Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: Dylemat: 35L czy 5D

Mieszany widok

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Wszystko fajnie z tym 5D, tylko rozumiem że "walicie" wszystko na centralnym punkcie? Co z tego że w 5D siedzi umowie magiczna matryca skoro ilość odrzutów z uwagi na AF jest delikatnie mówiąc nieciekawa. Męczyłem 35L na cropie (30d, czyli AF podobny do 5D) a po przesiadce na 1D MKIII, szkło dopiero dostało kopa! To po prostu działa. Ustawiasz punkt i masz ostro. Za nic nie zamienię tak sprawnego AF na magię z 5D która jest albo jej nie ma ...
    Oprócz tego, że pochwaliłeś się posiadaniem 1dmkIII nie wniosłeś nic mądrego do tego wątku. Wiem (i duża większość czytających C-B), że "jedynki" mają najsprawniejsze AF-y w systemie Canona. Tylko co to ma do tematu ?

Zwróciłeś chyba uwagę na jeden podstawowy "szczegół" : różnica w cenie 1D mkIII i reszty puszek jest duża ! Nie każdego stać na korpus z tak sprawnym AF.

Kolega powyżej dobrze podsumował Twoja wypowiedz (nie chciałem być tak dosłowny ).
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 16-12-2008 o 16:38

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Oprócz tego, że pochwaliłeś się posiadaniem 1dmkIII nie wniosłeś nic mądrego do tego wątku. Wiem (i duża większość czytających C-B), że "jedynki" mają najsprawniejsze AF-y w systemie Canona. Tylko co to ma do tematu ?

Zwróciłeś chyba uwagę na jeden podstawowy "szczegół" : różnica w cenie 1D mkIII i reszty puszek jest duża ! Nie każdego stać na korpus z tak sprawnym AF.

Kolega powyżej dobrze podsumował Twoja wypowiedz (nie chciałem być tak dosłowny ).
    Jeśli tak to odbierasz, to szkoda. Piszę, ponieważ padały tu zdania typu "na cropie nie wykorzystasz szkła, na FF będzie super". Chciałem podejść do tematu z innej strony a MKIII jest tylko przykładem body z dobrym AF. Widzę wyraźną granicę między body z jednym krzyżem w centrum a tymi "wielokrzyżowymi". Co do ceny, przecież wszyscy wiemy że aparaty w podobnej cenie do 5d, mają o niebo lepszy AF. Dążenie do FF kosztem AFa nie dla każdego jest oczywiste i właściwe.

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear Zobacz posta
    Jeśli tak to odbierasz, to szkoda. Piszę, ponieważ padały tu zdania typu "na cropie nie wykorzystasz szkła, na FF będzie super". Chciałem podejść do tematu z innej strony a MKIII jest tylko przykładem body z dobrym AF. Widzę wyraźną granicę między body z jednym krzyżem w centrum a tymi "wielokrzyżowymi". Co do ceny, przecież wszyscy wiemy że aparaty w podobnej cenie do 5d, mają o niebo lepszy AF. Dążenie do FF kosztem AFa nie dla każdego jest oczywiste i właściwe.
    Ble ble ble.
    Ja widze tu jedynie czepianie się tego że kolega kupił sobie 5D.
    A twój wkład jak narazie jest tu żaden.
    No chyba że próbujesz się w ten sposób dowartościować licząc na to że ktoś w końcu ci napisze "ohh taaak Yogi-Bear, masz zjebistą puche na widok której bym się ślinił. Ale ja mam tylko marną Piątkę a w drugim pokoju w sejfie pancernym chowam swoje trzycyfrowe body którego na światło dzienne nie wystawiam bo one zdjęć nie potrafi robić..."

A tak na poważnie - każdą puchą da się robić zdjęcia - tylko do każdej puszki trzeba idywidualnie podejść, wyczuć ją i nauczyć się jej używać.
    I gwarantuje ci że odsetek nieudanych zdjęć będzie minimalny.
    Pucha i słoki

Uprawnienia umieszczania postów