Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 31

Thread: Zdjęcia przez internet

Pełne uzależnienie Tomasz1972's Avatar

Quote Originally Posted by krzychu View Post
    a gdzie ten profil ?
    501897778

Początki nałogu an_zak's Avatar

Jeszcze coś ode mnie. U Tomasza1972 zamawiam od ponad roku, właściwie wszystkie dostępne formaty ze wskazaniem na 21x30, całości w jak najlepszym porządku, do żadnej z setek odbitek nie mam zastrzeżeń. A analog prosto z kliszy powiększony do A4 to po prostu poezja

Uzależniony TomS's Avatar

Ja także robię u Tomka. Zawsze mam pewność że wszystko będzie ok i nie muszę się martwić. Do formatu 15x21 nie mam żadnych zastrzeżeń.

Uzależniony Biperek's Avatar

Czy wysyłacie zdjęcia do Tomasza online, czy na nośnikach? Ostatnio skorzystałem z programu FotoSender i nieco się zdziwiłem, bo odbitki okazały się gorsze niż zrobione w tym samym labie kilka dni wcześniej, ale zaniesione na pendrive.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

zło konieczne Vitez's Avatar

Quote Originally Posted by Biperek View Post
    odbitki okazały się gorsze niż zrobione w tym samym labie kilka dni wcześniej, ale zaniesione na pendrive.
    Możesz rozwinąć słowo 'zaniesione' ?
    Bo Augustów a Ząbkowice Śląskie to tak... cała Polska praktycznie do przejechania by coś "zanieść" .

Uzależniony Biperek's Avatar

Quote Originally Posted by Vitez View Post
    Możesz rozwinąć słowo 'zaniesione' ?
    Bo Augustów a Ząbkowice Śląskie to tak... cała Polska praktycznie do przejechania by coś "zanieść" .
    No może ktoś przecież zrobić to w moim imieniu, odbitek przecież też nie odbiorę osobiście. Jest sporo firm, które się tym zajmują, chociażby Poczta Polska.
    Przecież nie napisałem, że korzystałem z usług Tomasza. Odbitki robiłem znacznie bliżej domu i za pierwszym razem udałem się do labu osobiście zanosząc pliki do wywołania. Chcąc wywołać (między innymi) te same zdjęcia jeszcze raz, wysłałem je online posługując się FotoSenderem. Odbierając odbitki się nieco zdziwiłem, bo niby zdjęcia te same, ale niestety już nie takie same. Stąd moje pytanie, jak wysyłaliście pliki - pocztą na jakimś nośniku, czy online za pomocą programu, którym posługuje się firma naszego forumowego kolegi? Chętnie skorzystam z usług polecanego labu, chcę się dowiedzieć jak uzyskać optymalny efekt i stać się kolejnym zadowolonym klientem.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie

Ja wysyłałem wcześniej Tomkowi fotki na ftp, teraz używam loadera bo jest szybciej, a jakość praktycznie ta sama - ja jestem z jakości i wierności zdjęć od Tomka bardzo zadowolony, a należę raczej do osób czepialskich
    Last edited by Tomasz Urbanowicz; 23-12-2008 at 12:18 PM.

Bywalec justanimage's Avatar

Quote Originally Posted by Tomasz1972 View Post
    2. Jaka jest natywna rozdzielczość dla poszczególnych wielkości odbitek? Najlepiej nie w dpi tylko po prostu:

10x15cm - XXXXxYYYY

Nie wiem W metodzie, którą naświetlam pliki nie da się tego określić. Rozdzielczość jest różna dla różnych formatów.
    Plik dla każdego formatu jest naświetlany tak samo, natomiast rozmiar zmieniany jest przez obiektyw ( zoom ).
    Nie rozumiem tego.
    Nie wiesz jaka jest rozdzielczosc w pikselach np przy 10x15cm?
    Jak to mozliwe?
    Co ma zrobić ktos kto chce dobrze przygotowac plik, tak aby maszyna go potem nie musiala przeskalować?
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Pełne uzależnienie Tomasz1972's Avatar

Quote Originally Posted by justanimage View Post
    Nie rozumiem tego.
    Nie wiesz jaka jest rozdzielczosc w pikselach np przy 10x15cm?
    Jak to mozliwe?
    Co ma zrobić ktos kto chce dobrze przygotowac plik, tak aby maszyna go potem nie musiala przeskalować?
    Możliwe
    Maszyny i tak przeskalowują, czy tego chcesz czy nie chcesz.

młodaa
    Guest

Gdzie obecnie najlepiej zrobić odbitki on-line ?

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast