Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: 300 2,8L IS >> 400 2,8 L IS czy warto sie przesiąść ??

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Powycinałem obrazki z poszczgólnych tekstów iii... rożnica w 300 + Tc x2 a 400 + Tc x 2 jest i to wg mnie spooora ( Niestety na korzyśc 300 ) chyba jednak zostane przy niej .
    Z jakich tekstów? Ja generalnie nie wierzę w testy, póki sam ich nie zrobie jednocześnie oboma szkłami. Ciekawe to co mówisz, jeśli już to stawiałbym, że 400/2.8 wypadnie minimalnie lepiej. Ale tak jak mówiłem, z tego co ja do tej pory obserwowałem (choć nigdy specjalnie nie porównywałem takich zestawów) to większych różnic nie widzę. Tak czy siak jeśli ssaki to zostałbym przy 300/2.8 i nawet nie zawracał sobie głowy czymś innym.

dazz
    Guest

Domyślnie

Z tych tekstów ostrość i kontrast na plus 300
    faktycznie, kiedyś to oglądałem, masz jeszcze jeden powód by zostać przy 300mm

BTW: gdzie zamierzałeś kupować szkło, masz jakieś dobre źródło? Też właśnie zmieniam tele.
    Ostatnio edytowane przez dazz ; 18-12-2008 o 15:42

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Jeżeli chodzi o nowe to teraz najtaniej wychodzi o zgrozo w Polsce Ale ja faktycznie chyba zostane przy 300

dazz
    Guest

Domyślnie

Jeżeli chodzi o nowe to teraz najtaniej wychodzi o zgrozo w Polsce Ale ja faktycznie chyba zostane przy 300
    W moim przypadku (600/4 IS) nie do końca. Przy obecnym kursie walut wychodzi:
    - USA - 21tys zł
    - UK - 23,5 tys zł
    - PL - 27tys zł

ale jakimś dziwnym sposobem 400/2.8 IS można w PL kupić w znacznie lepszej cenie, przynajmniej teoretycznie. Nie wiem z czego to wynika.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

:-) :-) Znalazłem ten post i sądząc po komentarzach, czegoś tu nie rozumiem, po "dłuższym" fotografowaniu przyrody mogę stwierdzić tylko jedno, im więcej fotografuję tym optymalną ogniskową staje się 300 a jasności... tego nigdy za wiele, optycznie wiadomo i o czym tu gadać :-), czasami nawet te 300 robi się za długie .Pzdr.
    Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Nex trudno się z Tobą nie zgodzić dla mnie również 300 jest bardziej uniwersalna :-D ale to zależy IMO od osobistych preferencji , które jak widać są różne :wink:.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów