Ja tez sie podpisze pod Kelbym![]()
A co powiecie o tej pozycji :
http://helion.pl/ksiazki/pcspod.htm
Zamieszczone przez Nemeo
Podreczniki do PS (w tym ten) charakteryzuja sie tym ze dosc dokladnie opisuja funkcje, algorytmy i mozliwosci roznych narzedzi. Ale... robia to zbyt dokladnie - skupiajac sie na pojedynczym narzedziu a metode na jakis problem traktuja mocno po lebkach.
To samo Scott pisze we wstepniaku do swojej ksiazki - ze podreczniki i biblie do PS sa dokladne ale zbyt dokladne, natomiast na warsztatach czy korespondencyjnie ludzie pytaja sie po prostu "jak to zrobic krok po kroku" a nie "na jakim algorytmie opiera sie dane narzedzie i jaki jest zakres jego mozliwosci" .
Mam nadzieje ze lapiesz roznice? 8)
Gdzie to konkretnie wyszperałeś? Bo nie mogę znaleźć nigdzie takiej informacji...Zamieszczone przez asknet
Też to gdzieś czytałem na stronie Heliona.
No to spróbuję napisać do Helionu i zapytać o jakąś konkretniejszą datę. O ile ją znają. Jak nie to kupię to wydanie, które jest teraz...
a czy w tej ksiazce jest np. dokladnie napisane jak usunac szum z fotki ? albo wyostrzyc ? bo o cos takiego mi chodzi glownie![]()
Looknij do spisu tresci na stronie Helionu a bedziesz wszystko wiedzial
Sa tam rzeczy ktore wymieniles i dziesiatki innych rownie przydatnych. To jest taka ksiazka ze nie ma szans ze bedziesz zalowal wydanej kasy ... no chyba ze jestem zawodowym grafikiem
Aha teraz widze ze masz 14 lat (o ile to prawda) wiec na 100% ta ksiazka Cie nie zawiedzie.
Kup sobie ją w EMPIK-u, jest tam teraz taka akcja "bezpieczny zakup" czy coś takiego, kupujesz książkę i jak ci się nie spodoba, to możesz ją zwrócić do 30 dni.