Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Jasna stałka czy zoom?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    Plastik, brak podziałki, pierścień ostrości, gorszy bokeh niż w 1.4 już nie wspomnę o 85mm...

Starczy?
    jesli nie znudziła się Ci ogniskowa to kup C50 f1.4.

Zresztą chyba lepiej nie kupuj na razie nic nowego, skoro założyłeś ten temat to sam nie wiesz czego tak naprawdę chcesz. Wielu ludzi zakłada tematy z podobnymi pytaniami, ale nie mogą się zdecydować pomiędzy kilkoma podobnymi szkłami, Ty zadajesz pytanie prawie jak ' co kupić? 24-70mm, 70-200mm a może stałkę 300mm lub 100mm f2.8macro?'.

Poczekaj trochę, potem jak już dojdziesz do wniosku że np najbardziej brakuje Ci szerokiego zooma, idź do sklepu i kup.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

jak chcesz coś jasnego a masz już 50 to kup 85 f1,8
    A jak chcesz szerokiego zooma to tamrona 17-50
    A tak naprawde to sam sie zastanów czego chcesz bo skąd mają to wiedzieć forumowicze???
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patric89 Zobacz posta
    jak chcesz coś jasnego a masz już 50 to kup 85 f1,8
    A jak chcesz szerokiego zooma to tamrona 17-50
    A tak naprawde to sam sie zastanów czego chcesz bo skąd mają to wiedzieć forumowicze???
    No i muszę dorobić jeszcze parę stówek na tego 17-50mm. Jak mi się spodoba to zostawię go i sprzedam 18-55mm, jak nie to biorę się za 50mm albo 85mm

Z tego co wiem w kwietniu są jakieś targi foto chyba w gdańsku, można tam przetestować niby sprzęt. Może akurat mi się trafi na ten obiektyw to będę wiedział czy go kupić - chyba że szybciej przetestuję ^^
    .

Bywalec

Domyślnie

Z 85-tką uwżaj - łatwo się zakochać w tym szkle i z trudem się go sprzedaje później
    U mnie ten obiektyw jest w 80% czasu podczepiony pod body.

No i zastanów się do czego będziesz najczęsciej używać nowego obiektywu - wtedy dobierz sobie ogniskową.
    Pozdr.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg S Zobacz posta
    Z 85-tką uwżaj - łatwo się zakochać w tym szkle i z trudem się go sprzedaje później

No i zastanów się do czego będziesz najczęsciej używać nowego obiektywu - wtedy dobierz sobie ogniskową.
    Pozdr.
    Heh, to tak jak z moją 50mm 1.8, też ciągle podczepiona do body bo jest taka jakby uniwersalna Jak to się mówi, ogniskową mam w nogach kiedy to szkło jest wkręcone 8)

Tamrona będę używał najczęściej w szkole, zabawy, itd. Tam gdzie potrzebuje szeroki kąt A 85mm głownie używał bym do portretów, wypadów w plener :rolleyes: , wiadomo - lekkie przybliżenie + 1.8f Ale muszę wybrać na tą chwile to pierwsze szkło
    .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Pozdr.
    Wiadomo do czego on się najbardziej nadaje. A jak się sprawuje 85 w widoczkach plenerowych, jak i takie fotki przyjdzie nim pstryknąć ?
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    Heh, to tak jak z moją 50mm 1.8, też ciągle podczepiona do body bo jest taka jakby uniwersalna Jak to się mówi, ogniskową mam w nogach kiedy to szkło jest wkręcone 8)
    chyba zooma w nogach

Wiadomo do czego on się najbardziej nadaje. A jak się sprawuje 85 w widoczkach plenerowych, jak i takie fotki przyjdzie nim pstryknąć ?
    czy każdy musi robić 'widoczki plenerowe'? Chyba w temacie 'najlepsze zdjęcia c85mm f1.8' był właśnie jakiś widoczek plenerowy, i to bardzo ładny...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    W odpowiednim miejscu i w odpowiednich rękach na pewno piękne :wink:
    Pozdr.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

No pewnie, że się da. Ja portrecista mówię to. Oto dwa widoczki z tego szkiełka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

W odpowiednim miejscu i w odpowiednich rękach na pewno piękne :wink:
    Pozdr.
    Racja, racja
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 16-12-2008 o 22:47 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów