - caly dom "bezprzewodowy" i wygoda ma znaczenie to zdecydowanie 3.
Mam kilka laptopow w domu - zona szwagier i ja mamy dostep do dysku sieciowego (z wbudowanym Media Serverem - ten LaCie ma) i jak chcemy sobie poogladac zdjeci aot nie ma tak ze trzeba sobie dublowac zdjecia - wszystko mamy w 1 miejscu i wygoda jest (mam jeszcze Seagate zew na USB i mam jeszcze 1 Lacie [tez Porshe design] na USB) tak iwec backupow w pip.
To tyle ode mnie.