Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: 1000D + Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM

Miasto
    Łódź

Domyślnie

co do zakupow przez internet :
    wybierz sklep np: o nazwie XYZ
    dzwonisz do serwisu Canon Polska i pytasz sie czy honorują gwarancje podbita przez sklep XYZ
    jesli tak (choc najlepszy jest w takim sklepie odbior osobisty) zamawiasz z zastrzezeniem ze musi byc paragon i OBOWIAZKOWO podbita gwarancja.

Tajemniczy Franek
    Guest

Domyślnie

w d-photo kupiłem kiedyś canona s80. miał krzywo przyklejoną matrycę (jedna trzecia kadru nieostra) i miałem z nim niezłe przejścia (po zakupie wyjechałem za granicę i nie bardzo miałem jak przyjechać....). Co najśmieszniejsze na pudełku było napisane pisakiem "R" a mnie jakoś to nie ruszyło. Czy to było "R" od reklamacja? Sprzedawali ten aparat aż w końcu się udało? i niestety mieli tylko jeden (już przy zakupie wygląd pudełka jakoś nie napawał mnie optymizmem - wiadomo jak wygląda nówka a jak lekko "chodzone"). Wyglądało na to, że był sprowadzany z zagranicy bo nie miał instrukcji po Polsku. Cena była jedną z atrakcyjniejszych w necie, a optymizmem napawał mnie fakt możliwości zwrotu, fizycznego zakupu (wtedy sklep był na Lwowskiej), obejrzenia etc. Raczej jak słyszę D-Photo to mam zły odruch

a jak pomyślę o pieniądzach jakie chciałbym wydać - to na pewno nie zaufam byle komu (choć jednak zależy mi na dobrej cenie). Oprócz wymienionego obiektywu interesuje mnie korpus i teleobiektyw
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MDM Zobacz posta
    co do zakupow przez internet :
    wybierz sklep np: o nazwie XYZ
    dzwonisz do serwisu Canon Polska i pytasz sie czy honorują gwarancje podbita przez sklep XYZ
    jesli tak (choc najlepszy jest w takim sklepie odbior osobisty) zamawiasz z zastrzezeniem ze musi byc paragon i OBOWIAZKOWO podbita gwarancja.
    wiecie co mi się najbardziej marzy? taki zakup bym nie musiał już nigdzie latać i wymieniać. Ale to pewnie zależy od pecha i tak samo można trafić na bubel w sklepie canona co i sklepie no-name. (Choć po przejściach z d-photo mam wrażenie iż te korzystne ceny mogą czasami wynikaż z świadomości jakości sprzedawanego egzemplarza)

No bo jak inaczej wytłumaczyć różnicę w cenie na poziomie 2k ?
    Ostatnio edytowane przez Tajemniczy Franek ; 15-12-2008 o 01:27 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Łódź

Domyślnie

dlatego warto poszukać sklepu internetowego z filia w miejscu naszego zamieszkania - wiadomo zakupy przez internet=możliwość zwrotu w ciągu 10 dni.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów