Zamieszczone przez marcingreen
nikt nie ma nic do powiedzenia czy pliki są za duże i nikomu nie chce sie otwierać???
Zamieszczone przez marcingreen
nikt nie ma nic do powiedzenia czy pliki są za duże i nikomu nie chce sie otwierać???
A nie mogę się powstrzymać by się nie pochwalić własnie rozpakowaną paczką z jeszcze pachnącym "jedynym słusznym" TamronkiemNo i przy okazji dziekuję Cichemu - dobry kontakt, błyskawiczna wysyłka, tudzież rabacik dla CB-userów... Polecam z czystym sercem
Pierwsze wrażenia rewelacyjne, poczynając od samego wyglądu - dla większości z Was obyłych z Lkami to żaden rarytas ale ja miałem do tej pory w łapkach tylko kita i 50/1.8 - a TO wreszcie jest obiektyw a nie plastikowa zabawka...
Pierwsze zdjęcia na obiekcie testowym typu mama wykazały spodziewany wysoki poziom ostrości oraz w sumie nienajgorszą celność focusa mimo słabego światła. Zakres ogniskowych w sam raz dla mnie (najlepiej sie czuje koło scropowanej 50 czyli koło 80mm). Ogólnie miodzio :-D
Jedyny mankament do którego można się przyczepić to AF - jednak spodziewałem się że będzie działał trochę szybciej i pewniej, zobaczę jeszcze jak się będzie sprawdzał w akcji (np. turnieje taneczne)![]()
Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?
To ja się też pochwalę![]()
Też dzisiaj rozpakowałam taką paczuszkę z takim szkiełkiem. O! A i nawet źrodełko to samo!
Pierwsze testy porobione - jestem zadowolona bardzo! Jak ktos ostrzy sobie zęby na fajnym, ostry egzemplarz to chyba to jest "ta" seria, i "ta" dostawa![]()
Zastanawia mnie tylko czy wszystkie egzemplarze są takie "niezbyt ciche" przy ostrzeniu? Zupełnie nie mam skali porównawczej, gdy chodzi o Tamrony, bo mam tylko 18-55 oraz 28-80 Canona. Żaden z tych dwóch to NIE USM a jednak są cichsze![]()
Pamiętam jednak, że kiedyś w FJ oglądałam Tamrona 70-300 i ten zgrzytał niemiłosiernie - na szczęście mój ma inny "odcień" hałasu no i nasilenie mniejsze.
To jak to jest z tymi Tamronami - wszystkie nieco bzyczą?
Jutro go wezmę może solidniej w obroty to coś więcej napiszę - w końcu jest ciągle tylu niezdecydowanych![]()
TOKIN(ka)
TOKIN - wszystkie maja to samo, a sprobuj wejsc do zalozmy takiego muzeum, nie da rady zeby nie uslyszeli tego rzezenia![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Zawsze miałem wrażenie, że ten silnik w Tamronie tak rzęzi, bo nie może poradzić sobie z kręceniem tym pierścieniem
No ale tak jest we wszystkich i nie jest wadą..
O obiektywach wiem prawie wszystko