Sempai już je dostał, rozmawiałem z nim przed zdjęciami, wykazał się dużym zaufaniem bo nie widział żadnych moich wcześniejszych zdjęć o podobnej tematyce bo ich poprostu nigdy nie robiłemWażne - te zdjęcia pokaż najpierw sensei, zapytaj, co go sądzi, czy udało Ci się pokazać ducha aikido. Pogadaj z nim w ogóle, zapytaj, jak najlepiej pokazać to, co najważniejsze - on Ci pomoże - tak pokieruje zajęciami, żebyś zrobił, co trzeba. Jak Cię polubi - poprosi nawet uczniów, żeby zademonstrowali Ci parę fajnych dźwigni i akcji. Zrób zdjęcia, znów zanieś...Opowiedział mi krótką historię jak się Aikido narodziło, o co po krótce chodzi także mogłem pstrykać z większą swiadomością tego co chciałem uchwycić. Zdjęcia mu się spodobały, więc mam wolne wejścia co poniedziałek i czwartek, także teraz jak już czuję temat to mogę się skupić na polowaniu na wymyślone w głowie kadry i obejść trudności techniczne spowodowane zestawem sprzętowym, żałuję tylko że grupa jest początkująca i elementy treningu są ciagle te same.
Zdaję sobie sprawę z tych rzeczy o których piszesz ale poszedłem w inną stronę. Zdecydowałem się bardziej tymi zdjęciami wejść w klimat jakiś taki ogólny jak opisała Ewa a nie w timing i pokazanie dokładności i wyszkolenia...bo chłopakom w tej grupie tego akurat jeszcze brakujeGrupa jest początkujaca, ćwiczą dopiero 3 m-ce więc nie było za bardzo czego pokazywać. Lampy nie mam jak mogłes wyczytać z podpisu
A jak pytałem o sporty walki i zdjęcia "bardziej uduchowione" a nie czysto reporterskie to mnie kolega wyszydził w innym temacie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Widzę, że patrzymy tak samo na fotografię. Znudziły mnie już super ostre, statyczne kadry, które stają się powoli apoteozą poprawności techniczno-kompozycyjnej zamiast opowiadać coś o obrazie, który widziała osoba robiąca zdjęcie w taki mniej dosłowny sposób. Za dużo tego wkoło- i na plakatach reklamowych na mieście, w gazetach, telewizji i co najgorsze w internecie. Nie to żebym był anarchizującym nonkonformistą ale mam dość fotosów w stylu deviantartowej galerii.
Dziękuję za pogawedkęZa kilka dni będą zdjęcia dzieciaków z zajęć karate
![]()