Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Sony A350 czy Canon ?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar brunovis
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymura Zobacz posta
    a czy na słabo oświetlonej hali f3.5 lub f4.6 da sobie rade ? nie bedzie za ciemno prz ISO np. 200 ? w 450 d ?
    O ISO 200 w sporcie halowym nawet przy 2.8 zapomnij :-D. Poszukaj, poprzeglądaj galerie użytkowników którzy focą sport halowy. Interesujesz się to szukasz, szukasz a potem pytasz. Odrobinę inicjatywy to mógłbyś chyba wykazać :-D.
    Co go pytania - to będzie za ciemno w 450D, A350 1D MKIII, D300 ... itd :-D
    A nie będzie - stabilizacja obrazu / statyw - fotografowanie samej hali :-D
    EDIT: ISO 200 oczywiście

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brunovis Zobacz posta
    O ISO 200 w sporcie halowym nawet przy 2.8 zapomnij :-D.
    Dokładnie. Jesli mówimy tu o sportach halowych , to należałoby iśc na terapię antyszumową, i zaprzyjaźnic się z ISO 1600:-) Jedni mówią, że lepiej zainwestować w stabilizację, inni mówią, że stabilizacja ruchu nie zamrozi i biorą lepsze światło.. rzecz gustu.

No własnie, pewnie już mówiłem o tym parę razy, ale warto się przypomnieć. Mamy dwa szkła; Canona 70-200 f/4L IS oraz Sigmę 70-200 f/2.8 EX, podobne ceny, ale nie mozna tu mówić chyba o zastąpieniu stabilizacji lepszym światłem, bo ten IS w Canonie wg testów ma skuteczność nieco ponad 3 EV, podczas gdy pomiędzy światłem f/4, a f/2.8 jest róznica tylko 1EV. W takim razie jeśli nie zależy nam koniecznie na świetle i zamrażaniu ruchu, to zdecydowanie lepiej brać Canona, tak czy nie?
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uprawnienia umieszczania postów