Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 107

Wątek: Dylemat: 35L czy 5D

Zablokowany

Domyślnie

Nie demonizujmy AF piątki to nie żaden koszmar. Yogi, ja używam obu - i jednynki i piątki. Piątkę da się polubić i zaakceptować, nie przesadzajmy z tym mieleniem. Mniej punktów AF i gorsze servo - to radykalnie odróżnia obie puszki. Servo w 5d jest bardzo słabe.

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Oprócz tego, że pochwaliłeś się posiadaniem 1dmkIII nie wniosłeś nic mądrego do tego wątku. Wiem (i duża większość czytających C-B), że "jedynki" mają najsprawniejsze AF-y w systemie Canona. Tylko co to ma do tematu ?

Zwróciłeś chyba uwagę na jeden podstawowy "szczegół" : różnica w cenie 1D mkIII i reszty puszek jest duża ! Nie każdego stać na korpus z tak sprawnym AF.

Kolega powyżej dobrze podsumował Twoja wypowiedz (nie chciałem być tak dosłowny ).
    Jeśli tak to odbierasz, to szkoda. Piszę, ponieważ padały tu zdania typu "na cropie nie wykorzystasz szkła, na FF będzie super". Chciałem podejść do tematu z innej strony a MKIII jest tylko przykładem body z dobrym AF. Widzę wyraźną granicę między body z jednym krzyżem w centrum a tymi "wielokrzyżowymi". Co do ceny, przecież wszyscy wiemy że aparaty w podobnej cenie do 5d, mają o niebo lepszy AF. Dążenie do FF kosztem AFa nie dla każdego jest oczywiste i właściwe.

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Jeśli tak to odbierasz, to szkoda. Piszę, ponieważ padały tu zdania typu "na cropie nie wykorzystasz szkła, na FF będzie super". Chciałem podejść do tematu z innej strony a MKIII jest tylko przykładem body z dobrym AF. Widzę wyraźną granicę między body z jednym krzyżem w centrum a tymi "wielokrzyżowymi". Co do ceny, przecież wszyscy wiemy że aparaty w podobnej cenie do 5d, mają o niebo lepszy AF. Dążenie do FF kosztem AFa nie dla każdego jest oczywiste i właściwe.
    Ble ble ble.
    Ja widze tu jedynie czepianie się tego że kolega kupił sobie 5D.
    A twój wkład jak narazie jest tu żaden.
    No chyba że próbujesz się w ten sposób dowartościować licząc na to że ktoś w końcu ci napisze "ohh taaak Yogi-Bear, masz zjebistą puche na widok której bym się ślinił. Ale ja mam tylko marną Piątkę a w drugim pokoju w sejfie pancernym chowam swoje trzycyfrowe body którego na światło dzienne nie wystawiam bo one zdjęć nie potrafi robić..."

A tak na poważnie - każdą puchą da się robić zdjęcia - tylko do każdej puszki trzeba idywidualnie podejść, wyczuć ją i nauczyć się jej używać.
    I gwarantuje ci że odsetek nieudanych zdjęć będzie minimalny.
    Pucha i słoki

Uzależniony

Domyślnie

Jestem ciekawy yogi-bear,co byś tutaj pisał o 5D, gdyby Ci tatuś zamiast 1DmkIII kupił 5D?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Jestem ciekawy yogi-bear,co byś tutaj pisał o 5D, gdyby Ci tatuś zamiast 1DmkIII kupił 5D?
    Hah ! Bingo. Nie byłem wystarczająco ośmielony, żeby to napisać

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Czyli co? W 21 lat nie można pracować tylko kraść albo mieć sponsora. Gratuluję panowie. Tylko himi sensownie odpisał, reszta czepiła się głupoty i zero sensownych argumentów.

Brak mi słów, proponuję przenieść do pralni.

Domyślnie

Witam
    Podając przykładowe zdjęcia napisałem ,że nie są one zdjęciami artystycznymi. Wykonane w tych samych warunkach , tym samym obiektywem i przy tych samych ustawieniach- parametrach. Różnice widać w kontrastach ostrości i GO. Przykład nie ma nic do umiejętności fotograficznych bo to tylko przykład.
    Jeżeli ktoś zechce oceniać moje zdolności fotograficzne to zapraszam do :

http://pmariusz.digart.pl
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Do sadaman
    Ja po przykładach i zdjęciach testowych nie oceniam zdolności fotograficznych innych osób.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Mariusz.P ; 16-12-2008 o 18:17 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Wroclaw

Domyślnie

dając fotki porównawcze daj coś prostego i ostrego-łatwiej docenić to wtedy i porównać, na rozmazanych fotkach niewiele widać
    Ale pomysł fajny
    40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

z tym AF w 5d to bajka dla niegrzecznych dzieci, wiadomo wszsytko zalezy od warunkow ekspozycji, a przee wszystkim od ilosci swiatla, nieraz jest go za malo zeby na centrlnym zlapac albo za duzo np pod swiatlo.

a tak do rzeczy to robie na wszystkich punktach i nic nie obrego nie zauwazylem
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Uzależniony

Domyślnie

po przeczytaniu ostatniej strony sprawdziłem jeszcze raz czy to rzeczywiście ten wątek który śledzę. Troszeczkę chyba wszystko na inny tor poszło. Pomijając to, po przeczytaniu większości porad to dochodzę do wniosku że potrzebuję i 35L i 5d tylko nie wiem jeszcze w jakiej kolejności. Chyba kupię 5d i będę intensywnie myślał jak to zrobic żeby jeszcze 35 dokupić.

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów