Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Dysk zewnętrzny

Początki nałogu

Domyślnie Dysk zewnętrzny

Witam

Wiadomo że nie ma dysku o pojemności której nie można zapchać.
    W laptopie moim właśnie zaczynam cierpieć na brak miejsca, i zacząłem przymierzać się do dysku zewnętrznego.

Nigdy z czegoś takiego nie korzystałem, nie wiem jak to działa.

Powiedzmy że mam do dyspozycji ebay.co.uk (jako że siedzę w Anglii).
    Powiedzmy że interesują mnie dyski w przedziale 500 - 1000 GB. (nie, nie GBP )

Na co powinienem zwrócić uwagę?
    Na dysku nie planuję przechowywać ultra-mega-tajnych dokumentów, więc w przypadku utraty danych nie skoczę z mostu, natomiast wiadomo - wolałbym aby to nie miało nigdy miejsca.
    Wiem że marka dysku ma znaczenie, jak jest natomiast z obudową? Przykładowo, dwa dyski:

Droższy:
    http://cgi.ebay.co.uk/WESTERN-DIGITA...3A1|240%3A1318

Tańszy:
    http://cgi.ebay.co.uk/1000GB-Externa...3A1|240%3A1318

Co sugerujecie? Na co zwrócić uwagę? Czy dyski duże są praktyczne, czy lepiej 2 x 500 GB, w przypadku gdy nie planuje z tym podróżować?

Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie

Początki nałogu

Domyślnie

O! Nie dosyć że tańsze to markowe! Dzięki Morfeusz!

Rozumiem że kupowałeś w tym sklepie. I skoro podałeś link - rozumiem że polecasz?

Tak na marginesie: LaCie - dobre dyski?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

LaCie - bardzo dobre dyski. Ten sklep tak polecam. Poza serverami, laptopami, desktopami (kupowanymi bezposrednio od producenta), wszystko inne kupuje w DABsie (najczesciej). Z moich doswiadczen, bardzo dobry kontakt (jestem w 99% emial'owcem). 0 ale to 0 problemu ze zwrotami itp. Tak wiec mam tylko dobre z nimi doswiadczenia (no i szybkie dostarczanie - 1 dzien - jak na firme - max 3 jak na prywatna osobe). Dobre pakowanie - zawsze mnie dziwi dlaczego oni zapakowane kartony pakuje jeszcze w inne kartony i potem jeszcze to (w zaleznosci co) foliuja.
    To tak odnosnie sklepu.
    Lacie - godne polecenia. Mialem duzo doczynienia z nimi i polecam. W porownaniu do Seagate lub WD - LaCie jak dla mnei maja "szybsze" transfery (widac jakis kontroler jest lepszy). Ogolnie duzo znajomych ma te dyski (tej firmy) i sobie chwala.
    Wiadomo firma robi obudowy a w srodku bedzie to dysk: WD, Deagate, Samsung ....... Ogolnie polecam.
    Jest jeszcze www.play.com - warty "zobaczenia". W www.play.com wszystko ma darmowa wysylke. Nie wazne czy kupujesz jakis DVD za 1.99 funciaka czy cokolwiek - wszystko "free delivery". Play'a bardzo lubie. Zazwyczaj bardzo dobre ceny SanDisk'ow. Wszystkie tam kupilem (czyli 2x2GB oraz 2x4GB).

Bywalec

Domyślnie

ja ostatnio kupiłem seagate'a 320gb i obudowę chieftec'a, ale to 2,5". jestem bardzo zadowolony. podłączenie do komputera trwa 10 sekund i dysk jest gotowy do użycia.

jeżeli miałbym do wyboru 1tb, a 2x500gb to wziąłbym tą drugą opcję z tego względu, że jak się jeden dysk zachoruję to nie będziesz płakał za całością, tylko za połową danych :>
    :}

Domyślnie

Ja mam LaCie 500 GB od ponad 10 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Potwierdzam: Lacie dziala bez zarzutu i sądzę, ze godne polecenia.
    Ja robie na nim backupy :-)
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

jesli lubisz laczyc praktyczne z ładnym, to rozgladnij sie za dyskami WD (western digital). posiadam takowy 3,5 calowy w czarnej obudowie (500gb) i 2,5 calowy w malej i kompaktowej obudowie (320gb). super wygladaja te dyski, chodza tez ekstra
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    jesli lubisz laczyc praktyczne z ładnym, to rozgladnij sie za dyskami WD (western digital)
    nie, żebym sie czepiał ale moj LaCie zaprojektował F. Porsche :-)
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    nie, żebym sie czepiał ale moj LaCie zaprojektował F. Porsche :-)
    spoko. moj czajnik, toster i ekspres do kawy tez.
    Ostatnio edytowane przez merger ; 15-12-2008 o 03:12
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów