Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Michał Michalak - polski paparazzo

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Właściwie to porządny paparazzi nie ujawnia swojego wizerunku i się nim nie obnosi. Więc niech Pan Stoppa nie zdziwi się, jak ktoś mu walnie fotę, kiedy np. wychodzi pijany z imprezki. Skoro chce być gwiazdą....
    Cytat Zamieszczone przez giltoniel
    To, co robią paparazzi to jedna rzecz [...]
    Dla mnie bulwarówki to bagno i szanujący się fotograf (i przede wszystkim człowiek) nie będzie wykonywał tego zawodu.
    Idziecie sobie po mieście. Z aparatem of corz. Padał mocny deszcz, jest mokro i wieje wiatr. Stajecie na rogu. Nagle pop przeciwnej stronie zauważacie przechodzącą Justynę Steczkowską w długiej jasnej sukience. Powiedzmy, że coś tam gmera w telefonie... Akurat przechodzi koło sporej kałuży, kiedy widzicie nadjeżdżający samochód. Wiecie, co się stanie...
    Teraz pytanie - kto z Was opanuje się i nie zrobi zdjęcia? Może jakiś ‰ użytkowników...

polonista i historyk maja praktycznie pelna swobode doboru programu nauczania, bo niezbedna "czesc wspolna" byla w obu przypadkach naprawde niewielka.
    System to jedno, osobowość/charakter to drugie. Ilu fajnych nauczycieli spotkaliście podczas swojej edukacji? Niewielu. Skoro nauczyciel może być ok. prywatnie, to dlaczego ma być wredny/złośliwy/nudny [itd.] zawodowo? System?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    Teraz pytanie - kto z Was opanuje się i nie zrobi zdjęcia? Może jakiś ‰ użytkowników...
    Pytanie powinno brzmieć "ile osób się opanuje i nie sprzeda tego zdjęcia"

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    System to jedno, osobowość/charakter to drugie. Ilu fajnych nauczycieli spotkaliście podczas swojej edukacji? Niewielu. Skoro nauczyciel może być ok. prywatnie, to dlaczego ma być wredny/złośliwy/nudny [itd.] zawodowo? System?
    raczej zwyczaje - inni tak robia, to znaczy, ze to jest normalne. u wiekszosci ludzi dziala mechanizm nasladownictwa: powielanie obserwowanych wzorcow bez ich wartosciowania. przecietny polski kierowca jezdzi za szybko po beznadziejnej jakosci drogach, najczesciej nie przepuszcza pieszych i nie wpuszcza wyjezdzajacych z podporzadkowanej. nie dlatego, ze jest bezmozgim chamem, tylko dlatego, ze obserwuje dokladnie analogiczne zachowania u innych kierowcow wokol i nie przychodzi mu do glowy, ze wcale tak byc nie musi.

system mozna zmieniac, ale mentalnosci spoleczenstw a w konsekwencji tez pojedynczych ludzi nie da sie tylko w ten sposob naprawic. mozna wspomoc pewne zmiany, ale najwazniejszy jest wzorzec. i chyba z tym drugim jest najwiekszy problem, bo wiekszosc wzorcow jest z tych, ktorych nie nalezy w pierwszej kolejnosci nasladowac
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Co do chwalenia się dokonaniami to wystarczy wejść na jego stronkę www.stoppa.pl i zobaczyć foty "ometkowane" cenami. Jak to nie jest obnoszenie się dokonaniami, to ja już sam nie wiem...
    Ja tez nie wiem.. Za co można kasować tyle forsy?! Czy może mieć to coś wspolnego z wyrobieniem nazwiska? Zastanawiam sie czy gdyby przyszedł z podobnymi zdjeciami fotograf o krotszym stażu to czy też dostalby za nie tyle? Dla mnie to trochę dziwne, że za jedno zdjęcie z mniej lub bardziej slawna osobą w roli głównej w niecodziennej sytuacji można 5000PLN zarobić.. Pewnie czytalem nie te watki co trzeba.. Cały dzien uganiania się z aparatem na ślubie i 400zł leci.. i to jeszcze "drogo"

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przecietny polski kierowca jezdzi za szybko po beznadziejnej jakosci drogach, najczesciej nie przepuszcza pieszych i nie wpuszcza wyjezdzajacych z podporzadkowanej.
    Trochę przesadzasz.. Nie widzę powodów, by na siłę przepuszczać samochody z podporzadkowanej. Kierujemy się zasadą ograniczonego zaufania i ustępujemy zazwyczaj tylko wtedy, gdy taki delikwent wystawił dziob za daleko, tak by mu go obić. Z przepuszczaniem pieszych tez nie wiem o co Ci chodzi, bo u mnie w mieście jest pelna kulturka Słusznie, że napisałeś "przeciętny polski kierowca" bo w tej materii zdecydowanie ustępujemy mieszkańcom Danii, Szwecji, czy Norwegii.. Tam to już wogole "czci" się pieszych:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Dla mnie to trochę dziwne, że za jedno zdjęcie z mniej lub bardziej slawna osobą w roli głównej w niecodziennej sytuacji można 5000PLN zarobić.. Pewnie czytalem nie te watki co trzeba..
    Zdjęcie takie ląduje na okładce Fucktu czy innego Super Expressu, kioskarz je wystawia, target do którego jest skierowane wyciąga złocisza z kawałkiem i ma tanią sesnację w domu, prawie za darmo. Złocisz za złociszem i robi się czołówka w rankingach najpopularniejszych gazet. A że temperturę trzeba podgrzewać, potrzebne są kolejne produkty zdjęciopodobne (o! powinno to być napisane pod obrazkiem, jak kiedyś na podróbie czekolady). Interes się kręci Mnie zastanawia, że ludziom się to nie nudzi i kupują nadal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez giltoniel Zobacz posta
    Złocisz za złociszem i robi się czołówka w rankingach najpopularniejszych gazet.
    No w sumie kalkulując w ten sposób wychodzi, że parę tysiaków za taką fote to niedrogo, niemniej jednak, nadal uważam, że to zwykle gnioty stąd może moje mieszane uczucia co do cen śpiewanych za coś takiego..

Mnie zastanawia, że ludziom się to nie nudzi i kupują nadal.
    Parę zdan wcześniej sam sobie odpowiedziałeś:

target (...) ma tanią sesnację w domu,
    I tu sprawa sie konczy (a własciwie koło się zamyka) . Ludzi nie kręcą felietony o książkach, sytuacja na warszawskiej giełdzie (chyba, że będzie to krach), gospodarka, ekonomia, biznes itp. Ma być krotko i ciekawie; potem można poplotkować ze znajomymi o różnych pierdołach; w efekcie społeczenstwo marnieje karmiąc się coraz gorszymi banałami z coraz niższej półki..

W niektorych przypadkach powinni tego jednak zabronić, bo sami doskonale wiemy jak media dzialają na ludzką podświadomość; Jest wiele przypadków w których "target" od przedawkowania przestał samodzielnie mysleć i tanczył jak mu telewizja zagrala..

Danse macabre..
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 12-12-2008 o 00:25
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

stąd może moje mieszane uczucia co do cen śpiewanych za coś takiego..
    Zapewniam Cię, że mam takie same odczucia :-D

Danse macabre..
    i wszystko w temacie :neutral: Można sto doktoratów z psychologii społecznej napisać z różnymi niewykluczającymi się wnioskami. W każdym z nas jest coś z podglądacza i to jest klucz do sukcesu tabloidalnej prasy. Ja z dzieciństwa pamiętam taką prawidłowość, że jak się gdzieś na osiedlu paliło - a paliło się nie wiedzieć czemu, często, niezliczone tłumy zlatywały się w ciągu pięciu minut. Teraz nie trzeba nigdzie lecieć, co najwyżej do kiosku, czy komputera i dzienną dawkę sensacji ma się przyswojoną.

Domyślnie

Ja tez nie wiem.. Za co można kasować tyle forsy?! Czy może mieć to coś wspolnego z wyrobieniem nazwiska? Zastanawiam sie czy gdyby przyszedł z podobnymi zdjeciami fotograf o krotszym stażu to czy też dostalby za nie tyle? Dla mnie to trochę dziwne, że za jedno zdjęcie z mniej lub bardziej slawna osobą w roli głównej w niecodziennej sytuacji można 5000PLN zarobić.. Pewnie czytalem nie te watki co trzeba.. Cały dzien uganiania się z aparatem na ślubie i 400zł leci.. i to jeszcze "drogo"
    Hehe mozna i 10.000zł a jak ktos woli latac na ślubach za 400zł to niech sobie lata!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No w sumie kalkulując w ten sposób wychodzi, że parę tysiaków za taką fote to niedrogo, niemniej jednak, nadal uważam, że to zwykle gnioty stąd może moje mieszane uczucia co do cen śpiewanych za coś takiego..

moze i gnioty ale niepowtarzalne!
    spróbuj zrobic takiego gniota a potem sie wypowiadaj
    a prawdziwe gnioty to zdjecia weselne zachody i widoczki które wszyscy robią i wstawiają do oph czy obiektywni.pl
    i wy za takie zdjecia chcecie wiecej nic 400zł za 400zdjec?
    to chyba żarty takie foty kazdy moze zrobic
    a sikający Dorn to jedna jedyna taka fota i niepowtarzalna
    i takie zdjecia powinny world press wygrywac
    Ostatnio edytowane przez pgfoto ; 01-03-2009 o 23:49 Powód: Automerged Doublepost
    EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8L ,Canon 70-200 f/4 L ,
    speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
    Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgfoto Zobacz posta
    spróbuj zrobic takiego gniota a potem sie wypowiadaj
    A zrobie Ci, tyle, że z mniej znaną osobą.. tyle, że wg Ciebie to już pewnie nie bedzie się liczyć..

a sikający Dorn to jedna jedyna taka fota i niepowtarzalna
    i takie zdjecia powinny world press wygrywac
    No to już zależy na co wolrd press jest nastawiony.. jesli na sikającego Dorna, to sorry.. wychodzi na to, że za samą twarz VIP'a który znalazl sie w kadrze dostaje sie 5 tysi, ale i tak technicznie zdjęcia sa słabe, a o to właśnie mi chodziło w mojej poprzedniej wypowiedzi..

Domyślnie

A zrobie Ci, tyle, że z mniej znaną osobą.. tyle, że wg Ciebie to już pewnie nie bedzie się liczyć..

No to już zależy na co wolrd press jest nastawiony.. jesli na sikającego Dorna, to sorry.. wychodzi na to, że za samą twarz VIP'a który znalazl sie w kadrze dostaje sie 5 tysi, ale i tak technicznie zdjęcia sa słabe, a o to właśnie mi chodziło w mojej poprzedniej wypowiedzi..
    Tak są słabe i nie porównujcie ich do fot weselnych czy fotoreporterki
    wiele tematów paparazzi niema nic wspólnego z fotografią w waszym rozumieniu,
    tam liczy sie temat nie jakośc i za temat sie płaci za to co jest na zdjęciach
    a nie za ostrośc i kompozycje
    paparazzi wykorzystuje aparat jako narzędzie pracy i to wszystko
    wy oceniacie jakosc to tak jakbyscie oceniali niewiem...zdjecia dokumentalne do kronik policyjnych czy patalogów w szpitalu-a to sa foty do innych celów zupełnie-tam sie ostrosc az tak nieliczy

a taki paparazzi widząc wasze piękne, kolorowe, ostre kotlety weselne
    tak samo moze powiedziec ze są bez żadnej wartosci bo to tylko prywatny ślub zwykłego Polaka...
    EF-S 18-55, Tamron 28-75 SP AF XR Di f/2.8L ,Canon 70-200 f/4 L ,
    speedlight 580 EX II,eos 50e,sigma 28-80 3.5-5.6,sherpa 600R,Hama NiMH 2500 i 2600+Hama Delta Bravo...
    Moja strona http://gocalfoto.bho.pl/

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów