Jedynka - niby ładna ale motyw tak strasznie oklepany, że aż nudny. Poza tym albo kompresja albo ostrzenie spowodowało powstanie "kaszy" na niebie.
Dwójka - zdecydowanie ciekawsza. Podoba mi się.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
1 ka - jeśli nie za bardzo PSute, to kolory bardzo fajne.
2 ka - naprawdę super. Tylko albo wzrok mi się ślini, albo nie jest zbyt ostre.. Na którym planie łapałeś ostrość?
I najważniejsze dla mnie pytania dotyczące obu - skąd są te foty??? Tzn mam na myśli miejsce strzelenia zdjęcia
W przypadku drugiego mam pewne podejrzenia, ale z chęcią się dowiem![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
No proszę a mi bardzo odpowiada 1 ...gdyby drzewko było większe lub bliżej, tylko tyle bym sobie życzyła![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Jak by było bliżej to by wyszedł landszafcik w standardzie plfoto: łączka/pole, niebieskie niebo i drzewko w mocnym punkcie.
Jeśli chodzi o moją opinię to polecam popracować nad postprodukcją. Kadry są ok, zawłaszcza #2, ale zaprezentowane tu obrazki są moim zdaniem ciut za ciemne i przede wszystkim niezbyt ostre. #1 ma dodatkowo, jak na mój gust, zbyt jadowite kolory.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
a 1. robiona blisko najdalej wysunietego na zachod miejsca w Polsce- niedaleko Cedyni(woj. Zachodniopomorskie) a 2.cos wcielo, ale robiona byla w dolinie pięciu stawów w drodze na czarny staw polski.skąd są te foty???
tez mam takie zdjęcie ale osobiscie mi sie za bardzo nie podoba. to fajnie widac to zboze(cokolwiek to jest) a tam tylko drzewo, i troche nieba, ale moze w przyszlym roku tam pojade znowu to tez cos ustrzeledyby drzewko było większe lub bliżej, tylko tyle bym sobie życzyła![]()
zaiste, nasycenie kolorów na zdjęciu nr 1 duże, ale może takie było założenie? żeby tak "przedobrzyć"? Co do drzewka...skoro już jest to mogło być trochę większe...albo też wcale mogło go nie być. Ostrość można by poprawić skoro to zboże miało być "lajtmotiwem" zdjęcia)
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
moze rzeczywiscie troche przedobrzylem z kolorami... w kazdym razie moze dzisiaj jak bedzie okazja to sprobuje poprawic.
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się