Thorin ja cie po raz kolejny prosze - naucz sie cytowac by wiadomo bylo komu odpowiadaszZamieszczone przez thorin
.
Thorin ja cie po raz kolejny prosze - naucz sie cytowac by wiadomo bylo komu odpowiadaszZamieszczone przez thorin
.
Zamieszczone przez Vitez
ech Vitez, gdyby wszyscy tutaj liczyli sie z Twoim zdaniem tak jak jasorry, zobaczymy co sie da zrobic..
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Lepiej nie ... nie mialbym sie z kim klocicZamieszczone przez thorin
![]()
Dobra wiadomość dla wszystkich poszukiwaczy tego szkła - dzisiaj pojawił się niezły "wysyp" na Allegro więc ceny niedługo wrócą do normy - prośba tylko jedna, jak ktoś zakupi te szkło z najnowszej partii niech podzieli się efektami ... ciekawe czy dość duży wskaźnik popytu na ten obiektyw w ostatnim okresie nie spowoduje pogorszenia jakości walorów optycznych tego szkła. Producent aby zaspokoić duży popyt mógł coś przez przypadek (albo specjalnie) zepsuć (czyt. użyć gorszych np materiałów) ...
50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX
Zamieszczone przez ToMo
ano rzeczywiscie jest tego jak grzybow po deszczu, moj jest uzywany i mam papiery z serwisu na zytniej (tak tak ten sam, tamrona tez serwisuja) gdzie poprzedni wlasciciel 200 zl zaplacil za przeglad i kalibracje a co za tym idzie polroczna gwarancje, niewiem tylko czy mam sie z tego powodu cieszyc czy bardziej mam sie jeszcze bac testow FF/BF
EDIT:
skad te ceny? z kosmosu ? gdybym mial dac za mojego 1500 zl pewno nigdy bym go nie kupil...
Ostatnio edytowane przez thorin ; 19-08-2005 o 22:45
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
Ja miałem szczęście - kupiłem ostatnią (albo przedostatnią) sztukę od Tommiego_J, tuż przed zaniknięciem poprzedniej serii, jeszcze po normalnej cenie
A poza tym to jestem z niego bardzo zadowolony. Mój egzemplarz jest ostry już od f3.5![]()
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
Zamieszczone przez feder
daj spokoj, Tommie_j daje normalne ceny ?on zawsze zawyza ! 50mm f/1,8 u Coronado kosztuje 340 zl a u Tommiego 389... nie widze tu polityki, ciekawosc, ile to jest "normalna cena" ? ja za swojego dalem 900
Zamieszczone przez mmsza
i to byla jeszcze zdrowa cena, bo w tym momencie dochodzimy do paradoksow jak za prlu ze samochod ktory stal na gieldzie byl wart wiecej anizeli ten ktory stal w salonie...
No niestety panowie, źródła też wiedzą, że długo nie było i ceny są troszkę zawyżone, no ale takie jest życie. Jeśli ktoś się będzie targował, to zawsze jestem skłonny do negocjacji (niewielkiej ,ale zawsze).
O obiektywach wiem prawie wszystko
No jeśli zamówisz z polskiej dystrybucji z gwarancją 3 + 2 to jestem w stanie załatwić ci na wtorek. A jeśli chcesz tanio, ciągniętą z japonii czy usa, to musisz czekać, nikt nie trzyma takich szkieł w szufladzie...Zamieszczone przez mmsza
Hienowanie powiadasz... Trudno nazwać hienowaniem przypadek , kiedy na jednym z najbardziej chodliwym (u mnie) szkle do Canona zarabiam 50zł (nie powiem, jakim). Na Tamronie zarabiam na szczęści troszkę lepiej, ale kupić go teraz to naprawdę sztuka. (a propos - znów mam wolną ostrą sztukę)
O obiektywach wiem prawie wszystko