Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Wątek: 20d czy 1000d - dylemat

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Gorzej? Drożej raczej, ale nasze drogie hobby już tak ma :-D

Rzadko sprawę da się docelowo załatwić mniejszą kwotą, niż 15 000 - 20 000 PLN.
    Nasze bardzo drogie hobby.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no cóż, bywają wyjątki. moje 20d ma chyba około 10tys zdjęć (wedle numeracji fot) i był używany tylko i wyłącznie w niby studiu kiedy było trzeba zrobić fotke, stan jest więc idealny, dlatego miałem wiele propozycji kupna (bo faktycznie ludzie chcą 20D nadal kupować) ale się waham. za takie grosze to aż żal sprzedawać, jeśli zamienię na 5d to zostawie sobie 20d jako rezerwę, jeśli jednak wybiorę Nikona to już sprzedam 20D . tak sobie rozmyślam... zwlekam bo czekam na to spadki cen

Domyślnie

...bez wahania zamienie 30d na 50d.:-D

Co to za bzdury o zapachu nowej gumy? A jak pachnie nieuzywana migawka?
    ║ 50D i 30D + graty ║

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

a wiecie moze ile kosztuje sprawdzenie przebiegu aparatu w serwisie?
    kurcze, troche zaczynam rozmyslac z tymi duzymi przebiegami na 20D.

EDIT: patrzac na ta aukcje http://www.allegro.pl/item508405798_...uper_stan.html czy jest mozliwe zeby po pstryknieciu nie calych 5000 zdjec akumulator byl juz tak slaby?
    Ostatnio edytowane przez pianista ; 16-12-2008 o 14:28

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pianista Zobacz posta
    ... patrzac na ta aukcje http://www.allegro.pl/item508405798_...uper_stan.html czy jest mozliwe zeby po pstryknieciu nie calych 5000 zdjec akumulator byl juz tak slaby?
    Kolejna bajka w stylu : "aparat używany sporadycznie do uwieczniania rodzinnych imprez ...". Gdyby sprzedający napisał iż zamiast 5000 cykli body wykonało 50000 wyglądało by to naprawdę dużo bardziej wiarygodnie i poważnie.

Sprzedający zdaniem w którym stwierdza iż akumulator aparatu jest już znacznie zużyty sam podważa autentyczność przebiegu, ponieważ na jednym w pełni naładowanym akumulatorze można spokojnie wykonać kilkaset ujęć. Gdyby odnieść to do rzekomego przebiegu aparatu, to według sprzedawcy akumulator "wysiadł" po kilkunastu ładowaniach (założyłem iż na w pełni naładowanym akumulatorze aparat wykonuje średnio 400 ujęć), co jest raczej mało prawdopodobne zważywszy na to iż akumulator będący elementem zestawu jest ogniwem oryginalnym. Możliwe jest także iż akumulator nie był przez dłuższy okres czasu eksploatowany i stąd jego zużycie lub nie jest to ogniwo pracujące od nowości z w/w body, niemniej jak dla mnie wersje te są raczej mało prawdopodobne.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 16-12-2008 o 15:12
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja mam oryginalny akumulator, robie na nim pełną karte 2gb plus jeszcze na 1gb. spokojnie kilkaset zdjęć. jeśli komuś siada szybciej to chyba jasne że już mocno używany.
    pianista ile byłbyś w stanie zapłacić za body 20D? może jakbym znalazł 50mm f/1.8 to byłby gratis
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    acha, w razie czego mógłbym dać 1 miesiąc gwarancji na 20D.
    Ostatnio edytowane przez trufel ; 16-12-2008 o 15:10 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trufel Zobacz posta
    ja mam oryginalny akumulator, robie na nim pełną karte 2gb plus jeszcze na 1gb. spokojnie kilkaset zdjęć. jeśli komuś siada szybciej to chyba jasne że już mocno używany.
    pianista ile byłbyś w stanie zapłacić za body 20D? może jakbym znalazł 50mm f/1.8 to byłby gratis
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    acha, w razie czego mógłbym dać 1 miesiąc gwarancji na 20D.
    masz wiadomosc PW

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

a wiec pojawila sie jeszcze inna opcja.
    za 20d tak jak widze to trzeba tego tysiaka liczyc, jak nie troszke wiecej. do tego dokupic szkielko na poczatek 50 f/1.8 czyli koszt bedzie okolo 1300-1400zl.

na allegro koles ma 30D + szklo 50 f/1.8 za 1500zl ; mowi ze okolo 10,000 klapniec ma aparat ale sprawdzi dokladnie wieczorem i da znac.
    mysle ze warto te 200 czy nawet 300 doplacic do 30d ? tematow 20d vs 30d jest duzo i z tego co czytam to warto doplacic.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pianista Zobacz posta
    ... mysle ze warto te 200 czy nawet 300 doplacic do 30d ?
    A jeszcze lepiej dołożyć do 40D. Pomiędzy 20D a 40D jest znacznie więcej istotnych różnic niż pomiędzy 20D a 30D. Na forumowej giełdzie od czasu do czasu przewijają się oferty w których 40D oferowany jest w cenie oscylującej w granicach 1700 zł.
    EOS + Speedlite

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

no w sumie i tak tylko to juz przekroczy moj limit. prawda jest taka ze limit jaki mam to 1300 a maksymalnie to jak skarbonke rozbije bedzie 1500zl. wydatkow mam bardzo duzo na przyszly rok takze trudno bedzie cos uzbierac. mysle ze jak ten 30d z allegro nie wypali to i tak nie bedzie mnie stac na 30D + szklo. ale w razie czego zostane przy
    20d. mysle ze jak na pierwsza lustrzanke to czy to bedzie 20d czy 30d to i tak bedzie OK.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów