Widzę, że dyskusja na temat obróbki zdjęć w PS nieco rozgorzała. Ja w ostatnim czasie przeczytałem mnóstwo książek na ten temat i z przykrością muszę stwierdzić, że nie jestem dzięki nim mądrzejszy ani ciut, ciut... Pogmerałem też w sieci i znalazłem kilka stron z rzekomymi kursami Photoshopa i... tutaj także zawiodłem się, gdyż autorzy podchodzą do sprawy albo zbyt wnikliwie (męcząc np. temat używania funckji blur) albo zbyt pobieżnie, traktując czytelnika jako "starego wyjadacza". :neutral:
Co w rezultacie? Zamierzam sie na kupno podręczników na CD-ROMie, które są szeroko oferowane na allegro. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z czymś takim:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60146449

A może niedokładnie szukałem w sieci, a jakieś kursy są tam jednak dostępne?

Nie chodzi mi o nic specjalnego, tylko o pierwsze kroki w PS. Jak polepszyć jakość fotek. Jak rozjaśnić lub dobrze zmieniać kontrast. Użycie funkcji : Levels, Curves, Saturation, Layers, etc.
Czy używać ustawień automatycznych: AutoColor. Jak wyostrzać itp. VChodzi mi o same podstawy i raczej nie o kompletny kurs PS ale o to co najważniejsze, czyli podstawowa obróbka zdjęcia. Z doświadczenia wiem, że jak się wskaże komuś właściwą drogę postępowania, to później już siłą rozpędu, człowiek się sam będzie uczył.

Gdybyście mieli jakieś linki, to bardzo proszę, jaq moge podesłać te, które już przejrzałem.

Dzięki i pozdrawiam! :wink: