Czy ten KIT-owy obiektyw z 300D będzie prawidłowo współpracował z 10D ? Zależy mi na szerokim kącie i żeby nie kosztował masę pieniędzy.
Czy ten KIT-owy obiektyw z 300D będzie prawidłowo współpracował z 10D ? Zależy mi na szerokim kącie i żeby nie kosztował masę pieniędzy.
Kicio z 300D współpracuje narazie tylko z 300d, chłpocy coś wymyślili, żeby się szybciej uwijał i ma soczewice cofnięte bliżej matrycy co srawia, że nie jest taką wielką lufą, Chyba, że ktoś go hacken crackenCzy ten KIT-owy obiektyw z 300D będzie prawidłowo współpracował z 10D ? Zależy mi na szerokim kącie i żeby nie kosztował masę pieniędzy.![]()
NO, not one of the First Ones,
I AM THE FIRST ONE !!!
PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King
Bedzie dzialal, jesli go sie spiluje odpowiednio, bo ma taki wypustek ktory uniemozliwia mocowanie.Zamieszczone przez Shadow
Uzywalem go z 10D i spodobal mi sie szeroki kat za tak niska cene, ale przymykac do f8 trzeba jak chce sie miec namiastke jakosci.
Tommy do mnie niedawno pisal ze ma jednego takiego dostepnego tak wiec mozesz sie zglosic do niego -> ekspert@hot.pl
Właśnie pisałem do Tomka i mówił że ma takiego, ale o tym piłowaniu to nie wiedziałem. Aha czyli takimi chałupniczymi metodami można to zrobić. Dzięki za informacje![]()
Mi się obrzyn dosyć jednoznacznie kojarzy, szkoł może i spoko <będę miał wraz z 300d body>, ale żeby tak z nim kombinować? Ja tam na bierząco na rynku dobrych szkieł nie jestem, ale myślę że cos się znajdzie bez rżnięcia "pały" obiektywuWłaśnie pisałem do Tomka i mówił że ma takiego, ale o tym piłowaniu to nie wiedziałem. Aha czyli takimi chałupniczymi metodami można to zrobić. Dzięki za informacje![]()
NO, not one of the First Ones,
I AM THE FIRST ONE !!!
PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King
Teoretycznie da,ale to trzeba umiec, wiedziec co, gdzie w jakiej odleglosci obciac a nie tak po prostu.Zamieszczone przez Shadow
18-55 od Tomka ma jedna zalete nad domowymi obrzynami - posmarowany jest w srodku jakas zywica poprawiajaca jakosc. Bajka lub nie bajka, ja z tego obiektywu bylem zadowolony jak testowalem 8)
Znalazłem w necie gości który przerabia w kitowcu /18-55/ EF-S na EF.. jeśli ktoś jest zainteresowany to dam maila.. /koszt 100zł/