Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Obiektyw do CANON 1000D sigma 70-300 czy tamron 70-300

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nicol21 Zobacz posta
    jesli ten 55-250 jest porównywalny to chyba biore
    55-250 jest bardzo porównywalny do normalnego kita 18-55 przynajmniej pod wzgledem materiałów. Tez ma plastikowy bagnet, jeden pierścien do ustawiania ogniskowej i nieco lepszy do focusu. Tylko z racji ogniskowych jest trochę dłuższy i cięższy. Jeśli nie będzie Ci przeszkadzał, taki "drugi, większy kit" to mozna go kupować;-)

Juz sie prawie z gąską witałam (C 70-300 z IS i bajerami), ale powiedziałam basta
    Hmm.. To zupełnie inaczej niz doradza sie tu na forum, bo tu zazwyczaj namawia się do tego by jeszcze wyciułać, poczekać, zacisnąć zęby i pasa, żeby miec jeszcze trochę lepszą ostrośc i szybszy AF, bo nie ma sensu kupowac byle czego za zbyt mało kasy; jesli wydasz trochę więcej będziesz miała lepsza ostrość, jesli dołożysz do tego jeszcze trochę, dojdzie Ci IS, a za kolejne parę stóek będziesz miała lepsze światło.. I tak dalej to się nakręca.. w koncu wychodzi na to, że nie warto kupować obiektywu za 5 tysi, bo za 6 jest to samo, tylko jeszcze z jakimś tam bonusem:wink:

Wracajac do meritum, odpowiedź zawarłem w pierwszym akapicie, drugiego nie warto nawet czytać..

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Slider ; 16-02-2009 o 23:58
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uprawnienia umieszczania postów