Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: VIVITAR 75-205mm 1:3.8 CLOSE FOCUSING AUTO ZOOM

adag1
    Guest

Domyślnie VIVITAR 75-205mm 1:3.8 CLOSE FOCUSING AUTO ZOOM

Witam bardzo serdecznie i ogromnie prosze o pomoc. Posiadam canona eos40 d, mam okazje dokupic za smieszna cene wyzej wymieniony obiektyw....ma on mocowanie do canona....ale ja niestety malo sie na tym znam i nie jestem pewna czy bedzie pasowal do kazdego canona (mojego)? zalaczam link ze zdjeciem i ogromnie prosze o odpowiedz czy to da sie podpiac, bede wdzieczna za pomoc!

http://cgi.ebay.co.uk/VIVITAR-75-205...1%7C240%3A1318

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

On ma mocowanie FD a nie EF, więc na nic Ci się nie zda niestety.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

adag1
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    On ma mocowanie FD a nie EF, więc na nic Ci się nie zda niestety.
    no to d..a powiedz mi jeszcze prosze jaka jest roznica miedzy tymi mocowaniami? co oznacza FD a co EF? bardzo dziekuje

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

FD to stare mocowanie, sprzed systemu EOS (który od początku, czyli około 20 lat, ma mocowanie EF). Istnieją przejściówki, ale stosowanie ich wiąże się ze stratą jakości optycznej (jest ciemniejszy i mniej ostry).
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

adag1
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    FD to stare mocowanie, sprzed systemu EOS (który od początku, czyli około 20 lat, ma mocowanie EF). Istnieją przejściówki, ale stosowanie ich wiąże się ze stratą jakości optycznej (jest ciemniejszy i mniej ostry).
    rozumiem ') pozdrawiam !!! dzieki ')

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I prośba na przyszłość - jeśli pytasz o obiektyw to pytaj w dziale z obiektywami nie z dSLR .

Uprawnienia umieszczania postów