Ja ostatnio robie takie, na których efekt hdrowy jesttaki nie narzucający sie
3 ekspozycje co 2 ev
Ja ostatnio robie takie, na których efekt hdrowy jesttaki nie narzucający sie
3 ekspozycje co 2 ev
Od jakiegoś czasu postanowiłem pobawić się w robienie zdjęć panoramicznych i HDR. O ile z panoramami nie mam problemów, to z HDR tak.
Najlepsze efekty daje dla mnie Photomatix. jednak darmowa wersja wwala do zdjęć napisy z nazwą programu. Pełna wersja kosztuje kilkaset złotych, których nie chcę wydać.
Efekty HDR w Photoshopie są conajmniej niezadowalające....Chyba że ja coś knocę. :-( W wolnej chwile mogę wrzucić do pokazania 3 zdjęcia, których użyłem i efekt końcowy. Może jest na forum jakiś ekspert od tego rodzaju zdjęć, który udzieli wskazówek. Bowiem PS chciałbym używać do zdjęć HDR. Chyba że jest jakiś inny DARMOWY I W PEŁNI FUNKCJONALNY program do tego.
Prosiłbym o porady...
Tutaj masz 'conieco':
Poza tym szukałeś na forum?
Sluchajcie mozecie poradzic na temat fake HDR w photoshopie. chodzi o to ze nie mam aparatu a bardzo chce uzyskiwac zdjecia jak w HDR i slyszalem ze mozna udawac ten efekt w photoshopie?jesli ktos wie niech radzi.
Pozdriowieni!
To ja powiem tak - nie masz aparatu to z kad bedziesz mial zdjecia![]()
A tak do tematu To tak Masz zdjecie (jedno - wyjsciowe). Robisz z niego dwa kolejne: a) jedno nniedoswietlone o jakies 2EV b) 1 przewsietlone o 2EV. Masz stedy 3 zdjeica (mozesz wiecej) -2EV, 0, +2EV - ladujesz do PSa i generujesz HDRa
bede sciagal jakies stocki narazie:P chodzi o to ze zawsze zajmowalem sie grafika na potrzeby www i posprodukcja filmowa a tearz chce pobawic sie zdjeciami:P
ps. no tak to było proste:P dzieki wielkie![]()
Dla uzyskania lepszego efektu proponuję zastosować większą rozpiętość korekcji ekspozycji, np. pięcio stopniową (-2, -1, 0, 1, 2). Różnica w porównaniu do HDR-a otrzymanymanego w wyniku korekcji trój stopniowej jest naprawdę widoczna (rozpiętość tonalna jest zauważalnie większa).
EOS + Speedlite
ze free stockowego znaczka jpeg? :eek: HDR????
z trzech maluchów bmw?
Fetysek, nie ściemniaj tylko kup ten aparat...
Ostatnio edytowane przez Mellan ; 21-05-2008 o 00:03
C-F-K - forever