Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: 40d + 24-70l 2.8 ??????

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar tomback
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie 40d + 24-70l 2.8 ??????

Hejka,jestem tu nowy, w dodatku planuję uciec z obozu NikonaBody na jakie się zdecydowałem to 40D,tylko z obiektywem mam mętlik.Napaliłem się na 24-70L bo widziałem u znajomego kilka fotek z tego szkiełka i zwariowałem!!! Tylko,że on ma do tego 5D.Czy to szkiełko będzie chodzić z 40D? Pomóżcie !!!

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Oczywiście, że będzie "chodzić" ale rezultaty niekoniecznie będą z korpusem 40D lepsze niż z C 17-55/2,8 IS.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Będzie hulać aż miło tylko, czy ogniskowe będą Ci odpowiadać ? (pomnóż sobie razy 1,6).

Jakość obrazka z tego szkła na 5D jest lepsza niż na 40D. Plastyka ...

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

powiem tak jeśli chodzi o to szkiełko to w 5D a w 40D jest pewna różnica ale niewielka dlatego nie zmkenia to faktu że szkełko jest rewelacyjne

Dopiero zaczyna Awatar YTR_Bolanda
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Kup sobie (w kolejności) 24-70L a do tego póki co 40D, które z czasem i tak zmienisz Ela zostanie na lata... U mnie taki zestaw funkcjonuje i fotki powalają jeśli chodzi o kolorystykę, ostrość, kontrast. Jeśli do tego jeszcze przyjdzie plastyka rodem z FF... Zwariuję
    Łyżka dziegciu - zakwasy w nadgarstku, może zakup gripa coś poprawi. No i te ogniskowe 38-112...
    "cegła" powered by 5dII

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomback Zobacz posta
    Hejka,jestem tu nowy, w dodatku planuję uciec z obozu NikonaBody na jakie się zdecydowałem to 40D,tylko z obiektywem mam mętlik.Napaliłem się na 24-70L bo widziałem u znajomego kilka fotek z tego szkiełka i zwariowałem!!! Tylko,że on ma do tego 5D.Czy to szkiełko będzie chodzić z 40D? Pomóżcie !!!
    Niestety, ale diabeł tkwi w "szczegółach" ;-) Bez 5D nici z wykorzystania potencjału tego szkła. Będziesz tylko taszczył niepotrzebnie wielkiego "kloca" ;-)

Myk polega na tym że żeby mieć podobną "plastykę" (małą głębię ostrości) jak na 5D, na cropie trzeba by użyć zooma ze światłem ~1,8 - a takich jak na razie nie ma

Tak więc - zbieraj na 5D

Coś już napisał Awatar Evitagen
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Nie ploszmy Pana 40D to fajny aparacik posiadajacy aktualnie swietny stosunek ( ze sie tak wyrażę) cena/(mozliwosci,jakosc,itd). Jesli 24 za szeroko (crop = 38 ) zawsze jest 17-55 ze stabilizacja i swiatlem 2.8, ewentualnie 17-14 F/4 L. Lecz jesli pojdziesz droga swojego kolegi w kierunku jednocyfrowego body a dodatkowo nie chesz sie pozniej szarpac ze sprzedażą 17-55, niestety powinienes rozwazyc zakup wyzej wymienionej L-ki. No chyba ze po drodze wciagna Cie stalki - zycze powodzenia i nie zazdroszcze rozterek

Ps. Nie napisales do czego bedzziesz uzywal sprzetu wiec wybacz moje mgliste wywody
    Sprecyzuj a napewno Ci zaproponujemy wiele, wiele, wiele opcji
    Would?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomback Zobacz posta
    Napaliłem się na 24-70L(...) Czy to szkiełko będzie chodzić z 40D?
    Chodzic chodzi calkiem fajnie pytanie co wykonujesz? napisz co najczesniej robisz i czy to Twoj skonczony budzet na chwile obecna. Jesli potrzebujesz czegos szerszego, do uzupelnienia dobry bedzie canon 10-22mm a na dluzsze ogniskowe, ktorys z canon'ow 70-200. Chyba, ze faktycznie bedziesz zbierac szybko na 5D

Pozdrawiam
    A ja mam canona...

Coś już napisał Awatar tomback
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Obecnie uzywam Nikona D300 + 17-55 2.8 i taki zakres mi w zupełności pasuje.Fotografuję głownie krajobrazy,reportaż itd.Powiem wam ,że D300 + to szkło naprawdę daję radę ale....i tu się zaczał kłopot.Ostatnio ktos mnie strasznie połechtał Canonem i jego kolorystyką

Uzależniony

Domyślnie

No to jeśli wymieniać to tylko na pełną klatkę. Wymiana na 40D raczej nic Ci nie da.

A jeśli chodzi o kolorystykę to proponuję pobawić się różnymi wywoływarkami RAW z różnymi profilami kolorów. Albo pobawić się w stworzenie własnego

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów