Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Przykładowe zdjęcia z Tamrona 28-75

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak to prawda ja mam do canonów takie nie oryginalne gumowe dekielki kupiłem je na jakieś aukcji - wyglądają podobnie i jeżeli ktoś lubi dydndają na gumce przy korpusie - ja nie lubię więc tego nie używam
    5d + L plecak

Bywalec Awatar Golibroda
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    A choćby tu, na tej aukcji ...........

Dziekuję serdecznie i kłaniam sie nisko.
    Pozdrowienia
    Piotr

Canon Team

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Udało mi się nabyć tego Tamrona i jestem szczęśliwym jego posiadaczem, jednak nie miałem czasu poza dzisiejszym dniem potestować go dogłębnie; widzę, że liczne grono userów CB ma takowe szkiełko - w związku z powyższym faktem, czy "opstrykane" osoby mogłyby zdradzić, przy jakich parametrach (np. przesłona czy ogniskowa) wg nich ten obiektyw osiąga swoje apogeum możliwosci
    PS Trochę jest ciężki dla 350D - przyzwyczaiłem się do KIT-a i 50-tki a ten Tamron to cegła
    Ostatnio edytowane przez ToMo ; 31-07-2005 o 21:34
    50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Mam Tamrona od miesiąca z kawałkiem, to dobre szkło i nie widzę niebieskiej dominanty, chyba jestem ślepy ale spróbuję ją znaleźć. Szkło jest super i jestem z niego zadowlony. Wielkość o.k. a dekielek pierwsza klasa. Niestety Nikon daje coś takiego w standardzie. Canon mógłby też zacząć stosować ten sposób zakładania dekla.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ToMo, przy moim od F/4 jest ostry jak zyleta.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Ja także nie mogę złego słowa powiedzieć o moim, za tą kasę to prawdziwa rewelacja.

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

To fajnie, że raczej pozytywnie się wypowiadacie - poszperałem na forum i to właśnie wszystkie Wasze opinie na temat tego szkła sprawiły, że kupiłem je natychmiast; swoją drogą nawet nie liczyłem, że w takim mieście jak moje uda mi się takie cacko dostać (oczywiście mówię o używanym). Gdy wcześniej szukałem to pojawiały się egzemplarze na Allegro ale zawsze w centralnej Polsce więc Allegro "męczyłem" i "odświeżałem" mniej więcej co pół godzinki w godzinach wieczornych codziennie i jak zobaczyłem lokalizację Białystok to jeszcze kilka razy odświeżyłem, żeby uwierzyć Obiektyw wystawiony o 23-ciej z minutami był już następnego ranka w moich łapskach Swoją drogą polowanie na to szkło to całkiem fajna dawka adrenaliny - POLECAM
    50D + BG-E2N | 50 1,8 II | Tamron 28-75 2,8 | Sigma 17-70 2,8-4 OS | 580EX II | 430EX

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

jak ja nie lubie tego mowic, ale powiem, "a nie mowilem ?" a tak swoja droga, ciekawosc, ile dales za swojego tamrona ?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Thorin do której Twojej wypowiedzi jest to "a nie mówiłem" i z którego wątku? Tak szczerze mówiąc to chyba trochę przepłaciłem, jednak radość pstrykania fotek mi to rekompensuje - zapłaciłem 1200 zł - dostałem wszystkie papierki, dekielki, pudełko, tulipanka, UV i jeszcze polar do niego - a zdecydowałem się praktycznie natychmiast po obejrzeniu fotek zrobionych przez poprzedniego właściciela - słyszałem o różnych kłopotach z tymi szkłami w kwestii "wadliwych" egzemplarzy (w tym kilka na forum) więc postanowiłem go łyknąć od razu skoro robi takie foty - tzn robi takie foty jego poprzedni właściciel.
    Zapytam się jeszcze jaka może być żywotność takiego szkiełka? Vitez używa go już długo i chwali; jednak kilka osób narzekało na to szkło po np 2 latach użytkowania. Czy w przypadku jakichś problemów przegląd i czyszczenie może być wystarczającym środkiem? Thorin, wiem z lektury forum, że zapłaciłeś 900 zł i że Twoje szkiełko miało operację przeglądu - jak działa Ci owy obiektyw?
    Ostatnio edytowane przez ToMo ; 01-08-2005 o 21:31

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

ja tez mam papiery tulipana dekielki, nie mam niestety pudelka i filtrow, wiec jesli dobrej firmy filtry to moze zaplcilismy podobnie, moj obiektyw byl na regulacji i sprawuje sie bardzo dobrze, jeszcze nie robilem testow na FF/BF ale jutro cos wrzuce, tymczasem podrzuce jedno prezentowane juz zdjecie wczesniej, prosze o nieocenianie od tego jest watek o foceniu bez lampy koncertow

EDIT:

zdjecie bylo tylko odszumione, nieznacznie, i zmniejszone, zadnych przerobek, ogniskowa 75 ISO 800 Av 5.0 Tv 1/80
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 01-08-2005 o 23:05
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów