Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Przykładowe zdjęcia z Tamrona 28-75

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    jak ja nie lubie tego mowic, ale powiem, "a nie mowilem ?" a tak swoja droga, ciekawosc, ile dales za swojego tamrona ?
    Thorin ja cie po raz kolejny prosze - naucz sie cytowac by wiadomo bylo komu odpowiadasz .

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Thorin ja cie po raz kolejny prosze - naucz sie cytowac by wiadomo bylo komu odpowiadasz .

ech Vitez, gdyby wszyscy tutaj liczyli sie z Twoim zdaniem tak jak ja sorry, zobaczymy co sie da zrobic..
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    ech Vitez, gdyby wszyscy tutaj liczyli sie z Twoim zdaniem tak jak ja sorry, zobaczymy co sie da zrobic..
    Lepiej nie ... nie mialbym sie z kim klocic

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dobra wiadomość dla wszystkich poszukiwaczy tego szkła - dzisiaj pojawił się niezły "wysyp" na Allegro więc ceny niedługo wrócą do normy - prośba tylko jedna, jak ktoś zakupi te szkło z najnowszej partii niech podzieli się efektami ... ciekawe czy dość duży wskaźnik popytu na ten obiektyw w ostatnim okresie nie spowoduje pogorszenia jakości walorów optycznych tego szkła. Producent aby zaspokoić duży popyt mógł coś przez przypadek (albo specjalnie) zepsuć (czyt. użyć gorszych np materiałów) ...
    50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToMo
    Dobra wiadomość dla wszystkich poszukiwaczy tego szkła - dzisiaj pojawił się niezły "wysyp" na Allegro więc ceny niedługo wrócą do normy - prośba tylko jedna, jak ktoś zakupi te szkło z najnowszej partii niech podzieli się efektami ... ciekawe czy dość duży wskaźnik popytu na ten obiektyw w ostatnim okresie nie spowoduje pogorszenia jakości walorów optycznych tego szkła. Producent aby zaspokoić duży popyt mógł coś przez przypadek (albo specjalnie) zepsuć (czyt. użyć gorszych np materiałów) ...

ano rzeczywiscie jest tego jak grzybow po deszczu, moj jest uzywany i mam papiery z serwisu na zytniej (tak tak ten sam, tamrona tez serwisuja) gdzie poprzedni wlasciciel 200 zl zaplacil za przeglad i kalibracje a co za tym idzie polroczna gwarancje, niewiem tylko czy mam sie z tego powodu cieszyc czy bardziej mam sie jeszcze bac testow FF/BF

EDIT:
    skad te ceny? z kosmosu ? gdybym mial dac za mojego 1500 zl pewno nigdy bym go nie kupil...
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 19-08-2005 o 22:45
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja miałem szczęście - kupiłem ostatnią (albo przedostatnią) sztukę od Tommiego_J, tuż przed zaniknięciem poprzedniej serii, jeszcze po normalnej cenie
    A poza tym to jestem z niego bardzo zadowolony. Mój egzemplarz jest ostry już od f3.5
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    Ja miałem szczęście - kupiłem ostatnią (albo przedostatnią) sztukę od Tommiego_J, tuż przed zaniknięciem poprzedniej serii, jeszcze po normalnej cenie
    A poza tym to jestem z niego bardzo zadowolony. Mój egzemplarz jest ostry już od f3.5

daj spokoj, Tommie_j daje normalne ceny ? on zawsze zawyza ! 50mm f/1,8 u Coronado kosztuje 340 zl a u Tommiego 389... nie widze tu polityki, ciekawosc, ile to jest "normalna cena" ? ja za swojego dalem 900

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Kupilem na początku czerwca (Fotoit) za 1350 zl.

i to byla jeszcze zdrowa cena, bo w tym momencie dochodzimy do paradoksow jak za prlu ze samochod ktory stal na gieldzie byl wart wiecej anizeli ten ktory stal w salonie...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No niestety panowie, źródła też wiedzą, że długo nie było i ceny są troszkę zawyżone, no ale takie jest życie. Jeśli ktoś się będzie targował, to zawsze jestem skłonny do negocjacji (niewielkiej ,ale zawsze).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Cichy, ty jesteś znawcą w dziedzinie hienowania sprzętem foto , faktycznie z Sigmą 100-300 EX są takie problemy z podażą? Przecież nie ma tak wielu na nią chętnych jak na rzeczonego Tamrona a trzeba na nią czekać tygodniami ???
    No jeśli zamówisz z polskiej dystrybucji z gwarancją 3 + 2 to jestem w stanie załatwić ci na wtorek. A jeśli chcesz tanio, ciągniętą z japonii czy usa, to musisz czekać, nikt nie trzyma takich szkieł w szufladzie...

Hienowanie powiadasz... Trudno nazwać hienowaniem przypadek , kiedy na jednym z najbardziej chodliwym (u mnie) szkle do Canona zarabiam 50zł (nie powiem, jakim). Na Tamronie zarabiam na szczęści troszkę lepiej, ale kupić go teraz to naprawdę sztuka. (a propos - znów mam wolną ostrą sztukę )
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów