Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Przykładowe zdjęcia z Tamrona 28-75

freak
    Guest

Domyślnie Przykładowe zdjęcia z Tamrona 28-75

Witam,
    wszędzie się naslucham o tym jaki to dobry obiektyw itp, itd...
    Natomiast nigdzie nie ma zdjęc zrobionych tym obiektywem, a ciekawi mnie to bardzo.
    Czy jest może ktos posiadaczem Tamrona 28-75 2,8. Dużo użytkowników chwali ten obiektyw ale tak naprawdę przykładowych zdjęć znalesc nie moge (jesli źle szukam to sorry )
    Sprzedawca w sklepie odradził mi Tamrona .. zaproponował canona z nie tak dobrym światlem..ale w/g niego lepszym. Podobno ten tamron strasznie filtruje obraz i kolory są dziwne. nie wiem oczywiście czy to prawda.

Jeśli ktoś posiada taki obiektyw to ...plis niech wstawi fotkę (nie obrobioną oczywiście tylko prosto z aparatu)
    I oczywiście jak ktoś posiada jeszcze jakies fotki z obiektywów w porównywalnych cenach, to tez było by coś.

Z góry dzięki

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freak
    Witam,
    wszędzie się naslucham o tym jaki to dobry obiektyw itp, itd...
    Natomiast nigdzie nie ma zdjęc zrobionych tym obiektywem, a ciekawi mnie to bardzo.

Chyba nie szukałeś zbyt dokładnie: http://www.photosig.com/go/photos/browse?id=20876
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

freak
    Guest

Domyślnie

ok dzieki i sory chyba rzeczywiście niedokładnie
    ale jak ktos ma swoje jakieś prosto z aparatu .. to też chętnie zobacze.

zdjęcia wyglądaja całkiem całkiem
    Pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

polecam pbase.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli ktoś posiada taki obiektyw to ...plis niech wstawi fotkę (nie obrobioną oczywiście tylko prosto z aparatu)

Musisz sprecyzowac 'nieobrobiona' .
    Bo co innego fotka z 20D na parametrach zerowych a co innego fotka z 300D na podbitych parametrach, mowa oczywiscie o jpg.
    Co innego RAW ogladany w BreezeBrowser na High Quality, co innego RAW w irfanview czy C1 czy PS CS 2.

Tu masz na przyklad dwa dzisiejsze RAWy z 20D (.CR2) , polecam obejrzec BreezeBrowserem w High Quality - ja tak ogladam i wtedy widze 'co mozna z danego zdjecia osiagnac' a nie 'co filtry i brak obrobki w aparacie uczynily z tym zdjeciem'

http://vitez.ceron.pl/IMG_2918.CR2
    http://vitez.ceron.pl/IMG_3038.CR2

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Podobno ten tamron strasznie filtruje obraz i kolory są dziwne. nie wiem oczywiście czy to prawda.
    Zaraz bedzie wrzask i pewnikiem zostane odsadzony od czci i wiary ale moim zdaniem to stwierdzenie jest prawdziwe. Ja swojego sie pozbylem. Absolutnie nieodpowiadala mi jego kolorystyka i nie jest dla mnie argumentem to, ze moge sobie poprawic softem. Najlepiej dorwij kogos kto moze Ci uzyczyc tego szkielka i zrob sobie sam kilka fotek. Wtedy bedziesz wiedzial dokladnie czy Ci to odpowiada. Mnie nie.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Zloty pasek jest cool. Kolor plastiku czy kompozytu tez fajowy. Niebieska dominanta mnie wk..a.
    Aha, i to srebro na dekielku jakos mi nie komponuje. A przeciez studia nad dekielkiem sa wazna i rozwijajaca sie galezia fotografii
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Dla samego sposobu zapinania dekielka w Tamronie należy go mieć
    Że też inni na to wpaść nie mogą.

To prawda, jak mnie wk....a zakładanie Canonowskich dekielków na filtry. Tragedia! A można - bo Tamronowy zakłada sie klasa

Bywalec Awatar Golibroda
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Dla samego sposobu zapinania dekielka w Tamronie należy go mieć
    Że też inni na to wpaść nie mogą.
    A mógłbyś ten sposób mocowania dekielka widocznić na foto ?. Z chęcią bym sie zapoznał z tym patentem
    Pozdrowienia
    Piotr

Canon Team

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Golibroda
    A mógłbyś ten sposób mocowania dekielka widocznić na foto ?. Z chęcią bym sie zapoznał z tym patentem
    A choćby tu, na tej aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55720373 widać na fotkach dekielek. Faktycznie bardzo wygodna sprawa. Łatwo założyć/zdjąć nawet z założoną na obiektyw osłoną przeciwsłoneczną.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów