Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 126

Wątek: [battle] kucza21 vs allgsm

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Taj Zobacz posta
    Pewnie poniższe ma niewiele wspólnego z waszym battle i dotyczy jakiejś ogólnej maniery przestawiania ludzi na fotografiach, ale..

Jestem strasznie ciekawa czy tym paniom podobał się efekt końcowy ich sesji zdjęciowych? Nie mówię o samych fotkach, bo są przeciętne - ale o postprocesie i dłubaniu w programie graficznym.

Ja tu nie widzę żywych kobiet, tylko manekiny.
    Szczególnie fajnie to wygląda przy II zestawie, konkretnie drugim i trzecim ujęciu - wygładzenie, cały ten plastik i dziwny koloryt skóry ustępuje wraz z oddalaniem się od twarzy i brzucha, wystarczy spojrzeć na konrast pomiędzy ręką a udem. Oczywiste że drobne rzeczy można i czasami należy poprawiać, ale wydaje się że wystarczyłby odpowiedni makijaż oraz umiejetnie poprowadzone światło i naprawdę mogłoby się obyć bez całego tego sztucznego efektu. Mnie to odpycha, szczególnie jeśli dziewczyna jest młoda i piękna, a robi się jej krzywdę poprzez przerabianie na plastikową lalkę. Takich idealnych/sztucznych kobiet nie ma. Powinna przyciągać wzrok, jest przecież kuso ubrana - ale bez wyrazu, ciągle z tą samą miną i taka strasznie nieprawdziwa.

Może kobiecość to niekoniecznie wyginanie się i odsłanianie ciała przed aparatem, ale coś bardziej subtelnego, nieuchwytnego, trudnego do opisania, budującego odpowiednią atmosferę? Delikatny rumieniec na twarzy, zagadkowy uśmiech, tajemniczy wzrok. Brak ostrego, drapieżnego makijażu, za to emocje, świeżość, naturalność.
    Po pierwsze nie zrozumialas oco chodzilo w battlu. A co do uzycia ps-a w fotkach pogadamy jak sie skonczy battle, bo troche sie usm ialem czytajac twoj komentarz. ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Taj
    Guest

Domyślnie

Cieszę się, że poprawiam humor. A poza tym przecież zaznaczyłam, że moje uwagi bezpośrednio nie dotyczą waszych 'zawodów', tylko jakiegoś szerszego kontekstu i kobiet na zdjęciach. Ale jeśli nadal nie rozumiem to w takim razie możesz mi wszystko wytłumaczyć na priv, nie ma problemu

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Ale jeśli nadal nie rozumiem to w takim razie możesz mi wszystko wytłumaczyć na priv, nie ma problemu [/QUOTE]

a tam zaraz na priv - tu dawajcie my też chętnie poczytamy
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Taj- naprawdę nie masz racji! I tu nie chodzi o PP o, którym trzeba myśleć przed a nie po zrobieniu zdjęć. Mylisz się ale to bardzo nazywając te zdjęcia przeciętnymi. Zdjęciom tym do przeciętności jest bardzo, bardzo daleko. Ale nie mniej oba zestawy coś łączy. Wydaje mi się, że bardzo podobny jest poziom zdjęć o czym może też świadczyć wyrównany poziom oddanych głosów na poszczególne zestawy. Ja nie jestem zwolennikiem tej zabawy bo wydaje mi się, że w fotografii nie ma miejsca na wyścigi. Ale obserwowałem ten wątek z powodu zamieszania jaki wokół niego powstał. Zarówno z jednej jak i z drugiej strony spodziewałem się znacznie lepszych efektów. Wydaje mi się, że przynajmniej jednego z zawodników na to stać.

Pozdrawiam Zwycięzcę!
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

A ja napiszę:
    Taj - naprawdę masz rację!

Właśnie o to mi chodziło patrząc na zdjęcia.

Sergiusz - piszesz, że zdjęcia są dużo, dużo lepsze niż przeciętnie, a później, że spodziewałeś się lepszych efektów - więc oczekiwałeś przebłysku geniuszu ?!
    PP w sensie "wywoływania" zdjęcia, korekty tonalne, wyostrzanie itp to oczywiście potrzebne i jest O'K, drobne poprawki - jasne, może być, ale smarowanie gumką lub pędzlem po twarzy - fuj, to już za dużo

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    Sergiusz - piszesz, że zdjęcia są dużo, dużo lepsze niż przeciętnie
    A to ciekawe!
    Sergiusz napisał tylko, że:

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Zdjęciom tym do przeciętności jest bardzo, bardzo daleko.
    A znając Sergiusza takie dwuznacznosci nie wróżą komplementu..:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Gratuluje koledze Kucza21 wygranej. I mam nadzieje ,ze splodzimy jakis rewanz, "w tym smutnym jak p.... forum" <-- cytat. ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

szczerze mnie dziwi wynik battle'a..

Bywalec Awatar RafalTK
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    szczerze mnie dziwi wynik battle'a..
    a to czemu niby? O gustach podobno się nie dyskutuje. Moje odczucie jest takie: zestaw 1 jest bardziej "twórczy", zestaw 2 - jak do kolorowej rozbieranej gazetki ...
    czarny aparat z białym obiektywem ...

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

gdyby o gustach sie nie dyskutowalo to nie byloby battli a ich wyniki to tylko i wylacznie gusta
    moje odczucie? zestaw nr 1 ma 1 zdjecie z klimatem, zestaw nr 3 moze nie ma jednego wybitnego zdjecia, ale jest technicznie duzo lepszy i jako calosc trzyma wyzszy poziom.
    a oceniam zestaw a nie pojedyncze foto:0

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów