Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Wątek: 20d czy 1000d - dylemat

Coś już napisał

Domyślnie

Ja to widzę tak - kup wszystko jedno co będziesz potem tego żałował. Tak jest, było i będzie. No, chyba, że się będziesz cieszył zdjęciami, czego Ci z okazji świąt życzę.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

witam. nie chce zapeszyc bo jeszcze musze zrobic przelew ale od forumowicza Elmarqo bede mial 30d; przebieg z tego co mowi kolega jest w okolicach 4000 fotek, takze jak nowy mam nadzieje ze sprzet bedzie mi sluzyl.

dziekuje wszystkim za informacje i rady. napewno zostane na forum takze bedziemy jeszcze sie wymieniac opiniami/doswiadczeniami.

pozdrawiam.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

chcialem was jeszcze zapytac na temat starego obiektywu ktory mam. czytam na necie i sa mieszane opinie, jedni pisza ze do niczego sie nie nadaje a inni pisza ze robia nim foty i jest OK. jeden koles nawet pisal ze jest dobry do portretow.

chodzi o stary obiektyw 35-80 z analoga.
    nawet znalazlem galerie gdzie koles pstryka cyfrowka i tym obiektywem
    http://www.trekearth.com/photos.php?cat=lens&id=4379

ja ekspertem nie jestem, ale chyba nie jest az tak zle?

mam 18-55 (kit) + ten 35-80 i nie wiem czy przyda sie do czegos czy nie.

pzd.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Mam w domu zarówno 1000D, jak i kilka analogowych puszek. Mam równiez oba szkła o których mówisz. Ten obiektyw, to typowa "zaślepka" do lustrzanki klasy 300v. Po pierwszych doświadczeniach z body mojej Pani mam jedną sugestię: sprzedaj go jak najszybciej na allegro, i kup 50mm 1.8. Komentarz do linka - kazdym obiektywem zrobisz sensowne zdjęcia, jeśli umiesz je robić. Kiedy się dopiero uczysz (tak jak ja), jaśniejsze szkło odda ci nieocenione przyslugi. Tym bardziej że pomyśl jakie ogniskowe na cropie daje ci twój canon? 56-128mm.. ni pies, ni wydra Ani tele, ani szeroki, a do tego ciemne. Stałka 50mm da ci jasne 80mm. Ludzie wykładają duuuże pieniądze żeby kupić sobie takie szkło Ja w każdym razie jestem nim zafascynowany.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Mam w domu zarówno 1000D, jak i kilka analogowych puszek. Mam równiez oba szkła o których mówisz. Ten obiektyw, to typowa "zaślepka" do lustrzanki klasy 300v. Po pierwszych doświadczeniach z body mojej Pani mam jedną sugestię: sprzedaj go jak najszybciej na allegro, i kup 50mm 1.8. Komentarz do linka - kazdym obiektywem zrobisz sensowne zdjęcia, jeśli umiesz je robić. Kiedy się dopiero uczysz (tak jak ja), jaśniejsze szkło odda ci nieocenione przyslugi. Tym bardziej że pomyśl jakie ogniskowe na cropie daje ci twój canon? 56-128mm.. ni pies, ni wydra Ani tele, ani szeroki, a do tego ciemne. Stałka 50mm da ci jasne 80mm. Ludzie wykładają duuuże pieniądze żeby kupić sobie takie szkło Ja w każdym razie jestem nim zafascynowany.
    dzieki za opinie. obiektyw zostanie bo mam wlasnie stara analogowa lustrzanke do niego a ze nie oplaca sie sprzedawac, to niech sobie lezy w szafce. co do 50 1.8 to napewno kupie tylko narazie trzeba troche kasy odlozyc. tymczasowo na 18-55 bede sobie 'pstrykal'

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów