Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 107

Wątek: Dylemat: 35L czy 5D

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Zgadzam się w pełni z przedmówcami pełna klatka zdecydowanie podnosi jakość i przyjemnośc fotgrafowania , a jak zrobić aby mieć 5d ( 5dII) i 35L/1.4 to już dużo trudniejsze pytanie , nie miałem sigmy 30/1.4 ale wg mnie jest optycznie słabsza od canona no i ten nieszczęny AF szkła na 5d to znak zapytania.

Domyślnie

Przykład : Carl Zeiss Pancoral 50 mm f1,8 t1/80 ISO 200
    Zdjęcia zmniejszone i po kompresji tylko po wywołani z RAW ( temat zdjęcia czysto testowy a nie artystyczny).

1. 5D

2. 40D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zdjęcia zmniejszone i po kompresji tylko po wywołani z RAW ( temat zdjęcia czysto testowy a nie artystyczny).
    1.5D
    2. 40D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie ma zdjęć nie wiem dla czego ? trudno szkoda chciałem pokazać różnicę.
    Ostatnio edytowane przez Mariusz.P ; 13-12-2008 o 00:24 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Pomoge troszkę Mariuszowi.P i właściwie podlinkuje zdjęcia które zapodał post wcześniej ale nie chciały się wyświetlić. Powód - zła adresacja do obrazków.

1. 5D

Foto 1

2. 40D
    Foto 2
    Pucha i słoki

Bywalec

Domyślnie

pomoglbys Mariuszowi nie wstawiajac tych zdjec.........

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    pomoglbys Mariuszowi nie wstawiajac tych zdjec.........
    A dlaczego miałbym nie pomagać
    Inna sprawą jest właściwie brak różnicy między jedną a drugą fotką
    To też pokazuje że - piątka nie jest aparatem dla wszystkich a już napewno nie dla osób które robić zdjęć raczej nie potrafią a kupiły ją po to by poprostu mieć.

Warto czasem pokazac obie strony medalu...niegdy nie było i nie będzie tak że jak sobie kupimy droższy aparat to od razu będą ładniejsze obrazki:-|
    Tu wraz ze sprzętem w którym drzemią ogromne możliwości w parze musi iść też umiejętność robienia zdjęć / technika nad którą trzeba pracować
    Ostatnio edytowane przez sadaman ; 13-12-2008 o 11:42
    Pucha i słoki

Bywalec

Domyślnie

o to wlasnie mi chodzi!!!

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No i dyskusja poraz 13897 lub 18216 zeszła na wek FF vs crop
    Jeśli są jakieś wątpliwości do 5D (stary, wolny,niecelny), nowe sztuki niedostępne, a stare zajechane, bierz te 35mm. Na cropie nie wykorzystasz tego szkiełka do końca, ale będziesz i tak zadowolony. To świetna stałka, a najbardziej dyskusyjna jej wada/zaleta czyli winieta na FF, na cropie właściwie zniknie.
    C-F-K - forever

Zablokowany

Domyślnie

Mellan nie przesadzaj. Jeśli zajechaną puszką jest body z dorobkiem 25k to rzeczywiście. Ale to nie jest prawda obiektywna. 25k dla tej puszki to małe miki. Zawodnicy pracujący puszkami, także ci z forum, wyciskali z piątek na pierwszej migawce nawet po 150- 200k cykli. Jeśli ktoś kupuje body hobbystycznie to zakup takiego 25-tysięcznego zupełnie go powinien zadowolić, nie zajedzie go prędko. A zarabiający sprzętem z pewnością nie będzie się szczypał, sięgnie po nowe (przecież są na alle) albo po marka dwa.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Powtarzam tylko argumenty wytaczane przez krytykantów piątek osobiście się z nimi nie zgadzając jako użytkownik. Zresztą sam wiesz to samo, himi
    Ta dyskusja to coś jak dejavu...
    35mm miałem okazję podpiąć u hoffi66. Gdyby nie fakt, że wolę jednak zooma jako bardziej uniwersalnego, a nie robie często fot na otworze większym niż 4.0 zapewne bym je zakupił jak bardziej celne i lepsze optycznie.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Witam! Mam dylemat co zrobić. Posiadam 40d i obiektyw 50/1,4. Potrzebuje czegoś szerszego. w sam raz dla mnie byłby 35 L podłączony do 40d. A z drugiej strony gdybym kupił 5d to miałbym to samo na moim 50/1,4. Jak decyzja Waszym zdaniem byłaby rozsądniejsza? .
    Bez wahania 5D i 50/1.4

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów