Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: zdjęcia seryjne speedlite 580EXII

Domyślnie zdjęcia seryjne speedlite 580EXII

Witam,
    czy fotografowanie seria (40D) z podlaczona lampa 580EXII odbywa sie za pomoca pomiaru automatycznego obiektu?
    moze to zawile brzmi...
    chcialem miec dobrze doswietlone obiekty,ludzi przy wykonywaniu zdjec seryjnych na Tv.
    Jak ustawilem lampe/aparat w tryb multi to ustawiam tam wszystko recznie (sila blysku, ilosc, czestotliwosc) a mi zalezy aby zblizajaca sie np. osoba byla za kazdym razem dobrze doswietlona jak bede robil jej serie.
    nie ma wowczas czasu na ciagle zmiany sily blysku w menu lampy...

mam nadzieje ze jest cos w ustaweniach o czym jeszcze nie wiem i oszczedzi mi to bladzenia po zlej sciezce
    pozdr.

Zablokowany

Domyślnie

wydaje mi sie ze ustawiasz strobo, a to nie sa zdjecia seryjne.
    zostaw w ettl2 i ustaw tylko serie na puszce, jezeli lampa nadąży z ładowaniem to wszystkie zdjecia beda dobrze doswietlone
    by lampa szybciej sie ladowala ustaw mniejsza przyslone/wieksze iso - zeby nie musiala uzywac duzej mocy blysku

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

dokładnie tak - to są ustawienia błysku stroboskopowego, utrudniłeś sobie sprawę Najprościej to AF - servo, tryb migawki - seria, lampa w automacie. Reszta zależy od warunków oświetleniowych, im mniejsza siła lampy wykorzystana do doświetlenia tym szybciej będzie się ładowała to tym więcej udanych fotek.

Domyślnie

dzieki wielkie,
    smieszna sprawa bo oprocz moich zlych ustawien (multi) rowniez bakterie daly ciala i nie byl w stanie tak szybko zebrac energii do blysku :]
    faktycznie hi iso plus lekka kompensacja i wszystko ladnie daje.
    pozdr.

Uprawnienia umieszczania postów