Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Canon 70-200 2,8L IS a BOKEH ??

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Trampek - osłona przeciw słoneczna nie pomaga ? Była założona np. na tej focie powyżej ?
    oslone zalozona mam zawsze...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Hymm - to bardzo dziwne bo pamietam moja 70-200 2,8 L ( bez IS) ona pod światło była wręcz fenomenalna ( o niebo lepsza od 70-200 4,0 ( bez IS) z której wtedy sie przesiadałem).
    Minusem tego obiektywu, jak dla mnie, był za to brak IS który przy tych ogniskowych i cieżarze szkła czynił z niego mało użyteczny zestaw oraz relatywnie słaba ostrośc na 200 mm czyli ogniskowej, na której wtedy zalezało mi najbardziej.
    Co do IS to jest to wymysl boski
    i nie chodzi tu nawet o stabilizowanie zdjec ale o stabilizowanie wizjera. Nawet nie wiedzialem ze tyle to pomaga przy kadrowaniu. poprostu wczesniej nie bawilem sei szklami z IS o dluzszej ogniskowej,
    Kiedys sie zastanawialem czy lepiej stabilizacja szkla czy matrycy (ze niby wszystkie szkla..)... dzisiaj juz dla mnie to proste...

co do ostrosci na 200mm, wg mnie bdb (nie jestemoczywiscie purysta w tym wzgldzie. 135L lepsze. tyle ze 135 wyznacza standardy w tym wzgledzie...
    Nawet na wyswietlaczy w 40d zdjecia sa ostre z tego obiektywu
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 14-12-2008 o 16:21 Powód: Automerged Doublepost
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uprawnienia umieszczania postów