A ja napiszę tak, podusił bym Was własnymi paluchami.
To ja tu naoglądałem się różnych fotek na forum, naczytałem teorii, a nowy jestem więc nieświadomy, zmarnowałem dwa tygodnie by choć przybliżyć się robiąc zdjęcia nową lustrzanką do jakości , światła itd. w skrócie tego co pokazujecie na fotkach, szczególnie portrety a tu co?, Kucza mnie oświecił wstawiając te dwa zdjęcia na początku. PS-em bawię się od jakiegoś czasu ale nie przypuszczałem, że Wy takie cuda z byle jakich oryginałów robicie. No tak to ja też umiem.
A tak na poważnie, moja ocena.
Nie jestem zawodowcem i zdjęcia odbieram z poziomu amatora, konsumenta, przechodnia. I zdecydowanie jestem zawiedziony tym co obaj pokazaliście, dlaczego?
Od strony technicznej zero uwag, no zdecydowanie nauki chcę u Was pobierać lecz od strony emocjonalne, klapa. Sztywne postacie, nic z naturalnego wdzięku i w dodatku sztuczne nienaturalne pozy, no może poza nr3 Kuczy to pod światło.
Zrobiliście sesję na siłę i to widać. W dodatku ta plastikowa gładkość.
Albo nie mieliście zupełnie pomysłu na te foty albo robiliście je na siłę, na odczep i efekty wyszły fatalne. Przepraszam Was za taką krytyczną wypowiedź ale lepsze zdjęcia to ja na działce z FZ-18 robiłem.
All napisał, że chodziło o pokazanie kobiety przy odpowiednim operowaniu światła, All sorry a gdzie pomysł na to światło no i gdzie ta sztuka wydobywania piękna i ulotnych chwil o których tyle tu się pisze na forum. I to Wam zawodowcom coś takiego się przytrafia?
Czekam na kolejny pojedynek, może będzie lepiej.
Mam nadzieję, że nikt za te słowa mnie nie przeklnie i nie dostanę bana.
Pozdrawiam