obecnie Sony sprzedaje a300 z dwoma obiektywami za 2000 zł jeden KIT i drugi jak się nie mylę to chyba 55-200 f4.6, to chyba dobra oferta, oba obiektywy Sony, ten drugi chwalił sobie przedstawiciel sony pokazujący ten aparat w sklepie Arkadia w Warszawie, a co do krytyki mojego obeznania, mogę uświadomić że czytałem z 6 poradników o fotografi na temat podstaw strony technicznej (ISO, przesłona, migawka), prawidłowy dobór ekspozycji itp. teraz tylko zostało kupić coś w miarę dobrego i chcę wejść w temat i dlatego zadaje tak banalne (jak dla was) pytania, wy siedzicie w temacie sporo i kazdy z was był początkującym więc proszę o wyrozumiałość.

a jeśli chodzi o wybór aparatu, pisał tu ktoś że pasujące obiektywy do C inne niż C są lipne, a jak w sony, czy tylko sony są dobre ? czy inne obiektywy z tym bagnetem to nie lipa ? obecne obiektywy sony to drożyzna, ale inne obiektywy (pewnie starsze) minolty są w miare dobrej cenie.

I już piszę w jakich warunakch będe najczęściej fotografował, napewno nie bedą to zdjęcia typowo portretowe, zdjęcia które chce robić to plener (przyroda, architektura) i na 100% sport. dlatego mam mieszane uczucia co do wyboru, tu kolega napisał że sony się pręznie rozwija i wypuści z czasem coś lepszego, chodzi o puszke czy skło ?. bo jeśli chodzi o puszke to bez sensu kupowqać teraz a300 bo zaraz ma wyjść coś lepszego, a canon to canon, rewolucji w nim chyba zadnych nie bedzie, przed wyborem chciałem jeszcze widzieć co myślicie na ten temat.