Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Wątek: Michał Michalak - polski paparazzo

Zablokowany

Domyślnie

Ktoś tu robi ślub za 400 złotych i się oburza na stawki bulwarówek? Ceń się sam, bo inni cię nie będą cenić. Nie generalizujcie, że wszystko co trafia na okładki np SE to chłam. Story o Dodzie w warzywnym rzadko wpadają na jedynkę, mają swój stały dział, a jeszcze częściej opanowują portale plotkarskie. Gdzie mi tam oceniać morale Stoppy. Taki ma fach i jego sprawa. Nie utyskujmy też ad hoc nad losem celebrytów, bo wielu z nich żyje dzięki tym ,,stoppom'' zgodnie z maksymą ,,nie ważne jak, byle po nazwisku''. Ktoś powie: czemu Gajos nie musi się zżymać nad paparazzo, czemu Frycz, Stenka, Janda...Bo nie rasują tego piekiełka, są postaciami, a nie celebrytami, czyli świecidełkami. To moja osobista refleksja, ale pozwoliłem sobie na nią. nie pochwalam ataków na aktorów, biegania za nimi z aparatem, ale trzeba zdać sobie sprawę, że to znak czasów. Takie trochę naczynia połączone, więc nie płaczmy nad rozlanym mlekiem.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    czemu Gajos nie musi się zżymać nad paparazzo, czemu Frycz, Stenka, Janda...Bo nie rasują tego piekiełka, są postaciami, a nie celebrytami, czyli świecidełkami.
    Z tym się akurat zgodzę. Niestety taka jest rzeczywistość, że są wschodzace i zachodzące gwiazdy. Paparazzi "pomagają" tym pierwszym wzejść wyżej (przynajmniej jeśli chodzi o popularność) więc inscenizują przypadkowe sytuacje, by bylo o nich głośno. są też osoby "znane z tego, że są znane"() i same pchają sie przed obiektyw..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Zablokowany

Domyślnie

To nie ma nic wspólnego ze ,,wschodem karier'', to jest wyłącznie ,,parcie na celebrę''. Ze święcą szukaj bulwarowych zdjęć Maćka Stuhra, Marcina Dorocińskiego, Kamilli Baar i tak mógłbym dłuuugo. Oni w tym nie biorą udziału, nie przywalają na ,,kompromisy'' dla potrzeb promocji, bo takie właśnie kompromisy kosztują...A o tych kosztach jest ten wątek.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta

Co do plotka - dla niektórych ten temat jest nieistotny, dla innych - istotny. Akurat plotek dość dziwnie podszedł do tematu, skoro ich to nie dziwi, to przecież nie musieli z tego robić sensacji, ale temat pociągnęli...

Zresztą widzę, że niektórych forumowiczy to interesuje
    Wchodzisz dzis na stronę gazeta.pl i to jest pogrubiony tytuł więc proszę mi bez takich nadinterpretacji tutaj, rodem z Fucktu
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Zablokowany

Domyślnie

Proszę cię Paenka, Agora wydaje ten badziewny Plotek więc to ma na stronie Gazeta Pl, czysty zabieg promocyjny - o niczym to nie świadczy. Agora to nie wyrocznia, to wiemy już od (dużo poważniejszej niż dres Paris H ) afery Rywina...

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Proszę cię Paenka, Agora wydaje ten badziewny Plotek więc to ma na stronie Gazeta Pl, czysty zabieg promocyjny - o niczym to nie świadczy. Agora to nie wyrocznia, to wiemy już od (dużo poważniejszej niż dres Paris H ) afery Rywina...
    himi chyba się nie zrozumieliśmy
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Ze święcą szukaj bulwarowych zdjęć Maćka Stuhra, Marcina Dorocińskiego, Kamilli Baar i tak mógłbym dłuuugo.
    Nie wiem po co miałbym to robić, skoro takich zdjęć nie ma.. bulwarówki takich osób się nie trzymają, bo one sa nastawione na sensację. Ludzie tego pokroju nie robią wokół siebie szumu ISO 1600, więc brak jest wspomnianej sensacji.. Z drugiej jednak strony nie muszą się przecież wybijać, bo mają wyrobione dobre imię..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Nie wiem po co miałbym to robić, skoro takich zdjęć nie ma.. bulwarówki takich osób się nie trzymają, bo one sa nastawione na sensację. Ludzie tego pokroju nie robią wokół siebie szumu ISO 1600, więc brak jest wspomnianej sensacji.. Z drugiej jednak strony nie muszą się przecież wybijać, bo mają wyrobione dobre imię..
    zgadzam się ze Sliderem - dla targetu tabloidów byłyby nieatrakcyjne zdjęcia np. Frycza, bo większość z nich ledwo skojarzy, kim on jest. A taka dajmy na to Frykowska: zaczęła karięrę w jacuzzi i po tej linii ją kontynuuje - to rusza odbiorców. Im bardziej miernie, tym lepiej, wtedy odbiorca może się porównać i zidentyfikować. Ze Stuhrem się nie zidentyfikuje, bo jest za inteligentny.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    Kontrolerów też mam nie lubić, bo nie mają zahamowań moralnych i jak jadę bez biletu, to mi wlepią mandat?
    jednak jest różnica kontroler egzekwuje to, co należy się przewoźnikowi. Zdjęcia paparazzi należą się - idąc tym tokiem myślenia - społeczeństwu. Jakoś mnie to nie przekonuje. Czym innego jest brak zahamawań w kontroli biletów, a czym innym włażenie z butami w czyjeś życie. Bez względu na to, czyje to życie.
    Ostatnio edytowane przez giltoniel ; 12-12-2008 o 23:01 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Ale chyba już doszliśmy do wniosku, że celebryci sami pchają się przed obiektyw. Chcą tych gniotowych newsów, chcą być na topie. Ale godząc się na tego typu "współpracę" nie zdają sobie z początku sprawy, że stają się summa summarum celem zawsze i wszędzie a nie tylko, kiedy oni sami tego chcą (ci celebryci). Z tekstu Michalaka można właśnie wysnuć taki wniosek - na początku jest okey, dopiero później zaczynają się schody (albo i nie). Paparazzo wiedzą na co sobie mogą pozwolić, celebryci co mogą pokazać. Problem jest, kiedy pokazują to, czego nie chcą, a paparazzi to wyłapują. I dobrze.

Frykowska [...] Stuhrem się nie zidentyfikuje, bo jest za inteligentny.
    Nie znam Frykowskiej ani Stuhra. Nie wiem czy ona/on jest inteligentny/a i czy się z nimi ktoś identyfikuje. Jakoś ciężko wyobrażam sobie nastolatkę, która chce się zidentyfikować z Frykowską.
    Chyba wyciągasz zbyt daleko idące wnioski giltoniel, bo wychodzi na to, że ten, co ogląda Frytkę nie jest inteligentny i nie ogląda Stuhra, bo jest za głupi...
    Zdjęcia paparazzi należą się - idąc tym tokiem myślenia - społeczeństwu
    Wychodzi na plus - celebryci chcą tych zdjęć, a jak nie chcą, to wiedzą, że bez nich z ich karierą może być gorzej. Więc chcą. Paparazzi też chcą tych zdjęć, bo na tym zarabiają. Odbiorcy też chcą tych zdjęć, bo zżera ich ciekawość - my chcemy oglądać, że Doda kupuje kartofle w warzywniaku, my chcemy wiedzieć, że Wałęsówna szlaja się pijana po imprezach, my chcemy! Sens jest taki, że te zdjęcie mają i muszą mieć rację bytu - "należą" się nam, odbiorcom, bo chcemy wiedzieć, widzieć, że taki a taki śpi z taką i takim.
    Kontroler/paparazzi wyłapuje tego bez biletu/gwiazdkę i wlepia mandat/robi zdjęcie.
    I życie toczy się dalej.

Cytat Zamieszczone przez himi
    Ze święcą szukaj bulwarowych zdjęć Maćka Stuhra, Marcina Dorocińskiego, Kamilli Baar
    Może są, czekają na "ten" moment.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi
    Ze święcą szukaj bulwarowych zdjęć Maćka Stuhra, Marcina Dorocińskiego, Kamilli Baar i tak mógłbym dłuuugo
    He, he

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów