Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: obiektyw-Pomocy

Miasto
    Krakow

Domyślnie obiektyw-Pomocy

Cześć
    Jestem nowym urzytkownikiem tego forum i proszę o radę, choć wiem ze dla wielu z Was moje pytanie wyda się dziwne w kontekscie wielu postów poruszających przedmiotową tematykę ( z której zgłębieniem mam pewne problemy), kupiłem 450D z kitem, szukam jakiegoś zooma, zdjęcia wykonuje najczęściej rodzince gdzies w plenerze,portrety, od czasu do czasu widoczki,martwa natura, pewnie z opisu już wynika iż jestem totalnym amatorem ale mam nadzieje ze takim też tutaj wolno pisać
    mam do wydania 1000-1200zł , wiem ze za tą sume ciężko coś dostać ale trafiłem na dwa obiektywy którymi zainteresowałem się bliżej, EF 75-300 USM( niestety bez stabilizacji) a kolejny to 55-250 IS( bez USM) czytałem jeszcze o SIgmie 70-300APO DG,który z tych obietywów pod moim kątem działania możecie polecić?

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

75-300usm
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Miasto
    Krakow

Domyślnie

szkoda ze tam nie ma testu 75-300, czy stabilizacja przemawia za zakupem 55-250?

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Nie tylko stabilizacja. Temat został już na tym forum dość mocno rozwałkowany...

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Temat jest rzeczywiscie walkowany wielokrotnie, ale ciagle sa nowe obiektywy i dlatego nie jest on tematem takim calkiem bez sesu. Ostatnio Canon zaoferowal 18-200 IS, bardzo wszechstronny i do takich celow jak opisales bedzie idealny. Jak zobaczysz jego wady to bedziesz na tyle juz wciagniety w fotografowanie ze z latwoscia usuniesz je np. darmowym DPP.

Miasto
    Krakow

Domyślnie

dzięki za wszystkie rady

Uprawnienia umieszczania postów